Δεύτερη χειραψία για Μητσοτάκη - Σαμαρά μέσα σε μία ημέρα

Δεύτερη χειραψία για Μητσοτάκη - Σαμαρά μέσα σε μία ημέρα Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκαν για δεύτερη φορά μέσα σε μία ημέρα, αφού μετά τη χθεσινή εκδήλωση στο Ίδρυμα «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής», σήμερα παραβρέθηκαν στα εγκαίνια του «Σπιτιού του Οδυσσέα Ελύτη». 

Το μουσείο του Οδυσσέα Ελύτη είναι στην Πλάκα (Διοσκούρων και Πολυγνώτου) και θα στεγάσει το έργο του νομπελίστα ποιητή. Με αφορμή την εκδήλωση,. ο Κυριάκος Μητσοτάκης ετοίμασε μια ομιλία, πριν από την οποία χαιρέτησε ξανά τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος ήταν ανάμεσα στους προσκεκλημένους.

Για δεύτερη φορά, οι δύο πολιτικοί αντάλλαξαν τυπική χειραψία, ημέρες μετά τα «καρφιά» του ενός στον άλλο, εντός της Βουλής.

Δεύτερη χειραψία για Μητσοτάκη - Σαμαρά μέσα σε μία ημέρα Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
Δεύτερη χειραψία για Μητσοτάκη - Σαμαρά μέσα σε μία ημέρα Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
Δεύτερη χειραψία για Μητσοτάκη - Σαμαρά μέσα σε μία ημέρα Facebook Twitter



Ούτε 24 ώρες πριν, Κυριάκος Μητσοτάκης και Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκαν στο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο του ιδρύματος Καραμανλή, για τα 50 χρόνια από τη μετάβαση στη Δημοκρατία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντάλλαξε τυπικές χειραψίες τόσο με τον Αντώνη Σαμαρά όσο και με τον Κώστα Καραμανλή. Τα χαμόγελα των δύο πρώην πρωθυπουργών δεν έλειψαν στις μεταξύ τους συζητήσεις, καθώς κάθισαν σε κοντινές θέσεις.

Το «καρφί» Μητσοτάκη σε Σαμαρά

Η συνάντηση Μητσοτάκη - Σαμαρά έρχεται μερικές ημέρες μετά το «χοντρό» καρφί του πρωθυπουργού κατά του Αντώνη Σαμαρά στη δευτερολογία του πρωθυπουργού στη Βουλή την 23η Οκτωβρίου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης «επιτέθηκε» στον Νίκο Παππά, στον ΣΥΡΙΖΑ, με σαφή όμως, βέλη προς τον πρώην πρωθυπουργό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε εξηγώντας την απόφασή του να αποχωρήσει από την αίθουσα της ολομέλειας την ώρα της πρωτολογίας του Νίκου Παππά. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είναι σήμερα ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος και επομένως της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο πρωθυπουργός ωστόσο με έντονο ύφος δήλωσε πως δεν θα επέλεγε ποτέ να ακούσει έναν καταδικασμένο με 13-0 πολιτικό αρχηγό. Καθώς οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας διέκοπταν χειροκροτώντας ένθερμα την αποστροφή του πρωθυπουργού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνέχισε ακόμα πιο έντονα: «Ούτε θα συνομιλήσω, ούτε θα χαριεντιστώ μαζί του», δείχνοντας ξεκάθαρα τον Αντώνη Σαμαρά.

Προ ημερών, σε εκδήλωση του ΕΒΕΑ, ο Αντώνης Σαμαράς βρέθηκε με τον Νίκο Παππά. Εκεί, οι δύο άνδρες, που έχουν έρθει σε ακραία σύγκρουση κατά το παρελθόν, ιδίως για την υπόθεση της Novartis, φάνηκε να έχουν ξεπεράσει εντελώς τις διαφορές τους. Πέραν της θερμής τους χειραψίας, είχαν και συνομιλία, καθώς κάθονταν με ένα μόνο κενό κάθισμα ανάμεσά τους - το οποίο στη συνέχεια κάλυψαν και κάθισαν δίπλα δίπλα συνομιλώντας, οι δύο μαζί. Μάλιστα, φωτογραφήθηκαν και χαμογελαστοί ο ένας προς τον άλλον, να «χαριεντίζονται», όπως σχολιάστηκε από πολλές πλευρές.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΠΑΡΤΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Το δίλημμα των εκλογών είναι ένα, ποια παράταξη μπορεί σταθερά να πάει τη χώρα μπροστά»

Τα κύρια σημεία της ομιλίας του πρωθυπουργού από τη Σπάρτη - Στο επίκεντρο ο Μυστράς, το νέο νοσοκομείο στη Σπάρτη, τα μέτρα στήριξης και οι εκλογές
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ FINANCIAL TIMES

Πολιτική / Μητσοτάκης στους Financial Times για «διόδια» στο Ορμούζ: Είναι καθαρός εκβιασμός, δεν γίνεται να το δεχτούμε

«Πιστεύω ότι είναι υποχρέωσή μας ως Ευρώπη να προετοιμαστούμε για μια αρνητική εξέλιξη» είπε, αναφερόμενος στις οικονομικές επιπτώσεις του πολέμου στο Ιράν
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΑΣΥ ΜΜΜ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: Νέοι συρμοί, νέα λεωφορεία και προσλήψεις στις συγκοινωνίες

Στην εκδήλωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών τέθηκαν, μεταξύ άλλων, η ανανέωση του στόλου λεωφορείων, ο εκσυγχρονισμός των συρμών Μετρό και Ηλεκτρικού και η ενίσχυση του συγκοινωνιακού έργου με πυκνότερα δρομολόγια
THE LIFO TEAM
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ

Πολιτική / Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ψηφίστηκε η άρση της ασυλίας της

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας ζήτησε εξαρχής να μην συζητηθεί η υπόθεση στην Ολομέλεια της Βουλής , υποστηρίζοντας ότι στόχος είναι να περιοριστεί η δημόσια παρέμβασή της και να ανακοπεί η κριτική της απέναντι στην κυβέρνηση
THE LIFO TEAM
ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ

Πολιτική / Κεραμέως: Στα βαρέα και ανθυγιεινά νοσηλευτές, διασώστες και οδηγοί ασθενοφόρων - Τι ανέφερε για συντάξεις χηρείας

Η υπουργός Εργασίας προανήγγειλε μια σημαντική ρύθμιση για τους υγειονομικούς αλλά και νομοσχέδιο για την ισότητα των αμοιβών μεταξύ γυναικών και ανδρών που κατέχουν την ίδια εργασιακή θέση
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Πολιτική / Κωνσταντοπούλου για Τσίπρα: «Του είπα αυτό είναι τρίτο μνημόνιο και μου είπε "μη λες τέτοιες λέξεις"»

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου μιλώντας για την κρίσιμη περίοδο του 2015, περιγράφει μεταξύ άλλων μια σκηνή με τον Αλέξη Τσίπρα και τον τότε αρχηγό των Podemos, σχολιάζοντας τα «σπαστά αγγλικά» του πρώην πρωθυπουργού
THE LIFO TEAM