Ανδρουλάκης: Με αιχμές κατά Μπακογιάννη η δευτερολογία για τη στεγαστική κρίση

Ανδρουλάκης: Με αιχμές κατά Μπακογιάννη η δευτερολογία για τη στεγαστική κρίση Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

«Να μου επιτρέψετε να ξεκινήσω από τον δήμο της Αθήνας γιατί η αναφορά σας δείχνει ότι μάλλον δεν το έχετε χωνέψει ακόμα. Σε έναν μήνα να προλάβει να ανοίξει κλειστά σπίτια ο Δούκας στην Αθήνα είναι λίγο δύσκολο» απάντησε ο Νίκος Ανδρουλάκης στον Κυριάκο Μητσοτάκη. 

«Αλλά πέντε χρόνια ο κ Μπακογιάννης όχι μόνο δεν άνοιξε σπίτια αλλά έκλεισε και δρόμους στην Αθήνα», σημείωσε κατά τη δευτερολογία του ο Νίκος Ανδρουλάκης στην ώρα του πρωθυπουργού από το βήμα της Βουλής, με αφορμή την επίκαιρη ερώτησή του για τη στεγαστική κρίση.

«Ταμείο Ανάκαμψης θα λέμε και θα κλαίμε», πρόσθεσε ο Νίκος Ανδρουλάκης. «Το Ταμείο Ανάκαμψης θα έπρεπε να έχει αξιοποιηθεί» σημείωσε απαριθμώντας τους τέσσερις βασικούς πυλώνες.

«Η αγορά των ακινήτων αφελληνίζεται» είπε στη συνέχεια ο Νίκος Ανδρουλάκης σημειώνοντας ότι πλέον τα ακίνητα ανήκουν σε ιδιοκτήτες από την Κίνα, την Σαουδική Αραβία και μόλις σε λίγους Έλληνες.

«Περισσότερος χρόνος και με όριο ενοικίου» είναι η πρόταση Ανδρουλάκη για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης. Διερωτήθηκε ακόμη ποιος τραπεζικός τομέας; πού έβαλε πλάτη ο τραπεζικός τομέας στην κρίση; Δεν είναι τυχαίο που οι προτεραιότητες του Ταμείου Ανάκαμψης ήταν άλλες] πρόσθεσε 

Στόχος 5ετίας, οι 150.000 κατοικίες για τους αδύναμους Έλληνες είπε λέγοντας ότι αυτός είναι ένας δυνατός στόχος. Σημείωσε ακόμη ότι το ΠΑΣΟΚ έχει διάθεση συναίνεσης.  Οι δικές σας προσπάθειες απέτυχαν όταν τα ενοίκια έχουν αυξηθεί 40% για τις οικογένειες και τους φοιτητές από το 2018 που είστε κυβέρνηση» είπε απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Πολιτική / Μέτρα για αγρότες: Αυτές είναι οι κυβερνητικές παρεμβάσεις - Ρεύμα στα 8,5 λεπτά και app για επιστροφή ΕΦΚ

Όπως ανέφεραν στην εξειδίκευση των μέτρων, 16 από τα 27 αιτήματα των αγροτών έχουν επιλυθεί ή αντιμετωπίζονται θετικά, 4 είναι υπό επεξεργασία και 7 είναι εκτός δημοσιονομικού πλαισίου
THE LIFO TEAM
Μαρινάκης σε αγρότες: «Την Τετάρτη η κυβέρνηση θα εξειδικεύσει τα μέτρα, δεν υπάρχουν άλλα ούτε υπομονή»

Πολιτική / Μαρινάκης σε αγρότες: «Την Τετάρτη η κυβέρνηση θα εξειδικεύσει τα μέτρα, δεν υπάρχουν άλλα- ούτε υπομονή»

«Είναι καλό όσοι θέλουν να έρθουν να συζητήσουμε αυτές τις ανακοινώσεις, εμείς θα τις κάνουμε είτε έρθουν είτε όχι» ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
THE LIFO TEAM
ΤΑΣΟΥΛΑΣ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

Πολιτική / Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Τασούλα: Ας είναι το νέο έτος μια ευκαιρία να αλλάξουμε όλα όσα μας πληγώνουν

«Η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερη ειλικρίνεια στη δημόσια ζωή και λιγότερη στρεψοδικία και τοξικότητα στα κοινωνικά δίκτυα και στην πολιτική» τόνισε μεταξύ άλλων
THE LIFO TEAM