Με τη διαδικασία του επείγοντος η συζήτηση νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα

Με τη διαδικασία του επείγοντος η συζήτηση νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας
0

Με την έγκριση της κυβερνητικής πλειοψηφίας για τον χαρακτήρα του επείγοντος και μετά από διακοπή 30 λεπτών, ξεκίνησε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας, το οποίο περιέχει προαπαιτούμενα της β' αξιολόγησης και αφορούν κυρίως τη βέλτιστη προσαρμογή των διαδικασιών για την ίδρυση και λειτουργία των επιχειρήσεων.

Είχε προηγηθεί έντονη αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, με την τελευταία να αμφισβητεί ότι υπήρχε η δεδηλωμένη βάσει των παρόντων κυβερνητικών βουλευτών, με αποτέλεσμα η συνεδρίαση να διακοπεί για 30 λεπτά και να ξαναρχίσει μετά τη διαπίστωση ότι υπερίσχυε η άποψη της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Νωρίτερα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Αλέξης Χαρίτσης, υπεραμυνόμενος της διαδικασίας συζήτησης του νομοσχεδίου με τον χαρακτήρα του επείγοντος, επεσήμανε τις ασφυκτικές προθεσμίες που υπάρχουν για την ψήφιση των μεταρρυθμίσεων, ενόψει του Eurogroup στις 5 Δεκεμβρίου, για το κλείσιμο της β' αξιολόγησης.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη, τονίζοντας ότι «θα άξιζε στο νομοσχέδιο να συζητηθεί με την κανονική διαδικασία, ωστόσο συνεπλέκεται με την αξιολόγηση και είναι ένα από τα προαπαιτούμενα».

«Δεν αρχίζουμε καλά. Από τον Ιούνιο θα έπρεπε να ψηφιστεί. Αυτό το νομοσχέδιο χρειαζόταν μία ενδελεχή συζήτηση. Έχει 86 διατάξεις που αλλάζουν έναν νόμο, που εσείς οι ίδιοι ψηφίσατε», αντέτεινε η εισηγήτρια της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, καταγγέλλοντας ότι πρόκειται για μία «σκανδαλώδη διαδικασία για να μην διαπιστωθεί η έλλειψη στρατηγικής που έχει η κυβέρνηση».

Κατά της διαδικασίας τάχθηκε και ο εισηγητής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος, ο οποίος έκανε λόγο για προχειρότητα και υπογράμμισε: «Είμαστε απέναντι σε κάθε μνημονιακό μέτρο που επιβάλλει η κυβέρνηση».

Την αντίθεσή του εξέφρασε και ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, σημειώνοντας ότι αυτές είναι μεταρρυθμίσεις που έπρεπε μόνη της η κυβέρνηση να προχωρήσει και όχι να είναι προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της αξιολόγησης.

«Για προχειρότητα και πασαλείμματα» μίλησε ο ειδικός αγορητής του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς, ενώ την ίδια άποψη εξέφρασαν και οι εκπρόσωποι των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Μετά τη νέα καταμέτρηση των βουλευτών, που έγινε διά ανατάσεως των χεριών και με 29 βουλευτές της συγκυβέρνησης να ψηφίζουν υπέρ και 25 της αντιπολίτευσης κατά, ξεκίνησε η συζήτηση του νομοσχεδίου με τη διαδικασία του επείγοντος. «Με βάση τον κανονισμό μπορεί να διακοπεί για δύο ώρες η συνεδρίαση της Επιτροπής», ανέφερε η πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών, Χαρά Καφαντάρη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Πολιτική / Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Ο κ. Γεραπετρίτης διατύπωσε την επιδίωξη της Ελλάδας για ενίσχυση των διμερών σχέσεων με την Τρίπολη, με έμφαση στην οικονομία και τις επενδύσεις - Τι δήλωσε ο Λίβυος ΥΠΕΞ
LIFO NEWSROOM
Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Πολιτική / Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Το καλοκαίρι του 2024, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ενεπλάκη σε περιστατικό χειροδικίας κατά εργαζόμενου στο «Ελ. Βενιζέλος» με αποτέλεσμα τη διαγραφή του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

«Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι μόνο ένα οικονομικό σκάνδαλο διαφθοράς, αλλά μια δυσώδης υπόθεση διαπλοκής μετά το 2019 υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών της ΝΔ και «γαλάζιων» παραγόντων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM
Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

Πολιτική / Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

«Τόσο ο Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ όσο και το παράγωγο ενωσιακό δίκαιο κατοχυρώνουν, εκτός από την κατ’ ουσίαν διεθνή προστασία σε περίπτωση βάσιμων λόγων δίωξης, και το δικαίωμα πρόσβασης στη διαδικασία ασύλου»
LIFO NEWSROOM
Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Πολιτική / Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Ζητά την ανάκληση της νομικής αιτιολόγησης που στηρίζεται στο άρθρο 15 ΕΣΔΑ, δηλαδή το αντίστοιχο του άρθρου 48 Συντ. για την εφαρμογή του νόμου περί καταστάσεως πολιορκίας, όπως σημειώνει με έκπληξη
LIFO NEWSROOM
Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Πολιτική / Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να τεθεί σε αναστολή και ο ιατροδικαστής που υπέγραψε τις τρεις εκθέσεις για τα βρέφη που δολοφόνησε η Ειρήνη Μουρτζούκου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση για την αναστολή λειτουργίας της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πάτρας
LIFO NEWSROOM
Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Πολιτική / Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Ο νέος υπουργός επιτίθεται στους μετανάστες με χυδαία ρητορική λέγοντας πως στις δομές «τρώνε 3 φορές κρέας και μία ψάρι» και πως «δεν θέλουμε να αντικαταστήσουμε τον πληθυσμό της Ευρώπης»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

Πολιτική / Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

 Όταν απευθύνεστε σε αυτήν την παράταξη δεν θα χρησιμοποιείτε τον όρο «γαλάζια συμμορία», δεν τη δέχομαι από ένα κόμμα, που έχει στιγματίσει την πολιτική ζωή της χώρας, απάντησε σε υψηλούς τόνους στον Νίκο Ανδρουλάκη ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Σύλληψη και κράτηση για όσους εισέρχονται παράνομα στη χώρα – Νέα μέτρα υπό τον απόηχο της άρνησης Χάφταρ να δεχθεί την ευρωπαϊκή αποστολή
LIFO NEWSROOM