Τις εξελίξεις στην ΕΡΤ σχολίασε μεταξύ άλλων ο Μάκης Βορίδης πως έκανε λόγο για «επιτακτική ανάγκη αποκατάστασης της λειτουργίας της».

 

Συγκεκριμένα, κληθείς να σχολιάσει την ανάθεση της ΕΥΠ, του ΑΠΕ και της ΕΡΤ στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων απάντησε πως κυρίως το τελευταίο έγινε επειδή ήταν επιτακτική ανάγκη «η αποκατάσταση της λειτουργίας της δημόσιας τηλεόρασης, μετά τα τραγελαφικά», αφού «είχε μετατραπεί σε κομματική τηλεόραση».

 

«Είναι από τις ενέργειες στις οποίες πρέπει να προχωρήσουμε ώστε να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη της κοινής γνώμης, ο Πρωθυπουργός το παίρνει πάνω του για το λόγο αυτόν», εξήγησε ο ίδιος, μιλώντας στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα.

 

Ο Μάκης Βορίδης ρωτήθηκε επίσης για την τοποθέτησή του στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όπου σχολίασε πως «ο κάθε πρωθυπουργός οργανώνει την πολιτική του, πρέπει να του αναγνωρίζεται ότι έχει αυτήν την επιλογή» και απαντώντας σε όσους κάνουν λόγο για υποβάθμισή του στο συγκεκριμένο υπουργείο, είπε πως πρόκειται για υπουργείο «που ακουμπά ένα τεράστιο κομμάτι της ελληνικής παραγωγής».

 

Χαρακτήρισε, τέλος, «προφανές ότι δεν είναι υποβάθμιση», καλώντας τους επικριτές του «να το δουν αντίστροφα, το ότι τοποθετούμαι εγώ είναι σαφές ότι είναι σημαντικό το υπουργείο».