Βαρουφάκης: Συμφωνία τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες

Βαρουφάκης: Συμφωνία τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες Facebook Twitter
2

Συμφωνία σε ημέρες ή εβδομάδες «βλέπει» ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, όπως ανέφερε σήμερα, μιλώντας σε επιχειρηματικό συνέδριο στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο υπουργός τόνισε ένας λόγος που έχει καθυστερήσει η συμφωνία είναι η επικέντρωση στα διαδικαστικά για την απελευθέρωση της επόμενης δόσης, ενώ, όπως είπε, θα έπρεπε να υπάρχει μεγαλύτερη συζήτηση για τη μετά Ιούνιο εποχή και για τη γενικότερη ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Σημείωσε συγκεκριμένα ότι η συμφωνία για τη μετά Ιούνιο εποχή πρέπει να περιέχει απαραιτήτως ένα επενδυτικό πακέτο, διαχείριση του χρέους και ρυθμίσεις για την καταπολέμηση της φτώχειας.

Όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις, είπε πως είναι «μύθος» ότι η Ελλάδα δεν παρέδωσε λίστα μεταρρυθμίσεων και υπογράμμισε πως τρεις είναι προτεραιότητες της κυβέρνησης: να καταλήξει σε μια λογική ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους, να κινητοποιήσει τη δημόσια περιουσία μέσα από ιδιωτικοποιήσεις με τον τρόπο που τις αντιλαμβάνεται η ίδια, μακριά από τη λογική του ξεπουλήματος, και να προχωρήσει σε μια σοβαρή αναδιάρθρωση του ΦΠΑ. Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό και τα εργασιακά, είπε πως το ελληνικό συνταξιοδοτικό σύστημα πρέπει να εκμοντερνιστεί, ενώ στις συλλογικές διαπραγματεύσεις πρέπει να εφαρμοστεί ένα δίκαιο και αποτελεσματικό σύστημα στα στάνταρντς του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας.

Επιπλέον, διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να καταβάλει την Τρίτη τη δόση των 750 περίπου εκατ. ευρώ προς το ΔΝΤ.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης βρίσκεται στο Βέλγιο για το European Business Summit, όπου σήμερα το απόγευμα θα συμμετέχει σε πάνελ συζήτησης μαζί με τον επίτροπο Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί.

2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη: Όπως το 2023 έτσι και τώρα έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του λαού

Πολιτική / Μητσοτάκης στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη: Όπως το 2023 έτσι και τώρα έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του λαού

Ο πρωθυπουργός έδωσε το παρών στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη «Η Μεγάλη Επιστροφή: Ο δρόμος για την αξιοπιστία της Ελλάδας», στην Εθνική Πινακοθήκη
LIFO NEWSROOM
H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Πολιτική / H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Στο Ωδείο Αθηνών παρουσιάστηκε το βιβλίο «Τεχνητή Νοημοσύνη: Ανθρώπινα Δικαιώματα, Δημοκρατία & Κράτος Δικαίου» του Ευριπίδη Στυλιανίδη. Παρόντες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κώστας Καραμανλής, απών ο Αντώνης Σαμαράς
LIFO NEWSROOM
Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Πολιτική / Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Ο κ. Βάρρας, που παραμένει σύμβουλος του πρωθυπουργού για αγροτικά ζητήματα, υποστήριξε ότι έχει δεχθεί «δολοφονία χαρακτήρα» και έχει ήδη απευθυνθεί δύο φορές στους Ευρωπαίους Εισαγγελείς
LIFO NEWSROOM
Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Πολιτική / Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Οξύς υπήρξε και απέναντι στη σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η παρουσία του Σωκράτη Φάμελλου «δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικά διαφορετικό» και πως το κόμμα παραμένει χωρίς σαφή πολιτική πρόταση
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

Πολιτική / Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

«Θυμίζω ότι ακολούθησαν τα capital controls, οι κλειστές τράπεζες, το διχαστικό δημοψήφισμα και χρεώθηκε η χώρα μας πάνω από 100 αχρείαστα δισεκατομμύρια», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια