Μητσοτάκης, Σαμαράς και Καραμανλής σε εκδήλωση του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Καραμανλής» σήμερα

Μητσοτάκης, Σαμαράς και Καραμανλής σε εκδήλωση του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Καραμανλής» σήμερα Facebook Twitter
Κυριάκος Μητσοτάκης - Αντώνης Σαμαράς - Κώστας Καραμανλής/ Φωτ.: Eurokinissi
0

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα η κοινή εμφάνιση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και των πρώην πρωθυπουργών Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά στην εκδήλωση του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Καραμανλής». 

Η συνάντηση γίνεται στο πλαίσιο του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου που διοργανώνει το ίδρυμα με θέμα «1974 – 2024: 50 χρόνια από τη Μετάβαση στη Δημοκρατία», το οποίο θα διαρκέσει από την 1η έως τη 2α Νοεμβρίου.

Το συνέδριο περιλαμβάνει οκτώ θεματικές ενότητες που εστιάζουν στην πορεία της ελληνικής δημοκρατίας από την αποκατάστασή της έως σήμερα, καλύπτοντας ζητήματα θεσμικής εδραίωσης, εξωτερικής πολιτικής, ένταξης στην ΕΟΚ, οικονομίας, πολιτικού συστήματος και κοινωνικής ιδεολογίας. Στο συνέδριο συμμετέχουν διακεκριμένοι επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο πρωθυπουργός αποδέχθηκε πρόσκληση του προέδρου του ιδρύματος, Αχιλλέα Καραμανλή, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι και οι δύο πρώην πρωθυπουργοί θα δώσουν το «παρών». Η συνάντηση θεωρείται σημαντική, καθώς είναι η πρώτη φορά που οι τρεις πολιτικοί ηγέτες θα βρεθούν μαζί μετά από αρκετό καιρό, σε μία περίοδο όπου οι σχέσεις τους δοκιμάζονται λόγω της κριτικής που έχουν ασκήσει ο Κώστας Καραμανλής και ο Αντώνης Σαμαράς για την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης.

Στήριξη Σαμαρά στην κυβέρνηση, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ

Σε δηλώσεις του, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός, διαβεβαίωσε ότι ο Αντώνης Σαμαράς στηρίζει την κυβέρνηση, τονίζοντας πως «η ΝΔ, παρά τις όποιες συζητήσεις, είναι πιο ενωμένη από ποτέ». Παράλληλα, απέφυγε να σχολιάσει συγκεκριμένες δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού, σημειώνοντας ότι οι απόψεις του τυγχάνουν απόλυτου σεβασμού.

Ο κ. Ρωμανός ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση από τον κ. Σαμαρά ή οποιονδήποτε άλλο βουλευτή της ΝΔ να καταψηφίσει τον προϋπολογισμό, δείχνοντας ενότητα και σταθερότητα στο εσωτερικό της παράταξης.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Πολιτική / Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε το βράδυ της Δευτέρας από τη Νίκαια της Γαλλίας, όπου συμμετείχε στην 3η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τους Ωκεανούς
LIFO NEWSROOM
NΔένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

Πολιτική / Δένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

«Μεγαλώσαμε την Ελλάδα, με μία Συμφωνία η οποία αποδεικνύει την προσήλωσή μας στο Διεθνές Δίκαιο και τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS)» επισημαίνει ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας
LIFO NEWSROOM
Γεραπετρίτης: Συμφωνία Ελλάδας–Αιγύπτου για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της Μονής Σινά

Πολιτική / Γεραπετρίτης: Συμφωνία Ελλάδας–Αιγύπτου για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της Μονής Σινά

Στόχος η διασφάλιση του ιστορικού καθεστώτος και της νομικής προσωπικότητας της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης – Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για θεσμική λύση
LIFO NEWSROOM
Διπλωματικό θρίλερ για τη Μονή Σινά: Το Κάιρο αμφισβητεί ιδιοκτησία – Κρίσιμη συνάντηση Γεραπετρίτη

Πολιτική / Μονή Σινά: Στο Κάιρο ο Γεραπετρίτης - Η ελληνική στάση και οι διπλωματικές παγίδες

Στο Κάιρο κρίνεται το μέλλον της Ι.Μ. Αγίας Αικατερίνης του Σινά - Η Ελλάδα επιδιώκει σεβασμό των συμφωνιών με την Αίγυπτο για τη διατήρηση της ιδιοκτησίας και της θρησκευτικής φυσιογνωμίας της Μονής
LIFO NEWSROOM