Την πρώτη επίσημη εκτίμηση του αποτελέσματος για τις ευρωεκλογές έδωσε πριν λίγο στη δημοσιότητα το υπουργείο Εσωτερικών. 

 

Σύμφωνα με όσα καταγράφει η Singular Logic, με την ενσωμάτωση των εκλογικών τμημάτων στο 10%, η διαφορά Νέας Δημοκρατίας - ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνεται στο 9% με απόκλιση 0,5%. Σύμφωνα τα ίδια στοιχεία, η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου φαίνεται πως θα καταφέρει να εισέλθει στην ευρωβουλή, σε αντίθεση με το ΜΕΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη. 

 

Αναλυτικά, με ενσωματωμένο το 10% των ψήφων, η εικόνα έχει ως εξής:

Ν.Δ.: 32,8%

ΣΥΡΙΖΑ: 24%

Κίνημα Αλλαγής: 7,8%

ΚΚΕ: 5,5%

Χρυσή Αυγή: 4,9%

Ελληνική Λύση 4,1%

ΜΕΡΑ 25: 2,9%

 

 

Αυτή την ώρα ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στη Κουμουνδούρου και συζητάει με τους συνεργάτες του για το εκλογικό αποτέλεσμα. 

 

Exit Poll: Μεγάλο προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας 

 

Λίγο νωρίτερα είχαν ανακοινωθεί τα οριστικά αποτελέσματα του Exit Poll για τις ευρωεκλογές, μετά την ενσωμάτωση ολόκληρου του δείγματος. Το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται αυξημένο σε σχέση με την πρώτη εκτίμηση.

 

Τα ποσοστά των κομμάτων έχουν ως εξής:

 

ΝΔ από 32,5% έως 34,5%

 

ΣΥΡΙΖΑ από 24% έως 26%

 

ΚΙΝΑΛ από 7,2%- 8,2%

 

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ από 4-5%

 

ΚΚΕ από 5% έως 6%

 

ΜΕΡΑ 25 από 2,5% έως 4,5%

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ από 2,5% έως 4,5%

 

ΠΟΤΑΜΙ από 1% έως 2%

 

ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ από 1% έως 2%

 

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ από 1% έως 2%

 

Το Exit Poll έγινε για λογαριασμό πέντε τηλεοπτικών σταθμών (OPEN, ΣΚΑΙ, ΑΝΤ1, STAR, ALPHA).

 

Ο διευθύνων σύμβουλος της Alco, Κώστας Παναγόπουλος, μίλησε για μια διαφορά ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ τουλάχιστον 6,5% μονάδων. Λίγη ώρα αργότερα ο διευθύνων σύμβουλος της Alco, Κώστας Παναγόπουλος, εκτίμησε ότι η διαφορά θα είναι μεγαλύτερη και συγκεκριμένα περίπου 8,5%.

 

Από την πλευρά του ο Ηλίας Νικολακόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ, υποστήριξε ότι η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι 7,5 μονάδες. O πολιτικός αναλυτής τόνισε πως το πρώτο κόμμα θα είναι η Νέα Δημοκρατία με 33%, ενώ η εκτίμηση για τον ΣΥΡΙΖΑ φτάνει το 25- 25,5%.