Μητσοτάκης: Οι εμβολιασμοί πρέπει να προχωρήσουν πιο γρήγορα - Να εγκριθεί το εμβόλιο της AstraZeneca

Μητσοτάκης: Οι εμβολιασμοί πρέπει να προχωρήσουν πιο γρήγορα - Να εγκριθεί το εμβόλιο της AstraZeneca Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Η ΕΕ πρέπει να προχωρήσει το συντομότερο δυνατόν στην έγκριση του εμβολίου της AstraZeneca και των υπόλοιπων εταιρειών, υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην τηλεδιάσκεψη των χωρών του COVID-19 Management Group.

«Οι εμβολιασμοί πρέπει να προχωρήσουν πιο γρήγορα», τόνισε ο πρωθυπουργός στην τηλεδιάσκεψη, κατά τη διάρκεια της οποίας οι Ευρωπαίοι μετέχοντες μοιράστηκαν την ανησυχία τους για την μικρή διαθεσιμότητα των εμβολίων σε αυτή τη φάση, ενώ υπογράμμισαν ότι η Ευρώπη πρέπει να κινηθεί πιο γρήγορα σε αυτό το επίπεδο.

Ενόψει της τηλεδιάσκεψης των 27 της ΕΕ για το εμβόλιο, την Πέμπτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς και η πρωθυπουργός της Δανίας Μέτε Φρέντρικσεν, με επιστολή ζητούν την ταχύτερη έγκριση του εμβολίου της AstraZeneca για τον κορωνοϊό και των άλλων εταιρειών.

Επίσης, στην τηλεδιάσκεψη συζητήθηκε η πρόταση του κ. Μητσοτάκη για ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού, η οποία επίσης αποτελέσει αντικείμενο διαβούλευσης στην τηλεδιάσκεψη των 27.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός επανέλαβε ότι στόχος της πρότασης δεν είναι να διχάσει τους Ευρωπαίους, αλλά να τυποποιηθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο το πιστοποιητικό εμβολιασμού, καθώς «με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα ζητείται απ' όσους ταξιδεύουν κάποιο αποδεικτικό, είτε είναι πιστοποιητικό, είτε αρνητικό τεστ για τον κορωνοϊό».

Επίσης υπογράμμισε ότι στόχος της πρότασης είναι να διευκολύνει την ελεύθερη μετακίνηση και τα ταξίδια. Σημείωσε, μάλιστα, ότι τα ταξίδια από το Ισραήλ την άνοιξη θα μπορούσαν να αποτελέσουν «πιλότο» για μια τέτοια πρόταση, καθώς το Ισραήλ θα έχει εμβολιάσει μέχρι τότε μεγάλο μέρος του πληθυσμού του.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ