Δημοσκόπηση Marc: Αυτοδύναμη κυβέρνηση ζητάει η πλειοψηφία

Δημοσκόπηση Marc: Αυτοδύναμη κυβέρνηση ζητάει η πλειοψηφία Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Unsplash
0

Αυτοδύναμη κυβέρνηση ζητάει η ελληνική κοινωνία σύμφωνα με ευρήματα νέας δημοσκόπησης της Marc, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» το διάστημα 16-21 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με αυτήν η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 33,4% έναντι 25,3% του ΣΥΡΙΖΑ με τη διαφορά να διαμορφώνεται στο 8,1%.

Το ΠΑΣΟΚ υποχωρεί 1,1%, προφανώς ως αποκύημα και της υπόθεσης Καϊλή. Το ποσοστό που χάνει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ενισχύει τη ΝΔ κατά 0,5% και τον ΣΥΡΙΖΑ κατά 0,6%. Η παράταξη του Νίκου Ανδρουλάκη συγκεντρώνει πλέον ποσοστό 10,5%, το χαμηλότερο από τον Δεκέμβριο του 2021, όταν και ανέλαβε την αρχηγία.

Δημοσκόπηση Marc: Αυτοδύναμη κυβέρνηση ζητάει η πλειοψηφία Facebook Twitter

Ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,8%, η Ελληνική Λύση με 4,1% και το ΜέΡΑ25, το οποίο, με το 3,1% που συγκεντρώνει, περνά τον πήχη της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης εν αντιθέσει με άλλες έρευνες που το δείχνουν να μην τα καταφέρνει.

Επιπλέον, όπως προαναφέρθηκε, η πλειονότητα όσων συμμετείχαν τάσσεται υπέρ του σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία, ή σε διαφορετική περίπτωση προκρίνει τη λύση μιας κυβέρνησης συνεργασίας με τη συμμετοχή της ΝΔ.

Ποσοστό πάνω από το 50% όσων απάντησαν πιστεύουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να υπερασπιστεί καλύτερα τα συμφέροντα της χώρας απέναντι στην Τουρκία (54,5%) και να διαχειριστεί καλύτερα τις κρίσεις (50,1%).

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

Πολιτική / Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

«Πρόεδρο; ο; η;» είπε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ για τον Στέφανο Κασσελάκη - Το βίντεο που ανάρτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κατέβασε ένα «ανατριχιαστικό ακροδεξιό ψηφοδέλτιο» για τις ευρωεκλογές
NEWSROOM