Βούλτεψη: Ανύπαρκτο θέμα η δικογραφία για τα υποβρύχια

Βούλτεψη: Ανύπαρκτο θέμα η δικογραφία για τα υποβρύχια Facebook Twitter
4

«Ανύπαρκτο θέμα» χαρακτήρισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη τη διαβίβαση δικογραφίας στη Βουλή για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών του Βαγγέλη Βενιζέλου και του Γ. Παπακωνσταντίνου, για την υπόθεση των υποβρυχίων.

Σύμφωνα με την κ. Βούλτεψη ο ΣΥΡΙΖΑ ανακινεί το θέμα για λόγους αποπροσανατολισμού. Όπως είπε, «ο λόγος που το κάνει αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η σημερινή επίσκεψη του κινέζου πρωθυπουργού, η οποία στρώνει το έδαφος για επενδύσεις στη χώρα» καθώς επίσης «οι 53 αμφισβητήσεις που δέχτηκε ο κ. Τσίπρας από μέλη του κόμματός του».

Η κ. Βούλτεψη επέμεινε ότι «οι δικογραφίες ήρθαν στη Βουλή αφού είχε αποφασισθεί το κλείσιμό της», ενώ σημείωσε ότι το μόνο αδίκημα που μπορεί να παραγραφεί με το κλείσιμο της Βουλής είναι αυτό της «απιστίας» καθώς τα υπόλοιπα που αναφέρονται στη δικογραφία έχουν 20ετή παραγραφή.

Η κυβέρνηση επισημαίνει ότι η Βουλή έχει ήδη αποφανθεί για το θέμα, αφού έχει απορρίψει τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής.

Ο Βενιζέλος δεν θα το αφήσει έτσι...



Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ εκτός της οργισμένης ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες και στρεφόταν κατά των εισαγγελέων που βλέπουν ενδεχόμενη ευθύνη του κ. Βενιζέλου, και ο Παναγιώτης Ρήγας έκανε λόγο για «απαράδεκτη νομικά» ενέργεια των εισαγγελικών αρχών να διενεργήσουν προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση.

Όπως είπε στην συνομιλία του με τους δημοσιογράφους «ο Βενιζέλος δεν θα τα αφήσει έτσι».

Υπενθυμίζεται ότι η δικογραφία σχηματίστηκε από τους εισαγγελείς Διαφθοράς μετά την αποστολή των πρακτικών της επιτροπής της Βουλής για το θέμα. Τα πρακτικά απέστειλε στη δικαιοσύνη η Ζωή Κωνσταντοπούλου που ήταν μέλος της επιτροπής και οι εισαγγελείς σχημάτισαν τη δικογραφία αφού μελέτησαν τις καταθέσεις.

4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Εμανουέλ Μακρόν: Η Ελλάδα είναι ένα υπόδειγμα, ένα μοντέλο οικονομικής προόδου

Ο Γάλλος πρόεδρος, μιλώντας στο Ελληνο-Γαλλικό Οικονομικό Φόρουμ, αναφέρθηκε στις επιτυχίες της Ελλάδας σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο μετά την κρίση που διήλθε, καθώς και ότι η Γαλλία ήταν πάντα στο πλευρό της
THE LIFO TEAM
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ

Πολιτική / Παπασταύρου από Δελφούς: Πρώτη σε όλη την Ευρώπη η Ελλάδα στην προστασία των θαλασσών

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μιλώντας στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, δήλωσε πως «πριν τελειώσει το έτος» η χώρα μας θα έχει τα δύο θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΕΛΦΟΙ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης από Δελφούς: «Χρειαζόμαστε plan b εάν η κρίση στη Μέση Ανατολή επεκταθεί»

«Εάν το μπλόκο στα Στενά του Ορμούζ συνεχιστεί, είναι θέμα χρόνου να έχουμε σημαντικές διαταραχές στον εφοδιασμό του πετρελαίου και προϊόντων», σημείωσε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΛΒΕΡΤΟΣ ΜΟΝΑΚΟ

Πολιτική / Στην Ελλάδα ο πρίγκιπας Αλβέρτος Β' του Μονακό: Συναντήθηκε με Μητσοτάκη και Τασούλα

Κατά τις συναντήσεις, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις πρωτοβουλίες της χώρας για βιώσιμη διαχείριση του θαλάσσιου πλούτου και τον ρόλο της Μεσογείου ως κοινού σημείου αναφοράς
THE LIFO TEAM

σχόλια

4 σχόλια
Με την κα Βουλτεωη δεν ειναι δυνατον να ασχοληθει οποιοσδηποτε σοβαρος ανθρωπος ο οποιος εχει "απολαυσει" την παρουσια της στα "τηλεοπτικα παραθυρα" εστω και για μιαν,μονο,φορα.Με τον κ.Βενιζελο η κατασταση ειναι ακομη πιο απλη.Αρκει να καταγραψει κανεις τα υπ'αυτου προετοιμασθεντα,η κατατεθεντα,νομοσχεδια και τροπολογιες, σε ολη την διαρκεια της καρριερας του,νομικης και πολιτικης.Απο τον νομο "περι(μη) ευθυνης υπουργων" μεχρι και τις "τραπεζο-υποβρυχιακες"τροπολογιες του.Τα συμπερασματα ειναι αυτο που λεμε : "ηλιου φαεινοτερα".
Ποιό άκυρο σχόλιο από αυτό της Βούλρεψη, πεθαίνεις. Κύριοι εισαγγελείς, μην ενοχλείτε. Ορίστε μας.Εδώ και τρεις μήνες έχει πάει το πόρισμα και... δεν πρωτοκολλήθηκε, παρά τη μέρα που έκλεισε η Βουλή. Βόθρος.
Ήταν το 2010 όταν ο Ε. Βενιζέλος ανέλαβε να «ξεπλύνει» τον Άκη Τσοχατζόπουλο για το σκάνδαλο των υποβρυχίων και να απαλλάξει από τα χρέη της, την εταιρεία HDW των «αδιάφθορών» Γερμανών. Πως έγινε αυτό;Με το να προσθέσει μια μικρή τροπολογία για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά (ιδιοκτησίας HDW) σε νομοσχέδιο για την «Ηλεκτρονική καταχώριση και εκτέλεση ιατρικών συνταγών και παραπεμπτικών ιατρικών πράξεων" κατάφερε να δώσει συγχωροχάρτι στη γερμανική εταιρία και να χρεώσει τον ελληνικό λαό με 1 δις ευρώ.(Οι αποζημιώσεις και οι ρήτρες που έπρεπε να καταβάλει η γερμανική εταιρεία υπολογίζονταν στα 500εκ ευρώ. Μαζί με τα υποβρύχια που έγερναν και τις καθυστερήσεις, όλα μαζί έφταναν το 1 δις.)