ΚΚΕ προς κυβέρνηση: Επίταξη των ιδιωτικών μονάδων Υγείας τώρα

ΚΚΕ προς κυβέρνηση: Επίταξη των ιδιωτικών μονάδων Υγείας τώρα Facebook Twitter
Επίταξη των ιδιωτικών μονάδων Υγείας ζητά το ΚΚΕ από την κυβέρνηση. (Πηγή φωτό EUROKINISSI)
0

«Επίταξη των ιδιωτικών μονάδων υγείας τώρα» ζητά το ΚΚΕ από την κυβέρνηση, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο κορωνοϊός.

Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ καλεί την κυβέρνηση να επιτάξει, μεταξύ άλλων, όλες τις ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα, μαζί με το προσωπικό τους, όπως και νοσηλευτικά κρεβάτια, χειρουργεία και εργαστήρια να τεθούν σε πλήρη κρατικό έλεγχο.

Ακόμη, ζητά από την κυβέρνηση να επιτάξει τις μεγάλες διαγνωστικές μονάδες του ιδιωτικού τομέα και υποχρεωτικά να ενταχθούν οι ιδιώτες γιατροί, ιδιαίτερα πνευμονολόγοι και παθολόγοι, στο σχέδιο ενίσχυσης των δημόσιων νοσοκομείων.

Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που έχει δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως προβλέπει ότι το κράτος θα μπορεί να προχωρήσει σε επίταξη κινητών, αναλώσιμων και μη, που ανήκουν σε ιδιώτες, φυσικά ή νομικά πρόσωπα και εμπίπτουν στην έννοια του ειδικού νοσοκομειακού εξοπλισμού, των μέσων ατομικής προστασίας και των φαρμάκων.

Πιο αναλυτικά, το ΚΚΕ ζητά από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις δημόσιες μονάδες υγείας και:

  • Να επιταχθούν νοσηλευτικά κρεβάτια, χειρουργεία, εργαστήρια, όλες οι ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα, μαζί με το προσωπικό τους, και να τεθούν σε πλήρη κρατικό έλεγχο.
  • Να επιταχθούν οι μεγάλες διαγνωστικές μονάδες του ιδιωτικού τομέα. Τα διαγνωστικά τεστ για τον κορωνοϊό να γίνονται σύμφωνα με τα επιστημονικά κριτήρια και τις κρατικές κατευθύνσεις.
  • Να ενταχθούν υποχρεωτικά οι ιδιώτες γιατροί και ιδιαίτερα των ειδικοτήτων Πνευμονολογίας και Παθολογίας στο σχέδιο ενίσχυσης των δημόσιων νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας. Να αξιοποιηθούν για τη δωρεάν περίθαλψη του λαού –που δεν απαιτείται νοσηλεία– στα ιατρεία τους και με κατ' οίκον επισκέψεις.
  • Να επιταχθούν όλα τα αναγκαία υλικά υγιεινής, προστασίας, τεχνολογικού εξοπλισμού, για την ενίσχυση των δημόσιων μονάδων Υγείας και των υγειονομικών.
Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM