Αβραμόπουλος: Ζήτησα άδεια από την Κομισιόν για συμμετοχή στην ΜΚΟ του Παντσέρι

Αβραμόπουλος: Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
0

Απαντήσεις για την έρευνα από την Κομισιόν για τις επικοινωνίες του με αξιωματούχους της ΕΕ, επιχείρησε να δώσει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, μετά την εμπλοκή του ονόματός του στο Qatargare.

Σε πρωινή του συνέντευξη στην ΕΡΤ, ο τέως επίτροπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είπε πως πρόκειται περί διερεύνησης της προέδρου της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, αλλά όχι για έρευνα στο πρόσωπό του.

Αρχικά, ο κ. Αβραμόπουλος επανέλαβε πώς έφτασε να γίνει τιμητικό μέλος της Fight Impunity της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης του Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι, προσώπου κεντρικού ενδιαφέροντος στο κύκλωμα διαφθοράς. 

Δήλωσε πως όταν τού προτάθηκε η συμμετοχή, είχε λήξει η θητεία του στην Επιτροπή. Όπως είπε, όμως, ενημέρωσε και την Κομισιόν και την Επιτροπή Ηθικής Δεοντολογίας για την πρόταση και ζήτησε άδεια ώστε να συμμετέχει και να αμείβεται

«Όταν μου προτάθηκε, έστειλα επιστολή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή που ζητούσα να μου πουν αν είναι σωστή (σ.σ. η ΜΚΟ), αν κάνει καλά τη δουλειά της και αν μου επιτρέπουν να είμαι μέλος και να λαμβάνω αποζημίωση» είπε, ειδικότερα και συμπλήρωσε πως έλαβε γραπτές διαβεβαιώσεις. 

«Ήταν διεθνής οργανισμός, μεγάλος» συνέχισε και ανέφερε πως οι αμοιβές του ήταν «δηλωμένες» τόσο στην Ε.Ε. όσον και στην Ελλάδα. «Δηλωμένες και φορολογημένες». 

Σε άλλο σημείο, δήλωσε πως ούτε ο ίδιος, ούτε και τα άλλα τιμητικά μέλη γνώριζαν για τις δραστηριότητες του Παντσέρι. «Μας ήταν ξένο τι έκανε ο κ. Παντσέρι» ανέφερε. 

Μετά από έναν χρόνο στη ΜΚΟ και αφού αντιλήφθηκε ότι υπήρχε αδράνεια, «ζήτησα να σταματήσει η μισθοδοσία. (...) Τον Φεβρουάριο του 2020 σταμάτησα». 

Σχετικά με το δημοσίευμα του Politico για την έρευνα, εξήγησε πως η πρόεδρος της Κομισιόν έκανε μία διερεύνηση για το εάν ο ίδιος είχε κάνει lobbying σε άλλους επιτρόπους κατά τις επισκέψεις του στην Ε.Ε, μετά το τέλος της θητείας του. 

«Η κα Φον ντερ Λάιεν ρώτησε μήπως ο κ. Αβραμόπουλος, κατά την επίσκεψή του, προσπάθησε να σας μιλήσει για τη Fight Impunity και όλοι είπαν όχι. Το ίδιο ρώτησε και μένα, αυτό είναι έρευνα; Μία διερεύνηση έγινε». 

 
Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

Πολιτική / Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

«Πρόεδρο; ο; η;» είπε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ για τον Στέφανο Κασσελάκη - Το βίντεο που ανάρτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κατέβασε ένα «ανατριχιαστικό ακροδεξιό ψηφοδέλτιο» για τις ευρωεκλογές
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM