Ανδρουλάκης: Τρεις απόπειρες έγιναν για να παγιδευτώ με το Predator

Ανδρουλάκης: Τρεις απόπειρες έγιναν για να παγιδευτώ με το Predator Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε από το βήμα της Βουλής πως έγιναν τρεις απόπειρες να «παγιδευτεί» με το Predator

Στην ομιλία του στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε αναφορά στην υπόθεση των υποκλοπών και δήλωσε ότι χθες το βράδυ παρέλαβε επιστολή από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. 

Με την επιστολή ενημερώθηκε «ότι τελικά έγιναν τρεις απόπειρες και όχι μία για να παγιδευτώ από το Predator», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. «Η πρώτη στις 16 Σεπτεμβρίου του 2021. Η δεύτερη στις 21 Σεπτεμβρίου του 2021, ήταν αυτή που εντόπισε και η ειδική υπηρεσία του Ευρωκοινοβουλίου. Και η τρίτη απόπειρα έγινε στις 20 Οκτωβρίου του 2021, ενώ βρισκόμουν ήδη υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ και μεσούσης της εκλογικής διαδικασίας στο ΠΑΣΟΚ», συμπλήρωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης και κατέθεσε στα πρακτικά την επιστολή του Κωνσταντίνου Μενουδάκου.

Νίκος Ανδρουλάκης: Να ενημερώσουν όσοι έλαβαν τέτοιες επιστολές

«Όπως έχει δημόσια ενημερώσει ο κ. Μενουδάκος, 87 ακόμη συμπολίτες μας έλαβαν αντίστοιχα μηνύματα με το Predator. Συνεπώς, υπάρχουν 87 τέτοιες επιστολές. Θεωρώ αυτονόητο για όσους ορκίζονται στην Ελληνική Δημοκρατία, στους θεσμούς, στη διαφάνεια, τα μέλη του κοινοβουλίου και όσοι κατέχουν δημόσιες θέσεις ευθύνης, θέσεις εξουσίας, ότι οφείλουν να ενημερώσουν τη Βουλή των Ελλήνων και τον ελληνικό λαό για αυτές τις επιστολές», συνέχισε ο Νίκος Ανδρουλάκης και τους κάλεσε να δώσουν τα στοιχεία αυτά στη δικαιοσύνη. 

«Το οφείλουν στην αλήθεια. Το οφείλουν στον λαό, στην πατρίδα, στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στη Δημοκρατία. Έχουν χρέος να το κάνουν», υπογράμμισε. «Το νερό μπήκε στο αυλάκι, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι. Αυτοί που επέτρεψαν σκόπιμα, να κυλιστεί η δημόσια ζωή στο βούρκο για να κρύψουν με παραπληροφόρηση και συμψηφισμούς τις βαρύτατες ευθύνες τους, πρέπει να λογοδοτήσουν», συμπλήρωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης. 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνέχισε λέγοντας ότι η δικαιοσύνη και οι ανεξάρτητες αρχές πρέπει να απαντήσουν «ποιοι είχαν στήσει αυτό το παράκεντρο εξουσίας και χρησιμοποιούσαν το Predator;». Συμπλήρωσε ότι η δικαιοσύνη πρέπει να ελέγξει άμεσα «πόσοι από τους 87 υπήρξαν και θύματα παρακολούθησης από την ΕΥΠ». 

«Για να δούμε πόσες είναι τελικά οι “διαβολικές συμπτώσεις” πέραν από εμένα, τον κ. Κουκάκη και την κ. Σίφορντ; Μόνο έτσι θα σταματήσουν να κρύβονται από τις ευθύνες τους ο πρωθυπουργός και οι στενοί του συνεργάτες», κατέληξε ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφερόμενος στο θέμα των υποκλοπών. 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δούκας σε πρέσβη Ισραήλ: Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από όσους σκοτώνουν αμάχους

Πολιτική / Δούκας σε πρέσβη Ισραήλ: Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από όσους σκοτώνουν αμάχους

Η απάντηση του δημάρχου Αθηναίων στις δηλώσεις του Νόαμ Κατζ, ο οποίος άσκησε κριτική για ελλιπή προστασία της πόλης από «οργανωμένες μειονότητες», ανεπαρκή καθαριότητα και έλλειψη ασφάλειας που –κατά τον ίδιο– κάνει τους Ισραηλινούς τουρίστες να αισθάνονται άβολα
LIFO NEWSROOM
ΥΠΕΞ: «Απαράδεκτη, μονομερής και παράνομη ενέργεια» η εξαγγελία «θαλάσσιων πάρκων» από την Τουρκία

Πολιτική / ΥΠΕΞ για τουρκικά θαλάσσια πάρκα: «Απαράδεκτη, μονομερής και παράνομη ενέργεια»

Η εξαγγελία «δεν παράγει κανένα έννομο αποτέλεσμα έναντι των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και δείχνει πλήρη έλλειψη σεβασμού στο διεθνές δίκαιο της θάλασσας» αναφέρει η ελληνική πλευρά
LIFO NEWSROOM
Απορρίφθηκαν οι προτάσεις για Προανακριτική σε βάρος Βορίδη και Αυγενάκη

Πολιτική / Απορρίφθηκαν οι προτάσεις για Προανακριτική σε βάρος Βορίδη και Αυγενάκη

Στην μυστική ψηφοφορία ψήφισαν 83 βουλευτές της ΝΔ καθώς και ανεξάρτητοι βουλευτές, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης και άλλοι ανεξάρτητοι βουλευτές αποχώρησαν καταγγέλλοντας ότι δεν υπήρχε η απαιτούμενη απαρτία
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Άλλο ο καταλογισμός ευθυνών και άλλο το κυνήγι μαγισσών

Πολιτική / Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Άλλο ο καταλογισμός ευθυνών και άλλο το κυνήγι μαγισσών

«Η ΝΔ προτείνει τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τη λειτουργία του Οργανισμού από την ίδρυσή του έως σήμερα ώστε να αντιμετωπιστούν οι βαθιά ριζωμένες παθογένειες και οι διακομματικές αστοχίες» ανέφερε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM