Πρώτη δήλωση Μητσοτάκη: Να παραιτηθεί ο Τσίπρας - Τον αποδοκίμασε ο λαός

Πρώτη δήλωση Μητσοτάκη: Να παραιτηθεί ο Τσίπρας - Τον αποδοκίμασε ο λαός Facebook Twitter
0

Την άμεση παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα και την προκήρυξη βουλευτικών εκλογών, ζήτησε απόψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων για τις ευρωεκλογές.

Με το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ να προδιαγράφεται στο 9% ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για «ισχυρή αποδοκιμασία της κυβέρνησης, με τον λαό να έχει αποσύρει την εμπιστοσύνη του.

«Αυτή η αλλαγή για την οποία μίλησα καθ' όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιοδου ήδη ξεκίνησε. Για ισχυρή Ελλάδα σε μια Ευρώπη που αλλάζει. Είμαι εδώ για να ενώσουμε όλους τους 'Ελληνες και να βάλουμε την πατρίδα σε μια νέα πιο αισιόδοξη εποχή. Το αποτέλεσμα σηματοδοτεί μια ισχυρή αποδοκιμασία της σημερινής κυβέρνησης. Ο λαός έχει αποσύρει την εμπιστοσύνη του από την κυβερνητική πλειοψηφία».

«Ο χρόνος μέχρι την τυπική λήξη της θητείας της κυβέρνησης φαίνεται μικρός αλλά είναι αρκετός για να γίνει νέα ζημιά. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από μία νέα κυβέρνηση με "νωπή" την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού. Ο πρωθυπουργός οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του και να παραιτηθεί. Η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει άλλο, δεν μπορεί να υποχωρεί συνεχώς».

Κλείνοντας τη δήλωσή του, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Σας ευχαριστώ για τη στήριξη και εμπιστοσύνη σας. Σας υπόσχομαι ότι θα εργαστώ πολύ σκληρά για να σας την ανταποδώσω».

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM
Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Πολιτική / Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2023, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ποια κόμματα θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου - Μπλόκο στους Σπαρτιάτες

Από τα 46 κόμματα που ζήτησαν να λάβουν μέρος, ο Άρειος Πάγος ενέκρινε τη συμμετοχή για 31 κόμματα και συνασπισμούς κoμμάτων που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του 2024
NEWSROOM