Europe1: O Oλάντ εξετάζει την πιθανότητα Grexit

Europe1: O Oλάντ εξετάζει την πιθανότητα Grexit Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ
5

Την πιθανότητα ενός Grexit φέρεται να εξέτασε πριν από λίγες ημέρες ο Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος σύμφωνα με Γάλλους αξιωματούχους που επικαλείται το γαλλικό δίκτυο Europe1, είπε ότι σήμερα μια ελληνική έξοδος δεν θα ήταν πρόβλημα όπως το 2012, οπότε μπορούσε να παρασύρει όλο τον ευρωπαϊκό Νότο.

Το δίκτυο αναφέρει ότι ο Γάλλος πρόεδρος ήταν ο πρώτος που είχε σπεύσει να συγχαρεί τον Αλέξη Τσίπρα για την εκλογή του, όμως τώρα έχει αποστασιοποιηθεί. Αυτό που φαίνεται επίσης προβληματικό, σύμφωνα με τους Γάλλους, είναι η προσωπικότητα του Γιάνη Βαρουφάκη με τον οποίο είναι εκνευρισμένες οι Βρυξέλλες «επειδή αρέσκεται να δίνει διαλέξεις». «Είναι σε άλλον πλανήτη», λένε.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένει ότι ο Τσίπρας θα τηρήσει τις δεσμεύσεις που έγιναν από τους προκατόχους του. Αυτός είναι ο κανόνας στις Βρυξέλλες, αλλά ο Έλληνας ηγέτης δεν είναι έτοιμος να κάνει οποιεσδήποτε παραχωρήσεις», σημειώνουν αξιωματούχοι, σύμφωνα πάντα με το Europe 1, επισημαίνοντας-για να αιτιολογήσουν την αρχική φιλική συμπεριφορά- ότι στην αρχή ο Ολάντ δίνει κάποια "μπόνους" στους νέους ηγέτες.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Προχωράμε στην πρόωρη εξόφληση του δανείου των 52,9 δισ. ευρώ που είχε λάβει η χώρα το 2010»

«Στόχος μας είναι έως το 2030 η Ελλάδα να μην έχει το υψηλότερο δημόσιο χρέος στην Ευρώπη», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΕΕ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ευρώπη δεν μπορεί να ανεχθεί νέα προσφυγική κρίση όπως του 2015

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στις επιπτώσεις από επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές, προειδοποιώντας ότι μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρές συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία
THE LIFO TEAM