Ο Τσίπρας ανακοίνωσε πρόωρες εκλογές - Παραδέχτηκε την βαριά ήττα του

Ο Τσίπρας ανακοίνωσε πρόωρες εκλογές - Παραδέχτηκε την βαριά ήττα του Facebook Twitter
Ο Αλέξης Τσίπρας παραδέχτηκε την ήττα του και ανακοίνωσε εκλογές
6

Ο πρωθυπουργός είπε πως θα ζητήσει βουλευτικές εκλογές αμέσως μετά τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε πως η χώρα θα πάει σε πρόωρες εκλογές, μετά την επικράτηση της ΝΔ και το αρνητικό αποτέλεσμα για τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές.

Βάσει του εκλογικού νόμου και δεδομένων όσων ανακοίνωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός, πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής τους θεωρείται η 30η Ιουνίου. 

Αν και, το αποτέλεσμα αυτό «εμπεδώνει τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ως πρωταγωνιστή» στα πολιτικά δεδομένα, είπε ο πρωθυπουργός, «δεν μου ταιριάζει, δεν θα αγνοούσα αυτό το αποτέλεσμα - ποτέ μου δεν πορεύτηκα με κόλπα και με στρατηγήματα, ποτέ δεν πήρα τον δρόμο της ιδιοτέλειας». «Η αφοσίωσή μας στον λαό δεν είναι τακτική επιλογή, είναι υποχρέωση, είναι απαράβατος κανόνας, είναι η ψυχή μας, είναι η ψυχή μου. Κανείς δεν ξεχνά από που ξεκίνησε, που ανήκει και ποιους εκπροσωπεί», πρόσθεσε. 

Ο ίδιος αναγνώρισε ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, «δίνει στην αντιπολίτευση το δικαίωμα να αμφισβητήσει συνολικά» το σχέδιό της κυβέρνησης και το «ιστορικό εγχείρημα». «Όμως η τελική ετυμηγορία ανήκει στον λαό. Ανήκει σε όλους εσάς. Δεν θα αποδράσω, ούτε θα το βάλω στα πόδια (...) δεν θα παραιτηθώ από τον αγώνα για την ισότητα, την αλληλεγγύη και την κοινωνική δικαιοσύνη».

Μετά την σαρωτική επικράτηση της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, αλλά και στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές διακινούνταν από ώρα το σενάριο ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα προκηρύξει πρόωρη προσφυγή σε εθνικές κάλπες κάτι που έκανε πριν από λίγο.

Ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε στη Κουμουνδούρου λίγο μετά τις 9 το βράδυ και μετά από μια τρίωρη σύσκεψη με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, προχώρησε σε παραδοχή ήττας και ανακοίνωσε πως η χώρα πάει σε εκλογές. Μέχρι και τις 11 το βράδυ δεν είχε τηλεφωνήσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη για να τον συγχαρεί όπως εθιμοτυπικά συνηθίζεται. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως στη σύσκεψη με τα στελέχη ο πρωθυπουργός δέχτηκε πολλαπλές εισηγήσεις για άμεσες κάλπες.

Αρχικά ο Αλέξης Τσίπρας στη δήλωσή του ευχαρίστησε όλα τα στελέχη για τη μάχη που έδωσαν και είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ 4 χρόνια τώρα πορεύθηκε κόντρα στο ρεύμα. «Το αποτέλεσμα δεν ήταν αντάξιο των προσδοκιών μας», παραδέχτηκε στη συνέχεια.


Νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε την πρώτη του δήλωση και κάλεσε για ακόμη μια φορά τον Αλέξη Τσίπρα να παραιτηθεί και να προκηρύξει εκλογές.

 
Πολιτική
6

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΕΞ κατά Ερντογάν: Οι δήλωσεις του για την εισβολή στην Κύπρο το 1974 προσβολή στη μνήμη των θυμάτων και στρέβλωση της ιστορίας

Πολιτική / ΥΠΕΞ κατά Ερντογάν: Οι δηλώσεις του για την εισβολή στην Κύπρο το 1974 προσβολή στη μνήμη των θυμάτων και στρέβλωση της ιστορίας

«Αν είχαμε επικεντρωθεί στον νότο δεν θα υπήρχε πια νότος ή βορράς και η Κύπρος θα ήταν εξ ολοκλήρου δική μας» υποστήριξε ο Ερντογάν 
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Ο κ. Τσίπρας έθεσε εμμονικά και ξανά το δίλημμα για ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ ή επιλογή "του δρόμου της επιστροφής στο σκοτάδι της λιτότητας, των ολιγαρχών και του ΔΝΤ".Δεν πιστεύουμε στα αυτιά μας !Τώρα δηλαδή ζούμε στο φως της ευμάρειας, ελεύθεροι και ωραίοι και χωρίς κανένα αλυσσόδεμα για τα επόμενα πενήντα χρόνια ! Σε άλλη χώρα συμβαίνουν αυτά και άλλοι υπέγραψαν για αυτά !Για άλλη μια φορά ή μας δουλεύουν ή παρασυρμένοι από το μεγαλείο της ανέλπιστα και με ψέματα κτηθείσης εξουσίας - ξεπουλώντας κυριολεκτικά τα πάντα -, είναι πια εκτός πραγματικότητας !Είτε έτσι είτε αλλιώς, ελπίζουμε η Δημοκρατία να τους επαναφέρει εκεί που τους αξίζει.
Έχει ενδιαφέρον το σκίτσο του Αρκα. Πρώτου βγει καν να κάνει δηλώσεις, αποφάσισε να σατιρισει ότι "πήρε το μήνυμα, αλλά δεν φεύγει". Ανεξάρτητος ο Αρκας λοιπόν, απορώ πως να αισθάνεται τώρα...
Ο Αρκάς αισθάνεται υπέροχα απόψε, όπως και εγώ. Ακόμα καλύτερα δε θα αισθανθούμε όταν ο φίλος σου ο Τσίπρας γίνει σαρανταπεντάρης συνταξιούχος (δεν πειράζει για την σύνταξη, τού την πληρώνω εγώ εν ανάγκη)
Ο Αρκσς ειναι γελειογραφος οχι πολιτικος αναλυτης.αλλωστε ποιο μηνυμα πηρε; σν το χε παρει δεν θα εβριζε το 80% του ελληνικου λαοθ ως ακροδεξιο η ως κομμα του πρωην κολλητού του Μαρινακη.Ειδες πουθενα καμία συγγνωμη;
Ενδιαφέρον έχει ότι σε πείραξε πιο πολύ το σκίτσο του Αρκά παρά η ίδια η ήττα με 9,3%. Ενδιαφέρον!Το οποίο σκίτσο ισχύει, γιατί αν δεν κάνω λάθος, ο Αλέξης είναι ακόμη ΠΘ.Υπήρχε και η λύση της άμεσης παραίτησης και όχι του στρίβειν δια των εκλογών, μετά το 2ο γύρο και την εντολή στον ΠτΔ, δηλαδή σε ένα μήνα ακόμη και βάλε.Αλλά αυτά μάλλον δεν γίνονται στην Ελλάδα, οπότε δικαιολογήσε να μην τα γνωρίζεις.