Την πιθανότητα ενός Grexit φέρεται να εξέτασε πριν από λίγες ημέρες ο Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος σύμφωνα με Γάλλους αξιωματούχους που επικαλείται το γαλλικό δίκτυο Europe1, είπε ότι σήμερα μια ελληνική έξοδος δεν θα ήταν πρόβλημα όπως το 2012, οπότε μπορούσε να παρασύρει όλο τον ευρωπαϊκό Νότο.

 

Το δίκτυο αναφέρει ότι ο Γάλλος πρόεδρος ήταν ο πρώτος που είχε σπεύσει να συγχαρεί τον Αλέξη Τσίπρα για την εκλογή του, όμως τώρα έχει αποστασιοποιηθεί. Αυτό που φαίνεται επίσης προβληματικό, σύμφωνα με τους Γάλλους, είναι η προσωπικότητα του Γιάνη Βαρουφάκη με τον οποίο είναι εκνευρισμένες οι Βρυξέλλες «επειδή αρέσκεται να δίνει διαλέξεις». «Είναι σε άλλον πλανήτη», λένε.

 

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένει ότι ο Τσίπρας θα τηρήσει τις δεσμεύσεις που έγιναν από τους προκατόχους του. Αυτός είναι ο κανόνας στις Βρυξέλλες, αλλά ο Έλληνας ηγέτης δεν είναι έτοιμος να κάνει οποιεσδήποτε παραχωρήσεις», σημειώνουν αξιωματούχοι, σύμφωνα πάντα με το Europe 1, επισημαίνοντας-για να αιτιολογήσουν την αρχική φιλική συμπεριφορά- ότι στην αρχή ο Ολάντ δίνει κάποια "μπόνους" στους νέους ηγέτες.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr