Στις Κάννες ο Γιώργος είδε θρίλερ

Στις Κάννες ο Γιώργος είδε θρίλερ Facebook Twitter
0

Τις θέσεις τους επέβαλλαν ουσιαστικά η Άνκελα Μέρκελ και ένας φανερά εκνευρισμένος Σαρκοζί στη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, ορίζοντας το θέμα του δημοψηφίσματος, την ημερομηνία του δημοψηφίσματος και τους κανόνες στους οποίους πρέπει να κινούνται όσοι είναι στην Ευρωζώνη. Ο Γιώργος Παπανδρέου που μίλησε μετά τη συνέντευξη Μέρκελ-Σαρκοζί έκανε λόγο για δημοψήφισμα στο οποίο θα αποφασιστεί η παραμονή της χώρας στο ευρώ και το οποίο όπως είπε θα γίνει το πιθανότερο στις 4 Δεκεμβρίου. Το ερώτημα είναι αν θα φτάσουμε στο δημοψήφισμα καθώς την Παρασκευή υπάρχει η ψηφοφορία στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης και μετά τα σημερινά δεδομένα, παρατηρείται μια κινητικότητα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ , που διαταράσσει τις έτσι κι αλλιώς εύθραυστες ισορροπίες.

Οι δηλώσεις του Γιώργου Παπανδρέου:

Θα διεξαγάγουμε το δημοψήφισμα το ταχύτερο δυνατό, πιθανό στις 4 Δεκεμβρίου.

Θα επιστρέψω στην Ελλάδα και θα διαβουλευτώ για τις επαφές και τη σπουδαιότητα των αποφάσεων.

Πιστεύω ότι ο ελληνικός λαός είναι σοφός και ικανός να λάβει τη σωστή απόφαση.

Μια θετική απόφαση του ελληνικού λαού δεν είναι μόνο μια θετική απόφαση για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη. Πρέπει να έχουμε τη μέγιστη δυνατή συναίνεση. Ο ελληνικός λαός θέλει από εμάς να είμαστε ισχυρός εταίρος στην ευρωζώνη και αυτό ακριβώς διακυβεύεται.

Πρόκειται για το εάν θέλουμε να παραμείνουμε στην ευρωζώνη, αυτό είναι σαφές από όλους. Θέλω να πιστεύω ότι η απάντηση θα είναι ναι.

Έχουμε μια ψήφο εμπιστοσύνης την Παρασκευή , ελπίζω να την κερδίσω αλλά εξαρτάται από τη δημοκρατική διαδικασία. Αν όλα πάνε καλά με το δημοψήφισμα, η 6η δόση θα εκταμιευθεί για να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας.

Χρειαζόμαστε μια ευρύτερη συναίνεση, έχω προσπαθήσει , αν υπήρχε μεγαλύτερη συναίνεση δεν θα χρειαζόμαστε το δημοψήφισμα.

Τι είπαν Μέρκελ-Σαρκοζί:

Αλλάζει τα δεδομένα η απόφαση για δημοψήφισμα, θέλουμε το ευρώ ως ένα σταθερό νόμισμα, στις 5 Δεκεμβρίου το δημοψήφισμα με ερώτηση για το αν θέλουν οι Έλληνες να παραμέινουν στο ευρώ.

Σαρκοζί: Υπάρχουν κανόνες που σχετίζονται με το σχέδιο αλληλεγγύης, οι Έλληνες πρέπει να αποφασίσουν αν θέλουν να συνεχίσουν την περιπέτεια τους μαζί μας ή όχι. Η Ευρώπη δεν υποφέρει από υπερβολική ηγεσία αλλά από έλλειψη ηγεσίας, στην Ιρλανδια, την Ισπανία και την Πορτογαλία τα μέτρα πέτυχαν γιατί υπήρχε συναίνεση.

******

TI ΛΕΕΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

«Έκπληκτοι παρακολουθήσαμε τις δηλώσεις του κ. Παπανδρέου μετά τη συνάντησή του με τους ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας», δήλωσε ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης.

«Τόσο οι δικές του δηλώσεις όσο και της κας Μέρκελ και του κ. Σαρκοζί», συνέχισε ο κ. Μιχελάκης, «αποκάλυψαν ότι ο κ. Παπανδρέου τους παρουσίασε ότι στην Ελλάδα υπάρχει δήθεν αμφισβήτηση για την παραμονή της χώρας στην Ε.Ε. και τη ζώνη του ευρώ. Τέτοιο πρόβλημα είναι προφανές ότι δεν υπάρχει και πάει να το δημιουργήσει -ξαφνικά με άθλια παραπληροφόρηση- ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου».

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο της Ν.Δ., «το μόνο πρόβλημα που υπάρχει, είναι η παραμονή του κ. Παπανδρέου στην Πρωθυπουργία. Ενός ανθρώπου που τολμά να αμφισβητεί την κεντρική εθνική στρατηγική επιλογή της Ευρωπαϊκής πορείας και προοπτικής της χώρας. Επιλογή που χάραξε και μπορεί πλέον μόνον αυτή να εγγυάται, η Παράταξη της Νέας Δημοκρατίας».

«Ο κ. Παπανδρέου είναι επικίνδυνος και πρέπει να φύγει!», τόνισε ο κ. Μιχελάκης.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

LiFO politics / Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

Ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Σπύρος Βλαχόπουλος, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για την ανάγκη κατάργησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών, εξηγώντας όμως γιατί πρέπει να τηρείται όσο παραμένει σε ισχύ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Πολιτική / Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Ο κ. Γεραπετρίτης διατύπωσε την επιδίωξη της Ελλάδας για ενίσχυση των διμερών σχέσεων με την Τρίπολη, με έμφαση στην οικονομία και τις επενδύσεις - Τι δήλωσε ο Λίβυος ΥΠΕΞ
LIFO NEWSROOM
Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Πολιτική / Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Το καλοκαίρι του 2024, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ενεπλάκη σε περιστατικό χειροδικίας κατά εργαζόμενου στο «Ελ. Βενιζέλος» με αποτέλεσμα τη διαγραφή του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

«Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι μόνο ένα οικονομικό σκάνδαλο διαφθοράς, αλλά μια δυσώδης υπόθεση διαπλοκής μετά το 2019 υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών της ΝΔ και «γαλάζιων» παραγόντων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM