Τσίπρας: Να δοθούν τα πρακτικά της επιτροπής λοιμωξιολόγων - Μέλη της καταγγέλλουν αδιαφάνεια

Τσίπρας: Να δοθούν τα πρακτικά της επιτροπής λοιμωξιολόγων - Μέλη της καταγγέλλουν αδιαφάνεια Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Επίθεση στην κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη διαχείριση της πανδημίας, εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας κάνοντας λόγο για «κυβέρνηση των Βερσαλιών».

Απευθυνόμενος στον ίδιο τον πρωθυπουργό, τον κατηγόρησε ότι «βάζει τον εκπρόσωπό του να λέει ψέματα» και αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα τα πρακτικά της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων.

  

«Σας καλώ τώρα να δώσετε στη δημοσιότητα τα πρακτικά των συνεδριάσεων της επιτροπής των λοιμωξιολόγων. Καταθέτουμε σχετική τροπολογία. Επιχειρηματολογείστε γιατί δεν τα δίνετε στη δημοσιότητα. Γιατί θα την καταψηφίσετε. Φοβάστε μήπως αποκαλυφθεί η αλήθει [...] Μέλη της Επιτροπής καταγγέλλουν αδιαφάνεια και ελλιπή ή καθυστερημένη ενημέρωση. Αλλά τα μέλη της επιτροπής μιλάνε, λένε δεν έχουμε αξιόπιστα στοιχεία.»

Ο κ. Τσίπρας επέμεινε στα σχετικά δημοσιεύματα για διπλό σύστημα καταγραφής κρουσμάτων λέγοντας πως αν σε οποιαδήποτε άλλη χώρα αποκαλυπτόταν παράλληλο σύστημα θα ακολουθούσαν παραιτήσεις των αρμοδίων υπουργών «αλλά και όσων έσπευσαν να συγκαλύψουν την αλήθεια».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέθεσε μεταξύ άλλων και τροπολογία για τις απλήρωτες εφημερίες σε γιατρούς του ΕΣΥ, ζητώντας την να πληρωθούν άμεσα οι εφημερίες που έχουν πραγματοποιηθεί από την 1.7.2020 και έως και σήμερα καθ' υπέρβαση του ανώτατου ορίου των πρόσθετων εφημεριών.

Τέλος ο κ. Τσίπρας ζήτησε δωρεάν επανασύνδεση και δωρεάν παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, απαγόρευση διακοπής παροχών ρεύματος, ύδατος, φυσικού αερίου, τηλεφωνίας και σύνδεσης στο διαδίκτυο σε πληθυσμιακές ομάδες πληττόμενες από την πανδημία.

  

Θυμίζοντας ότι σε προηγούμενη συνεδρίαση της Βουλής ο πρωθυπουργός τον είχε κατηγορήσει πως δεν έχει ζητήσει δημοσίως την τήρηση των μέτρων, ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε: «Και λίγες μέρες μετά εμφανίζεται ο πρωθυπουργός να σπάει την καραντίνα και τα περιοριστικά μέτρα και να κάνει χαβαλέ με πολίτες που βρήκε στην Πάρνηθα. Και να κάνει μοτοκρός, να δανείζεται μηχανή. Αυτή είναι η εικόνα του πρωθυπουργού [...] Αρκεί να μη το παίζουν τα δελτία των οκτώ με το να παίρνετε τηλέφωνο στα κανάλια [...] Το χειρότερο δεν είναι πως ο πρωθυπουργός έσπασε την καραντίνα. Το χειρότερο είναι ότι αντί να πείτε ένα συγγνώμη, βγήκατε από πάνω. Μας είπατε ότι έσπασε την καραντίνα όχι γιατί είναι αναίσθητος ή μας γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων τους, αλλά γιατί είσαστε μία κυβέρνηση γεμάτη Λουδοβίκους και Μαρίες Αντουανέτες. Δεν είσαστε κυβέρνηση των Αθηνών αλλά των Βερσαλιών [...] Οι εικόνες αυτές εξοργίζουν τους πολίτες που βιώνουν έναν ιδιαίτερο αυταρχισμό».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Εμανουέλ Μακρόν: Η Ελλάδα είναι ένα υπόδειγμα, ένα μοντέλο οικονομικής προόδου

Ο Γάλλος πρόεδρος, μιλώντας στο Ελληνο-Γαλλικό Οικονομικό Φόρουμ, αναφέρθηκε στις επιτυχίες της Ελλάδας σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο μετά την κρίση που διήλθε, καθώς και ότι η Γαλλία ήταν πάντα στο πλευρό της
THE LIFO TEAM
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ

Πολιτική / Παπασταύρου από Δελφούς: Πρώτη σε όλη την Ευρώπη η Ελλάδα στην προστασία των θαλασσών

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μιλώντας στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, δήλωσε πως «πριν τελειώσει το έτος» η χώρα μας θα έχει τα δύο θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΕΛΦΟΙ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης από Δελφούς: «Χρειαζόμαστε plan b εάν η κρίση στη Μέση Ανατολή επεκταθεί»

«Εάν το μπλόκο στα Στενά του Ορμούζ συνεχιστεί, είναι θέμα χρόνου να έχουμε σημαντικές διαταραχές στον εφοδιασμό του πετρελαίου και προϊόντων», σημείωσε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΛΒΕΡΤΟΣ ΜΟΝΑΚΟ

Πολιτική / Στην Ελλάδα ο πρίγκιπας Αλβέρτος Β' του Μονακό: Συναντήθηκε με Μητσοτάκη και Τασούλα

Κατά τις συναντήσεις, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις πρωτοβουλίες της χώρας για βιώσιμη διαχείριση του θαλάσσιου πλούτου και τον ρόλο της Μεσογείου ως κοινού σημείου αναφοράς
THE LIFO TEAM