Καμμένος: Πρώτα θα μιλήσω στην Ολομέλεια και μετά θα διαγράψω τον Παπαχριστόπουλο

Καμμένος: Πρώτα θα μιλήσω στην Ολομέλεια και μετά θα διαγράψω τον Παπαχριστόπουλο Facebook Twitter
EUROKINISSI
2

Ο Πάνος Καμμένος δεν διέγραψε το πρωί τον Θανάση Παπαχριστόπουλο από την ΚΟ των ΑΝΕΛ, όπως είχε προειδοποιήσει με το χθεσινό του τελεσίγραφο προς τον βουλευτή. 

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ διευκρίνισε ότι μετέθεσε την διαγραφή Παπαχριστόπουλου για μετά την ομιλία του στην Βουλή: «Τη διαγραφή Παπαχριστόπουλου θα την καταθέσω στην ολομέλεια αφού μιλήσω στη Βουλή, ελπίζω ο πρωθυπουργός να είναι μέσα», είπε.

«Αν κατατεθεί τώρα, θα μου αφαιρέσουν τον λόγο πραξικοπηματικά από σήμερα», τόνισε. 

Μετά την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και με αιχμή τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος είχε επανειλημμένα δεσμευτεί να παραιτηθεί και να παραδώσει την έδρα του αλλά τελικά ανέβαλε να υλοποιήσει την παραίτηση του, μετά από συνεννόηση με τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Νίκο Βούτση.

Ο βουλευτής τελικά υποσχέθηκε να μην παραιτηθεί έως ότου ψηφιστεί το πρωτόκολλο εισδοχής των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

Ο κ. Καμμένος, επιχείρησε να προλάβει τις εξελίξεις, απειλώντας να διαγράψει τον κ. Παπαχριστόπουλο πριν από την ψηφοφορία του πρωτοκόλλου εισδοχής των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Δεν υπάρχει πιθανότητα οι ΑΝ.ΕΛ., με όποιο κόστος, να επιτρέψουν μέλος της Κ.Ο. μας να εκτελέσει τη Μακεδονία», δήλωνε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος. 

«Θα πρέπει να επιλέξει αν θα είναι μέλος της ομάδας αποστατών, αν δηλαδή με προτροπή του πρωθυπουργού και ανταλλαγή της ψήφου του με θέση στο υπουργείο θα μπει στο πάνθεον της κυβέρνησης των αποστατών και αν ο πρωθυπουργός συνεχίσει αυτό που έκανε με τον Κόκκαλη και την Κουντουρά», είπε ο κ. Καμμένος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Τέρενς Κουίκ είναι αποφασισμένος να κρατήσει την έδρα που θα παραλάβει αν ο κ. Παπαχριστόπουλος την παραδώσει, απόφαση για την οποία φέρεται να έχει ήδη ενημερώσει το Μέγαρο Μαξίμου. 

Αν επαληθευτεί αυτό το σενάριο η ΚΟ των ΑΝΕΛ κινδυνεύει με άμεση διάλυση, βάσει του κανονισμού της Βουλής. 

Πολιτική
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Πολιτική / Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Η εγκύκλιος δίνει κατεύθυνση για την εφαρμογή του άρθρου, που προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών για όσους παραμένουν παράνομα στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Πολιτική / Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Google DeepMind, Ντέμη Χασάμπη, και στελέχη της Google στο Μέγαρο Μαξίμου
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Ενίσχυση ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στην ενέργεια – Στο τραπέζι LNG, διασυνδέσεις (Great Sea Interconnector, GREGY), ρόλος της ελληνικής ναυτιλίας και ο άξονας Αλεξανδρούπολη–Οδησσός.
LIFO NEWSROOM
Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας σχολίασε την πρόσφατη ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντάς την «χωρίς δυναμική» και ξεκαθάρισε πως δεν θα συνεργαστεί μαζί του, στην περίπτωση δημιουργίας νέου κόμματος
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Πολιτική / Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2027, απάντησε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία, ελληνοτουρκικά και Παλαιστίνη, ενώ έστειλε μηνύματα για ακρίβεια, στεγαστικό και τη λειτουργία του κράτους
LIFO NEWSROOM
ΔΕΘ: οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Πολιτική / ΔΕΘ: Οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Παιδεία, υγεία, ενέργεια και χωροταξία είναι οι τέσσερις μεταρρυθμίσεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, οι οποίες ξεπερνούν «τους κυβερνητικούς κύκλους», όπως είπε και απαιτούν ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις.
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
«Αν κατατεθεί τώρα, θα μου αφαιρέσουν τον λόγο πραξικοπηματικά από σήμερα» Μαλιστα, πραξικοπημα ειναι η εφαρμογη των κανονων του κοινοβουλιου, τι αλλο θα ακουσουμε απο τον Πανο Καμμενο.Εχθες που εξαπέλυε τις απειλες για διαγραφη δε το γνωριζε αυτο; Ποσο κριμα που και οι συριζαιοι και οι ανελ αδυνατουν να κανουν πολιτικες κινησεις με οριζοντα παραπανω του "ό,τι φάμε, ό,τι πιούμε και ό,τι αρπάξει ο κ#λος μας"...