Αβραμόπουλος: Ζήτησα άδεια από την Κομισιόν για συμμετοχή στην ΜΚΟ του Παντσέρι

Αβραμόπουλος: Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
0

Απαντήσεις για την έρευνα από την Κομισιόν για τις επικοινωνίες του με αξιωματούχους της ΕΕ, επιχείρησε να δώσει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, μετά την εμπλοκή του ονόματός του στο Qatargare.

Σε πρωινή του συνέντευξη στην ΕΡΤ, ο τέως επίτροπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είπε πως πρόκειται περί διερεύνησης της προέδρου της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, αλλά όχι για έρευνα στο πρόσωπό του.

Αρχικά, ο κ. Αβραμόπουλος επανέλαβε πώς έφτασε να γίνει τιμητικό μέλος της Fight Impunity της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης του Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι, προσώπου κεντρικού ενδιαφέροντος στο κύκλωμα διαφθοράς. 

Δήλωσε πως όταν τού προτάθηκε η συμμετοχή, είχε λήξει η θητεία του στην Επιτροπή. Όπως είπε, όμως, ενημέρωσε και την Κομισιόν και την Επιτροπή Ηθικής Δεοντολογίας για την πρόταση και ζήτησε άδεια ώστε να συμμετέχει και να αμείβεται

«Όταν μου προτάθηκε, έστειλα επιστολή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή που ζητούσα να μου πουν αν είναι σωστή (σ.σ. η ΜΚΟ), αν κάνει καλά τη δουλειά της και αν μου επιτρέπουν να είμαι μέλος και να λαμβάνω αποζημίωση» είπε, ειδικότερα και συμπλήρωσε πως έλαβε γραπτές διαβεβαιώσεις. 

«Ήταν διεθνής οργανισμός, μεγάλος» συνέχισε και ανέφερε πως οι αμοιβές του ήταν «δηλωμένες» τόσο στην Ε.Ε. όσον και στην Ελλάδα. «Δηλωμένες και φορολογημένες». 

Σε άλλο σημείο, δήλωσε πως ούτε ο ίδιος, ούτε και τα άλλα τιμητικά μέλη γνώριζαν για τις δραστηριότητες του Παντσέρι. «Μας ήταν ξένο τι έκανε ο κ. Παντσέρι» ανέφερε. 

Μετά από έναν χρόνο στη ΜΚΟ και αφού αντιλήφθηκε ότι υπήρχε αδράνεια, «ζήτησα να σταματήσει η μισθοδοσία. (...) Τον Φεβρουάριο του 2020 σταμάτησα». 

Σχετικά με το δημοσίευμα του Politico για την έρευνα, εξήγησε πως η πρόεδρος της Κομισιόν έκανε μία διερεύνηση για το εάν ο ίδιος είχε κάνει lobbying σε άλλους επιτρόπους κατά τις επισκέψεις του στην Ε.Ε, μετά το τέλος της θητείας του. 

«Η κα Φον ντερ Λάιεν ρώτησε μήπως ο κ. Αβραμόπουλος, κατά την επίσκεψή του, προσπάθησε να σας μιλήσει για τη Fight Impunity και όλοι είπαν όχι. Το ίδιο ρώτησε και μένα, αυτό είναι έρευνα; Μία διερεύνηση έγινε». 

 
Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

Πολιτική / Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

«Τόσο ο Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ όσο και το παράγωγο ενωσιακό δίκαιο κατοχυρώνουν, εκτός από την κατ’ ουσίαν διεθνή προστασία σε περίπτωση βάσιμων λόγων δίωξης, και το δικαίωμα πρόσβασης στη διαδικασία ασύλου»
LIFO NEWSROOM
Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Πολιτική / Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Ζητά την ανάκληση της νομικής αιτιολόγησης που στηρίζεται στο άρθρο 15 ΕΣΔΑ, δηλαδή το αντίστοιχο του άρθρου 48 Συντ. για την εφαρμογή του νόμου περί καταστάσεως πολιορκίας, όπως σημειώνει με έκπληξη
LIFO NEWSROOM
Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Πολιτική / Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να τεθεί σε αναστολή και ο ιατροδικαστής που υπέγραψε τις τρεις εκθέσεις για τα βρέφη που δολοφόνησε η Ειρήνη Μουρτζούκου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση για την αναστολή λειτουργίας της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πάτρας
LIFO NEWSROOM
Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Πολιτική / Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Ο νέος υπουργός επιτίθεται στους μετανάστες με χυδαία ρητορική λέγοντας πως στις δομές «τρώνε 3 φορές κρέας και μία ψάρι» και πως «δεν θέλουμε να αντικαταστήσουμε τον πληθυσμό της Ευρώπης»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

Πολιτική / Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

 Όταν απευθύνεστε σε αυτήν την παράταξη δεν θα χρησιμοποιείτε τον όρο «γαλάζια συμμορία», δεν τη δέχομαι από ένα κόμμα, που έχει στιγματίσει την πολιτική ζωή της χώρας, απάντησε σε υψηλούς τόνους στον Νίκο Ανδρουλάκη ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Σύλληψη και κράτηση για όσους εισέρχονται παράνομα στη χώρα – Νέα μέτρα υπό τον απόηχο της άρνησης Χάφταρ να δεχθεί την ευρωπαϊκή αποστολή
LIFO NEWSROOM
Γεραπετρίτης για μεταναστευτικό: Αν χρειαστεί, θα υπάρξει αυστηροποίηση των μέτρων

Πολιτική / Γεραπετρίτης για μεταναστευτικό: Αν χρειαστεί, θα υπάρξει αυστηροποίηση των μέτρων

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ επισήμανε πως «η Ελλάδα θα μεριμνήσει ώστε να ελεγχθούν οι μεταναστευτικές ροές» και υπογράμμισε ότι η επιτήρηση θα ενταθεί στο πλαίσιο ευρωπαϊκής συνεργασίας
LIFO NEWSROOM
Αυξάνονται οι ροές μεταναστών σε Κρήτη και Γαύδο: Στη Λιβύη Πλεύρης και Ευρωπαίοι για συνομιλίες με Ντμπέιμπα - Χαφτάρ

Πολιτική / Αυξάνονται οι ροές μεταναστών σε Κρήτη και Γαύδο: Στη Λιβύη Πλεύρης και Ευρωπαίοι για συνομιλίες με Ντμπέιμπα - Χαφτάρ

Ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία, με τη συμμετοχή των υπουργών Εσωτερικών της Ιταλίας και της Μάλτας, μετέβη στη Λιβύη για διαβουλεύσεις με τις πλευρές των Ντμπέιμπα και Χαφτάρ
LIFO NEWSROOM
Νίκος Χριστοδουλάκης: «Υπάρχει ένα οργανωμένο δίκτυο που αφαιμάζει κοινοτικούς πόρους με πολιτική κάλυψη»

LiFO politics / Νίκος Χριστοδουλάκης: «Ένα οργανωμένο δίκτυο αφαιμάζει κοινοτικούς πόρους με πολιτική κάλυψη»

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και καθηγητής Νίκος Χριστοδουλάκης μιλά στη Βασιλική Σιούτη για το σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ, δίνει τη δική του ερμηνεία και εκτιμά ότι η κρίση «δεν μας έκανε σοφότερους, αλλά χειρότερους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Πλεύρης: «Άσυλο τέλος για μουσουλμάνους από την Συρία»

Πολιτική / Πλεύρης: «Άσυλο τέλος για μουσουλμάνους από την Συρία»

«Eκδόθηκαν οι πρώτες αρνητικές αποφάσεις για αιτούντες προερχόμενους από τη Συρία, αφού συνεκτιμήθηκε ο λόγος της φυγής τους σε συνδυασμό με τα προσωπικά τους χαρακτηριστικά» δήλωσε ο υπουργός υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
LIFO NEWSROOM