Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Μας λέτε ότι έχετε δικαίωμα για κορωνο-γλέντια, αλλά οι φοιτητές δεν έχουν δικαίωμα να διαδηλώνουν

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Μας λέτε ότι έχετε δικαίωμα για κορωνο-γλέντια, αλλά οι φοιτητές δεν έχουν δικαίωμα να διαδηλώνουν Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Για θράσος κατηγόρησε ο Αλέξης Τσίπρας τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για το νομοσχέδιο της Παιδείας, ενώ σχολίασε με σκωπτικό τρόπο το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Ικαρία.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε «άκρως διχαστική» την τοποθέτηση του πρωθυπουργού στη Βουλή και μίλησε για «λαθροχειρία», για την αναφορά του κ. Μητσοτάκη στη νεολαία Λαμπράκη.

«Αναφέρθηκε στα παιδιά της νεολαίας Λαμπράκη, που το τότε κατεστημένο τους ονόμαζε "αλήτες με τα πρησμένα πόδια", όπως εσείς τώρα ονομάζετε αυτούς που αγωνίζονται για ένα καλύτερο μέλλον. Οι αλήτες που έχουν το θράσος να μιλάνε, να ονειρεύονται, να διεκδικούν. Το θράσος το έχετε εσείς, να κάνετε αναφορά στη νεολαία Λαμπράκη και τους αγώνες της Αριστεράς», είπε ο κ. Τσίπρας.

«Έχετε το θράσος να καταγγέλλετε εμένα ως οργανωτή κορωνοσυλλαλητηρίων και ότι δέχομαι το ρίσκο να κολλήσουν οι άλλοι, με προφανή λαθροχειρία και αλλοίωση όσων είπα. Πολιτεύεστε με fake news και διαστρεβλώσεις, όπως έκανε ο Τραμπ. Και μας λέτε ότι εσείς έχετε το δικαίωμα να κάνετε κορωνογλέντια και οι φοιτητές δεν έχουν το δικαίωμα να διαμαρτύρονται και να διαδηλώνουν», ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

«Όσα σας ενοχλούν, είναι επικίνδυνα»

«Ο τρόπος που επιχειρείτε να χειριστείτε την κοινή γνώμη είναι εντυπωσιακός, θα τον ζήλευε ακόμη και ο Όργουελ», συνέχισε ο κ. Τσίπρας και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι εκμεταλλεύεται μια πρωτοφανή κρίση προκειμένου να επιβάλλει «καθεστώς φόβου και επιτήρησης».

«Όλα όσα σας ενοχλούν είναι επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία και απαγορευμένα. Όσα δεν σας ενοχλούν ή όσες απαγορεύσεις ενδεχομένως να χρειάζονται αλλά ενοχλούν εσάς και τους φίλους σας, τις παρακάμπτετε», συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Για αυτό τόσους μήνες δεν δίνετε δεκάρα για τις συναθροίσεις και αν κολλάει στους μεγάλους εργασιακούς χώρους, για να μην πλήξετε συμφέροντα. Δεν σας ενδιαφέρει αν κολλάει στα μέσα μαζικής μεταφοράς, για να βάλετε περισσότερα δρομολόγια. Για αυτό ανοίγετε και κλείνετε τα σχολεία χωρίς περισσότερες τάξεις, γιατί αυτό απαιτεί περισσότερους καθηγητές και δεν θέλετε να δώσετε δεκάρα στη δημόσια παιδεία», τόνισε.

«Κουραστικό το ταξίδι»

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι υπέπεσε για δεύτερη φορά στο παράπτωμα της μη τήρησης των μέτρων για τον κορωνοϊό και «συμπεριφέρεστε σαν να μην τρέχει τίποτα».

«Βγήκατε χθες σε μία ακόμη τηλεοπτική συνέντευξη για να μαζέψετε τα ασυμμάζευτα και δεν είπατε μία συγγνώμη. Μας είπατε πόσο κουραστικό ήταν το ταξίδι στα στην Ικαρία. Πράγματι κι εγώ το γνωρίζω. Ξέρετε τι είναι 45' με το ελικόπτερο, με ένα Σινούκ που κάνει τόσο θόρυβο και να είστε αναγκασμένος να φοράτε ακουστικά και να συναντάτε ηλικιωμένους και να τους μιλάτε; Πολύ κουραστικό, ενδεχομένως να ακυρώσατε το Σάββατο το παιχνίδι τένις που είχατε να παίξετε ή μια εκδρομή στην Πάρνηθα για mountain bike. Ο λαός είναι 9 μήνες σε καραντίνα και σας βλέπει. Και δεν έχετε ούτε ντροπή, ούτε τσίπα για αυτά που κάνετε», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ήταν τόσο κουραστικό αυτό το ταξίδι, που έπρεπε να σπάσετε τα μέτρα, πανηγυρίζατε κιόλας με τσαμπούνες ικαριώτικες τους 6.000 νεκρούς και δεν έχετε να πείτε μια συγγνώμη, διότι έχετε την αίσθηση μιας ολοκληρωτικής υπεροπλίας», συνέχισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στη συνέχεια εξαπέλυσε τα βέλη του και κατά της ΕΡΤ, απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη. «Ο μέχρι πρότινος εκπρόσωπός σας- γιατί αυτόν βάλατε να διοικεί την ΕΡΤ- έδωσε εντολή να αναρτηθεί στην αίθουσα σύνταξης οδηγία να μην παίζουν τις εικόνες αυτές, όπως και τις εικόνες του κ. Λιγνάδη με άλλους. Αλήθεια, ποιοι είναι αυτοί οι άλλοι; Και γιατί επί δύο και πλέον εβδομάδες η κ. Μενδώνη προσπαθούσε να κουκουλώσει ένα θέμα που είχε αρχίσει να αναδεικνύεται;», αναρωτήθηκε ο κ. Τσίπρας.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόταση δυσπιστίας για Τέμπη - Μητσοτάκης: «Ζήτησα συγγνώμη, με κατηγορείτε ότι μόνταρα τις συνομιλίες; Ε δεν ντρέπεστε»

Πολιτική / Πρόταση δυσπιστίας για Τέμπη - Μητσοτάκης: «Ζήτησα συγγνώμη, με κατηγορείτε ότι μόνταρα τις συνομιλίες; Ε δεν ντρέπεστε»

Πρωτοφανής επίθεση του πρωθυπουργού στην αντιπολίτευση - «Επιτήδειοι έριξαν το σπόρο της αμφιβολίας» - Σε 43 άτομα έχουν αποδοθεί κατηγορίες
NEWSROOM
«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM