Η Φώφη Γεννηματά δήλωσε ότι απουσίασε λόγω καραντίνας από την ψηφοφορία που έγινε στη Βουλή για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

 

«Δεν πήγα στη Βουλή γιατί ήμουν στο εξωτερικό, σε προσωπική, σοβαρή υποχρέωση και 14 ημέρες καραντίνα. Το γνωρίζουν οι αρμόδιες αρχές ο ΕΟΔΥ, η Πολιτική Προστασία», είπε η κ. Γεννηματά μιλώντας στον Real FM.

 

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ έκανε αυτή την αποκάλυψη έπειτα από αναφορά του Γιάννη Πρετεντέρη στην απουσία της, ενώ τον κατηγόρησε για σεξιστικό σχόλιο. Στην εκπομπή του στο ΘΕΜΑ 104,6, ο δημοσιογράφος ανέφερε μεταξύ άλλων σχετικά με την ψηφοφορία στη Βουλή:

 

«Οι τρεις απόντες είναι η Φώφη, ο ΓΑΠ και ο Καστανίδης, οι οποίοι βέβαια έστειλαν και οι τρεις επιστολή που δηλώνουν ότι ψηφίζουν υπέρ της διεύρυνσης του κατηγορητηρίου. Η μία εξήγηση είναι ότι είναι κουτοπονηριά, δηλαδή και λέμε ότι θα ψηφίζαμε αν ήμασταν εκεί, αλλά και δεν ψηφίζουμε. Η άλλη αίσθηση είναι ότι είχαν δίκιο οι άνθρωποι και δεν μπορούσαν να πάνε. Δεν ξέρω, για κάποιο λόγο, που δεν ξέρω εγώ. Μπορεί να είχαν ταξίδια, τι να πω. Η Φώφη να είχε και κομμωτήριο».

 

«Φτηνά και σεξιστικά σχόλια»

 

Η Φώφη Γεννηματά χαρακτήρισε «φτηνά, σεξιστικά και απολύτως αντιδεοντολογικά» τα σχόλια του Γιάννη Πρετεντέρη, ενώ μεταξύ άλλων ανέφερε ότι βάλλεται το ΚΙΝΑΛ και η ίδια προσωπικά.

 

«Πρέπει να σας πω ότι ξεπέρασαν κάθε όριο ευπρέπειας και δεοντολογίας και μάλιστα πρέπει να πω ότι ήταν σχόλια απολύτως φτηνά και σεξιστικά. Αναρωτιέμαι τι εννοούσε ο κ. Πρετεντέρης όταν έλεγε ότι η "κα Γεννηματά ίσως δεν πήγε στη Βουλή γιατί έπρεπε να πάει στο κομμωτήριο"», δήλωσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

 

«Όλα αυτά τα 20 χρόνια στην πολιτική έχω ακούσει πολλά απαξιωτικά και σεξιστικά σχόλια. Δεν το βάζω κάτω γιατί θεωρώ ότι αυτό γίνεται σε βάρος και πολλών άλλων γυναικών στην Ελλάδα και όχι μόνο στην πολιτική, αλλά στις επιχειρήσεις, στους χώρους δουλειάς. Δεν θα κουραστώ, λοιπόν, να αγωνίζομαι για τα δικαιώματά μας γιατί οι γυναίκες μπορούμε να πρωταγωνιστήσουμε στους χώρους που βρισκόμαστε και στην πολιτική ζωή πρέπει όλοι να αποδεχθούν επιτέλους ότι μπορεί να υπάρξει γυναίκα πρόεδρος, η οποία μάλιστα έχει εκλεγεί απολύτως δημοκρατικά από τη βάση του κόμματος της», δήλωσε ακόμη η κ. Γεννηματά.