ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Δημοτικές εκλογές 2023: Οι όροι του debate μεταξύ Μπακογιάννη και Δούκα

Δημοτικές εκλογές 2023: Οι όροι του debate μεταξύ Μπακογιάννη και Δούκα Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Συμφωνήθηκαν οι όροι για τη διεξαγωγή του debate ανάμεσα στον Κώστα Μπακογιάννη και τον Χάρη Δούκα, ενόψει του δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών 2023

Το debate θα διεξαχθεί αύριο, Τετάρτη, στις 21:15 και θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ1 και το ΕRΤΝEWS. Υπενθυμίζεται ότι στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών 2023, ο Κώστας Μπακογιάννης συγκέντρωσε το 41,35% των ψήφων και ο Χάρης Δούκας το 14,19%, ενώ το ποσοστό συμμετοχής στην Αθήνα ήταν μόλις 32,32%. 

Σήμερα συμφωνήθηκαν οι όροι διεξαγωγής του debate, σε συνάντηση που είχαν τα επιτελεία των δύο υποψηφίων δημάρχων, με στελέχη της ΕΡΤ. Θα έχει διάρκεια μιάμιση ώρα, τον συντονισμό θα κάνει ο Γιώργος Κουβαράς, ενώ τις ερωτήσεις θα απευθύνουν ο συντονιστής, η Λίδα Μπόλα και ο Μάκης Προβατάς.

Δημοτικές εκλογές 2023: Οι ενότητες του debate

Οι δύο υποψήφιοι στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών 2023 για τον δήμο Αθηναίων θα δεχθούν ερωτήσεις σε επτά ενότητες, η μία εκ των οποίων δεν έχει προκαθορισμένο θέμα. 

Οι ενότητες είναι οι εξής: 

  • Λειτουργία της πόλης
  • Ασφάλεια
  • Κλιματική αλλαγή/ανθεκτικότητα
  • Υποδομές/Ανάπτυξη
  • Κοινωνική πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Ελεύθερη ενότητα

Οι δημοσιογράφοι θα υποβάλουν 14 ερωτήσεις, με διάρκεια έως 30 δευτερόλεπτα.  Ο Κώστας Μπακογιάννης και ο Χάρης Δούκας θα μπορούν να απαντήσουν μέσα σε δύο λεπτά, ενώ κάθε δημοσιογράφος θα έχει δικαίωμα για μία συμπληρωματική ερώτηση. 

Οι δύο υποψήφιοι θα μπορούν να υποβάλουν έως τρεις ερωτήσεις ο ένας στον άλλον. Επίσης, θα έχουν το δικαίωμα για έως πέντε παρεμβάσεις, ενάμισι λεπτού η κάθε μία. 

Στο τέλος του debate, οι δύο υποψήφιοι για τον δήμο Αθηναίων στις δημοτικές εκλογές 2023 θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τοποθέτηση, διάρκειας έως δύο λεπτών. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Πολιτική
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Εμανουέλ Μακρόν: Η Ελλάδα είναι ένα υπόδειγμα, ένα μοντέλο οικονομικής προόδου

Ο Γάλλος πρόεδρος, μιλώντας στο Ελληνο-Γαλλικό Οικονομικό Φόρουμ, αναφέρθηκε στις επιτυχίες της Ελλάδας σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο μετά την κρίση που διήλθε, καθώς και ότι η Γαλλία ήταν πάντα στο πλευρό της
THE LIFO TEAM
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ

Πολιτική / Παπασταύρου από Δελφούς: Πρώτη σε όλη την Ευρώπη η Ελλάδα στην προστασία των θαλασσών

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μιλώντας στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, δήλωσε πως «πριν τελειώσει το έτος» η χώρα μας θα έχει τα δύο θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο
THE LIFO TEAM