Αυτή είναι η «σκιώδης κυβέρνηση» της Νέας Δημοκρατίας

Αυτή είναι η «σκιώδης κυβέρνηση» της Νέας Δημοκρατίας Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
0

Ορίστηκε στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας νωρίτερα το Πολιτικό συμβούλιο του κόμματος, κάτι δηλαδή σαν "σκιώδης κυβέρνηση". Υπήρξαν πάντως σημαντικά στελέχη που αρνήθηκαν να αναλάβουν «υπουργεία».

Το Πολιτικό Συμβούλιο, μετά από πρόταση του Αντ. Σαμαρά:

Ex officio μέλη Ανδρέας Παπαμιμίκος, Γιάννης Πλακιωτάκης, Σακης Ιωαννίδης, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Νικήτας Κακλαμάνης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Άδωνις Γεωργιάδης, Γιάννης Βρούτσης, Κώστας Καραγκούνης, Χρύσανθος Λαζαρίδης.

Αιρετοί κοινοβουλευτικοί: Όλγα Κεφαλογιάννη, Μάκης Βορίδης, Γεράσιμος Γιακουμάτος, Θανάσης Μπούρας.

Σκιώδης κυβέρνηση:

Συντονιστής Οικονομικών ο Χρήστος Σταϊκούρας, με τομεάρχες Δημοσιονομικών την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και Φορολογικών τον Απόστολο Βεσυρόπουλο.

Συντονιστής Εξωτερικών και Άμυνας οΚώστας Τασούλας, με τομεάρχη Εξωτερικών το Γιώργο Κουμουτσάκο, ενώ στον τομέα Άμυνας εξελέγη ο Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Συντονιστής Κοινωνικών Υποθέσεων ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, με τομεάρχη Εργασίας το Βασίλη Οικονόμου, ενώ τομεάρχης Υγείας είναι τελικά ο Χρήστος Κέλλας.

Συντονιστής Δημόσιας Διοίκησης ο Σίμος Κεδίκογλου. Τον τομέα Δικαιοσύνης θα αναλάβει οΧαράλαμπος Αθανασίου, το Δημόσιας Τάξης ο Δημήτρης Κυριαζίδης, το Διοικητικής Μεταρρύθμισης η Νίκη Κεραμέως και το Μακεδονίας Θράκης, ο Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Συντονίστρια Μορφωτικών Υποθέσεων θα είναι η Σοφία Βούλτεψη, με τομεάρχες Παιδείας τον Θόδωρο Φορτσάκη, και Έρευνας τον Τιμολέοντα Κοψαχείλη (ο Γιώργος Στύλιος δε θέλησε να είναι υποψήφιος), Πολιτισμού την Έλενα Ράπτη και Αθλητισμού τον Κώστα Κουκοδήμο.

Συντονιστής Παραγωγής και Εμπορίου θα είναι ο Σταύρος Καλαφάτης, με τομεάρχες Αγροτικής Ανάπτυξης τη Φωτεινή Αραμπατζή, Υποδομών και Μεταφορών τοΛευτέρη Αυγενάκη, Ναυτιλίας τοΝότη Μηταράκη, Ανάπτυξης τονΚώστα Σκρέκα, Τουρισμού το Μάνο Κόνσολα και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής τον Ευάγγελο Μπασιάκο.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

Πολιτική / Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

 Όταν απευθύνεστε σε αυτήν την παράταξη δεν θα χρησιμοποιείτε τον όρο «γαλάζια συμμορία», δεν τη δέχομαι από ένα κόμμα, που έχει στιγματίσει την πολιτική ζωή της χώρας, απάντησε σε υψηλούς τόνους στον Νίκο Ανδρουλάκη ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Σύλληψη και κράτηση για όσους εισέρχονται παράνομα στη χώρα – Νέα μέτρα υπό τον απόηχο της άρνησης Χάφταρ να δεχθεί την ευρωπαϊκή αποστολή
LIFO NEWSROOM
Γεραπετρίτης για μεταναστευτικό: Αν χρειαστεί, θα υπάρξει αυστηροποίηση των μέτρων

Πολιτική / Γεραπετρίτης για μεταναστευτικό: Αν χρειαστεί, θα υπάρξει αυστηροποίηση των μέτρων

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ επισήμανε πως «η Ελλάδα θα μεριμνήσει ώστε να ελεγχθούν οι μεταναστευτικές ροές» και υπογράμμισε ότι η επιτήρηση θα ενταθεί στο πλαίσιο ευρωπαϊκής συνεργασίας
LIFO NEWSROOM
Αυξάνονται οι ροές μεταναστών σε Κρήτη και Γαύδο: Στη Λιβύη Πλεύρης και Ευρωπαίοι για συνομιλίες με Ντμπέιμπα - Χαφτάρ

Πολιτική / Αυξάνονται οι ροές μεταναστών σε Κρήτη και Γαύδο: Στη Λιβύη Πλεύρης και Ευρωπαίοι για συνομιλίες με Ντμπέιμπα - Χαφτάρ

Ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία, με τη συμμετοχή των υπουργών Εσωτερικών της Ιταλίας και της Μάλτας, μετέβη στη Λιβύη για διαβουλεύσεις με τις πλευρές των Ντμπέιμπα και Χαφτάρ
LIFO NEWSROOM
Νίκος Χριστοδουλάκης: «Υπάρχει ένα οργανωμένο δίκτυο που αφαιμάζει κοινοτικούς πόρους με πολιτική κάλυψη»

LiFO politics / Νίκος Χριστοδουλάκης: «Ένα οργανωμένο δίκτυο αφαιμάζει κοινοτικούς πόρους με πολιτική κάλυψη»

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και καθηγητής Νίκος Χριστοδουλάκης μιλά στη Βασιλική Σιούτη για το σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ, δίνει τη δική του ερμηνεία και εκτιμά ότι η κρίση «δεν μας έκανε σοφότερους, αλλά χειρότερους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Πλεύρης: «Άσυλο τέλος για μουσουλμάνους από την Συρία»

Πολιτική / Πλεύρης: «Άσυλο τέλος για μουσουλμάνους από την Συρία»

«Eκδόθηκαν οι πρώτες αρνητικές αποφάσεις για αιτούντες προερχόμενους από τη Συρία, αφού συνεκτιμήθηκε ο λόγος της φυγής τους σε συνδυασμό με τα προσωπικά τους χαρακτηριστικά» δήλωσε ο υπουργός υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
LIFO NEWSROOM