Δένδιας: Ζήτησε εγγυήσεις για την ελληνική διπλωματική στην υπό πολιορκία Μαριούπολη

Δένδιας: Ζήτησε εγγυήσεις για την ελληνική διπλωματική στην υπό πολιορκία Μαριούπολη Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΡΑ
0

Με τον Ουκρανό ομόλογό του Ντμίτρο Κουλέμπα επικοινώνησε χθες  ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ζητώντας εγγυήσεις για τη δημιουργία ασφαλούς ανθρωπιστικής διόδου για την εκκένωση του γενικού προξενείου στη Μαριούπολη.

«O YΠΕΞ Νίκος Δένδιας επικοινώνησε με τον D.Kuleba ζητώντας την αρωγή των Ουκρανικών αρχών για την ασφάλεια του Έλληνα Γενικού Πρόξενου στη Μαριούπολη, καθώς και για τη δημιουργία ανθρωπιστικού διαδρόμου για εκκένωση» αναφέρεται σε ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter.

Νωρίτερα ο Νίκος Δένδιας είχε τηλεφωνική συνομιλία με τη γενική γραμματέα του ΟΑΣΕ Χελγκα Μαρια Σμιτ (Helga Maria Schmid). Η συνομιλία ήταν αναφορικά με τη στέγαση του Γενικού Προξενείου στη Μαριούπολη στο κτήριο του ΟΑΣΕ και τον συντονισμό για την δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων από την πόλη, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο Νίκος Δένδιας. 


Σημειώνεται πως οι Ρώσοι πολιορκούν τη Μαριούπολη επί ημέρες. Μια δεύτερη προσπάθεια εκκένωσης της πόλης, το πρωί της Κυριακής, «διακόπηκε», ανακοίνωσε η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, με τις δύο πλευρές να εκτοξεύουν αλληλοκατηγορίες για την ευθύνη ενός ακόμη ναυαγίου για την απομάκρυνση των αμάχων. 


Η κατάληψη της πόλης αυτής θα επέτρεπε στους Ρώσους να ενώσουν τις δυνάμεις τους που εισέβαλαν από την προσαρτημένη Κριμαία (και έχουν ήδη καταλάβει τις πόλεις Μπερντιάνσκ και Χερσώνα ενώ απειλούν, στα δυτικά, το Μικολάιφ) με τις δυνάμεις των αυτονομιστών του Ντονμπάς.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ