Ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνίων και Ενημέρωσης, αναφορικά με την έγκριση συνολικής δαπάνης ύψους 192.005 ευρώ από την Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. για δυο νέες τηλεοπτικές εκπομπές κατέθεσε ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

 

Η πρώτη εκπομπή θα έχει τον τίτλο «ΕΠΩΝΥΜΩΣ», είναι εσωτερική παραγωγή και έχει παρουσιαστή τον κ. Βασίλειο Ταλαμάγκα, Γενικό Συντονιστή του Τομέα Ειδήσεων της Γενικής Διεύθυνσης Ενημέρωσης της Ε.Ρ.Τ. Για την προβολή των 24 επεισοδίων της συγκεκριμένης εκπομπής, η σχετική δαπάνη ανέρχεται στα 89.258 ευρώ πλέον Φ.Π.Α. και θα βαρύνει τον προϋπολογισμό της Ε.Ρ.Τ. του οικονομικού έτους 2016 και 2017.

 

Η δεύτερη εκπομπή είναι εσωτερικής παραγωγής 35 επεισοδίων, με τίτλο «FOCUS», με δαπάνη ύψους 102.747 ευρώ πλέον Φ.Π.Α., που θα βαρύνει τον προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2016 και 2017 της Γενικής Διεύθυνσης Ενημέρωσης της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. Παρουσιαστής της εμφανίζεται ο κ. Πάνος Χαρίτος. Ενώ, όμως, η απόφαση για την εκπομπή αυτή έχει αναρτηθεί στη Διαύγεια, δεν είναι επισυναπτόμενο ούτε το αναλυτικό κοστολόγιό της, ούτε το Πρακτικό Επιτροπής Κοστολογίου, παρά το γεγονός ότι αναφέρονται ως συνημμένα στην απόφαση.

 

Κατόπιν των παραπάνω, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1. Ο κ. Ταλαμάγκας θα αμείβεται και για τις δυο θέσεις, ήτοι ως Γενικός Συντονιστής του Τομέα Ειδήσεων της Ε.Ρ.Τ. και ως παρουσιαστής της παραπάνω εκπομπής «ΕΠΩΝΥΜΩΣ»;

2. Ο κ. Χαρίτος θα αμείβεται για την παρουσίαση της εκπομπής «FOCUS»;

3. Υπάρχουν ανάλογες αμοιβές για τέτοιου είδους εκπομπές στην Ε.Ρ.Τ.;

 

Επιπλέον, ζητείται να κατατεθούν στη Βουλή τα αναλυτικά κοστολόγια των 2 εκπομπών, καθώς και οι εισηγήσεις της επιτροπής προγράμματος που να τεκμηριώνουν τις ανάγκες του προγράμματος που θα καλύπτονται από τις δυο εκπομπές.

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr