Κυβερνητικές πηγές για Novartis: Το ΝΣΚ θέτει το νομικό πλαίσιο για να ασκηθούν αγωγές από υπουργεία

Κυβερνητικές πηγές για Novartis: Το ΝΣΚ θέτει το νομικό πλαίσιο για να ασκηθούν αγωγές από υπουργεία Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

«Η κυβέρνηση κινείται μεθοδικά, προκειμένου να διασφαλιστεί το δημόσιο συμφέρον», αναφέρουν από το Μαξίμου, μετά τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για τη Novartis.

Έπειτα από αίτημα των υπουργών Οικονομικών, Υγείας και Δικαιοσύνης, το ΝΣΚ γνωμοδότησε ομόφωνα σε πλήρη ολομέλεια προτείνοντας συγκεκριμένες δικαστικές και εξώδικες ενέργειες από το Δημόσιο, για την αποκατάσταση της όποιας ζημίας και ηθικής βλάβης από τη Novartis.

«Παράλληλα με την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Δικαιοσύνη, η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή κινήθηκε προκειμένου να αναζητηθούν αποζημιώσεις υπέρ του δημοσίου», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Έπειτα από το αίτημα των αρμόδιων υπουργών Χρήστου Σταϊκούρα, Βασίλη Κικίλια και Κώστα Τσιάρα, το ΝΣΚ «θέτει το νομικό πλαίσιο ώστε τα αρμόδια υπουργεία και τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου να ασκήσουν αγωγές. Αυτό θα κάνουν. Σε αντίθεση με αυτά που έκαναν ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ που αντί να διερευνήσουν το μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο το χρησιμοποίησαν ως εργαλείο στοχοποίησης και κατασυκοφάντησης των πολιτικών αντιπάλων», επισημαίνουν οι κυβερνητικές πηγές.

«Οι σκοτεινές μεθοδεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύφθηκαν, όμως το οικονομικό σκάνδαλο παραμένει. Η κυβέρνηση κινείται μεθοδικά προκειμένου να διασφαλιστεί το δημόσιο συμφέρον», καταλήγουν στο σχόλιό τους για τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM