Ανατροπή στην υπουργοποίηση Αποστολάκη: «Δεν αποδέχομαι τη θέση»

Ανατροπή στην υπουργοποίηση Αποστολάκη: «Δεν αποδέχομαι τη θέση» Facebook Twitter
0

Την απόφασή του να μην αποδεχτεί την υπουργοποίησή του ανακοίνωσε ο Ευάγγελος Αποστολάκης


«Δεν μπορώ να αποδεχθώ την πρόταση του κ. Μητσοτάκη υπό αυτές τις συνθήκες» είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο OPEN, μόλις δύο ώρες πριν την ορκωμοσία των νέων υπουργών. 

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, για την αποδοχή της πρότασης από τον πρωθυπουργό, ο κ. Αποστολάκης είχε θέσει ως προϋπόθεση την επίτευξη διακομματικής συναίνεσης στο πρόσωπό του. «Επειδή δεν πληρούνται αυτοί οι όροι, δεν μπορεί να αποδεχθεί την πρόταση που του έγινε» φέρεται να ανέφερε σε συνομιλητές του. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της LiFo, πριν την ανακοίνωση του ανασχηματισμού, για την υπουργοποίηση του κυρίου Αποστολάκη είχε ενημερωθεί τόσο το πολιτικό γραφείο του Αλέξη Τσίπρα όσο και αυτό της Φώφης Γεννηματά
 

Η είδηση της επιλογής Αποστολάκη για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προκάλεσε τη σκληρή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που έκανε λόγο για «αποστασία». 

«Ο κ. Αποστολάκης τη περασμένη Δευτέρα ενημέρωσε τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για τη πρόταση που του έκανε ο κ. Μητσοτάκης να αναλάβει στη θέση του κ. Χαραδαλιά. Ο κ. Τσίπρας του ξεκαθάρισε ότι μια τέτοια επιλογή και με τον τρόπο που ο κ. Μητσοτάκης την επιδιώκει, δηλαδή σε επίπεδο εντυπώσεων και προσώπων και όχι ουσίας για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, δεν αποτελεί πρόσκληση σε συνεννόηση, αλλά πρόσκληση σε αποστασία», σημειώνουν οι εν λόγω πηγές, επισημαίνοντας ότι «ο κ. Αποστολάκης τον διαβεβαίωσε ότι δε πρόκειται με αυτούς τους όρους να αποδεχθεί να γίνει υπουργός της δεξιάς».

«Προφανώς, για λόγους που μόνο εκείνος γνωρίζει, στη πορεία άλλαξε γνώμη», προσθέτουν και καταλήγουν, διαμηνύοντας: «Του ευχόμαστε καλή τύχη. Ωστόσο, καλό είναι να ξέρει ότι η ιστορία ποτέ δεν λυπήθηκε όσους δεν αναγνωρίζουν ότι στη ζωή υπάρχουν και αξίες σημαντικότερες από τα πρόσκαιρα αξιώματα».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ