Γεωργιάδης: Ο «Σαράφης» κρύβεται σαν λαγός- Ζήτημα ωρών η αποκάλυψη της ταυτότητάς του

Γεωργιάδης: Ο «Σαράφης» κρύβεται σαν λαγός- Ζήτημα ωρών η αποκάλυψη της ταυτότητάς του Facebook Twitter
«Ο “Μάξιμος Σαράφης” κρύβεται σαν λαγός», δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης (Πηγή φωτό EUROKINISSI)
0

Η αποκάλυψη της ταυτότητας του «Μάξιμου Σαράφη»- προστατευόμενου μάρτυρα στην υπόθεση Novartis- είναι ζήτημα ωρών, δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε στην άρνηση του προστατευόμενου μάρτυρα να εξεταστεί ενώπιον κλιμακίου της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής, στη ΓΑΔΑ. Έπειτα από αυτή την εξέλιξη, διατάχθηκε η βίαιη προσαγωγή του «Μάξιμου Σαράφη».

«Ο κύριος "Μάξιμος Σαράφης" δεν κατέστησε τον εαυτό του διαθέσιμο στις αρχές, άρα παραβίασε τον Ποινικό Κώδικα και τα προνόμια που του παρέχονταν μέσω του προγράμματος προστασίας μαρτύρων. Η αποκάλυψη της ταυτότητάς του είναι ζήτημα ωρών, από την εισαγγελία για τα περαιτέρω. Και τότε, ένας άνθρωπος προφανώς πολύ γνωστός στην αγορά του φαρμάκου, θα εμφανιστεί και ποιος τον έβαλε να πει όλες αυτές τις τρίχες», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σε συνέδριο για την Υγεία και την Ασφάλιση.

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε τόσο στη δική του θητεία στο υπουργείο Υγείας όσο και σε εκείνη του Ανδρέα Λοβέρδου και σημείωσε: «Όποιος ξέρει από την αγορά του φαρμάκου, ξέρει ποιοι υπουργοί κυνηγήσαμε την υπερσυνταγογράφηση και την σπατάλη στα φάρμακα και ποιοι δεν την κυνήγησαν. Και βρεθήκαμε εμείς που κάναμε τις μεγαλύτερες μειώσεις στην ιστορία, να κατηγορούμαστε εξαιτίας ενός κυρίου που σήμερα κρύβεται και τρέχει σαν λαγός».

Αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis, μίλησε για «σκευωρία ανθρώπων οι οποίοι με άρρωστο τρόπο, κατά τη γνώμη μου, προσπάθησαν να καταλύσουν την Ελληνική Δημοκρατία», και εξέφρασε την εκτίμηση ότι «στα δικαστήρια να λάβω την ικανοποίηση που αξίζει σε ένα κράτος δικαίου».

«Κι αυτοί οι άνθρωποι θα ακούσουν και την ποινή τους, η οποία θα είναι και βαριά, διότι πρόκειται για προδοσία κατά του πολιτεύματος. Να δούμε και ποιοι είναι οι ενεχόμενοι, γιατί δεν είναι μόνο ο κ. Παπαγγελόπουλος» κατέληξε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

Πολιτική / Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

«Πρόεδρο; ο; η;» είπε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ για τον Στέφανο Κασσελάκη - Το βίντεο που ανάρτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κατέβασε ένα «ανατριχιαστικό ακροδεξιό ψηφοδέλτιο» για τις ευρωεκλογές
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM