Στις 10 το βράδυ ώρα Ελλάδας, στο Ευρωκοινοβούλιο, υπό την αιγίδα της EBU θα διεξαχθεί το debate μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία της Κομισιόν στο οποίο θα λάβει μέρος και ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

 

Ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει στα ελληνικά (σ.σ. από λάθος γράψαμε ότι θα μιλήσει στα αγγλικά) ενώ ο Γιουνκέρ στα γαλλικά καθώς θεωρείται πολύ καλός ρήτορας στη γαλλική αλλά μέτριος στην αγγλική. Μάλιστα εκτιμά ότι στα προηγούμενα ντιμπέιντ ζήμιωσε τη δημοτικότητα του το ότι μίλησε στα αγγλικά.

 

Οι υπόλοιποι τρείς, Μάρτιν Σουλτς (Σοσιαλιστές-Δημοκράτες), Γκι Φέρχοφσταντ (Φιλελεύθεροι) και Σκα Κέλερ (Πράσινοι) στα αγγλικά. Οι ερωτήσεις θα υποβάλλονται στα αγγλικά από την ιταλίδα παρουσιάστρια που ήταν πολεμική ανταποκρίτρια.

 

Το ενδιαφέρον για το ντιμπέιντ που διοργανώνεται από την Ε.Ε. και την EBU είναι τεράστιο και μάλιστα θα μεταφραστεί σε 23 γλώσσες, μεταξύ των οποίων και στα φαρσί.

 

Οι θεματικές ενότητες των ερωτήσεων θα είναι:

  • οικονομική κρίση,
  • Ευρώπη και άλλα θέματα πολιτικής,
  • κοινωνίας και περιβάλλοντος.

Ο κάθε υποψήφιος θα έχει δύο λεπτά στην αρχική του τοποθέτηση για να εκθέσει τις απόψεις του, ενώ θα έχει περιθώριο 1 λεπτού για να απαντήσει σε κάθε ερώτηση που θα του υποβληθεί.

 

Το debate θα μεταδοθεί τηλεοπτικά στη χώρα μας από τη ΝΕΡΙΤ και το κανάλι της Βουλής.

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr