Επίθεση στην κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη διαχείριση της πανδημίας, εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας κάνοντας λόγο για «κυβέρνηση των Βερσαλιών».

 

Απευθυνόμενος στον ίδιο τον πρωθυπουργό, τον κατηγόρησε ότι «βάζει τον εκπρόσωπό του να λέει ψέματα» και αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα τα πρακτικά της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων.

  

«Σας καλώ τώρα να δώσετε στη δημοσιότητα τα πρακτικά των συνεδριάσεων της επιτροπής των λοιμωξιολόγων. Καταθέτουμε σχετική τροπολογία. Επιχειρηματολογείστε γιατί δεν τα δίνετε στη δημοσιότητα. Γιατί θα την καταψηφίσετε. Φοβάστε μήπως αποκαλυφθεί η αλήθει [...] Μέλη της Επιτροπής καταγγέλλουν αδιαφάνεια και ελλιπή ή καθυστερημένη ενημέρωση. Αλλά τα μέλη της επιτροπής μιλάνε, λένε δεν έχουμε αξιόπιστα στοιχεία.»

 

Ο κ. Τσίπρας επέμεινε στα σχετικά δημοσιεύματα για διπλό σύστημα καταγραφής κρουσμάτων λέγοντας πως αν σε οποιαδήποτε άλλη χώρα αποκαλυπτόταν παράλληλο σύστημα θα ακολουθούσαν παραιτήσεις των αρμοδίων υπουργών «αλλά και όσων έσπευσαν να συγκαλύψουν την αλήθεια».

 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέθεσε μεταξύ άλλων και τροπολογία για τις απλήρωτες εφημερίες σε γιατρούς του ΕΣΥ, ζητώντας την να πληρωθούν άμεσα οι εφημερίες που έχουν πραγματοποιηθεί από την 1.7.2020 και έως και σήμερα καθ' υπέρβαση του ανώτατου ορίου των πρόσθετων εφημεριών.

 

Τέλος ο κ. Τσίπρας ζήτησε δωρεάν επανασύνδεση και δωρεάν παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, απαγόρευση διακοπής παροχών ρεύματος, ύδατος, φυσικού αερίου, τηλεφωνίας και σύνδεσης στο διαδίκτυο σε πληθυσμιακές ομάδες πληττόμενες από την πανδημία.

  

Θυμίζοντας ότι σε προηγούμενη συνεδρίαση της Βουλής ο πρωθυπουργός τον είχε κατηγορήσει πως δεν έχει ζητήσει δημοσίως την τήρηση των μέτρων, ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε: «Και λίγες μέρες μετά εμφανίζεται ο πρωθυπουργός να σπάει την καραντίνα και τα περιοριστικά μέτρα και να κάνει χαβαλέ με πολίτες που βρήκε στην Πάρνηθα. Και να κάνει μοτοκρός, να δανείζεται μηχανή. Αυτή είναι η εικόνα του πρωθυπουργού [...] Αρκεί να μη το παίζουν τα δελτία των οκτώ με το να παίρνετε τηλέφωνο στα κανάλια [...] Το χειρότερο δεν είναι πως ο πρωθυπουργός έσπασε την καραντίνα. Το χειρότερο είναι ότι αντί να πείτε ένα συγγνώμη, βγήκατε από πάνω. Μας είπατε ότι έσπασε την καραντίνα όχι γιατί είναι αναίσθητος ή μας γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων τους, αλλά γιατί είσαστε μία κυβέρνηση γεμάτη Λουδοβίκους και Μαρίες Αντουανέτες. Δεν είσαστε κυβέρνηση των Αθηνών αλλά των Βερσαλιών [...] Οι εικόνες αυτές εξοργίζουν τους πολίτες που βιώνουν έναν ιδιαίτερο αυταρχισμό».

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr