Mητσοτάκης: Με τον Τσίπρα η χώρα οδηγείται στα όρια της εκτροπής

Mητσοτάκης: Με τον Τσίπρα η χώρα οδηγείται στα όρια της εκτροπής Facebook Twitter
/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ
2

"Δεν βρίσκομαι εδώ για να σας πω ψέματα και να δώσω ψεύτικες υποσχέσεις ή να μοιράσω χρήματα που δεν υπάρχουν" είπε προσερχόμενος στο βήμα της ΔΕΘ απόψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος ξεκίνησε εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση. Την ομιλία του αρχηγού της ΝΔ στο "Βελλίδειο" συνεδριακό κέντρο παρακολούθησαν από τις πρώτες καρέκλες οι πρώην πρωθυπουργοί, Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, οι πρώην πρόεδροι της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Γιάννης Πλακιωτάκης και η σύζυγός τους Μαρέβα Μητσοτάκη.

"Βρίσκομαι σήμερα εδώ στη Θεσσαλονίκη, στο βήμα της Διεθνούς Έκθεσης για πρώτη φορά ως Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.Νοιώθω συγκίνηση για την ευκαιρία να μοιραστώ μαζί σας το όραμά μας για την Ελλάδα.Αντιλαμβάνομαι πλήρως την ιστορική ευθύνη. Δεσμεύομαι να κάνω τα πάντα για να οδηγήσουμε μαζί την πατρίδα μας στην οριστική έξοδο από την κρίση. Γνωρίζω, καλά ότι απευθύνομαι σε μια κοινωνία βαθιά απογοητευμένη που εξαπατήθηκε από αδίστακτη δημαγωγία, ειδικά από ετούτο εδώ το βήμα." είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στους παραγωγικούς φορείς της χώρας.

 

Η επίθεση στον Τσίπρα

 

Ο πρόεδρος της ΝΔ επιτέθηκε στον πρωθυπουργό, λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι ο κ. Τσίπρας δεν διδάχτηκε τίποτα, συνεχίζει αμετανόητος και προκλητικός, διχάζει, δίνει ανεύθυνες υποσχέσεις, δεν θέλει να αλλάξει κατεύθυνση, υπονομεύει βάναυσα τη λειτουργία των θεσμών. Όσο και να προσπαθεί να βάλει το κουστούμι του μεταρρυθμιστή έχει μόνο στο μυαλό του την εξουσία, συνέχισε, και συμπλήρωσε: ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει φτώχεια, Ελλάδα μειωμένων προσδοκιών, εγκλωβισμένη στην εσωστρέφεια. Διχασμένη, χωρίς αυτοπεποίθηση. Αυτήν την Ελλάδα μας κληροδοτεί ο κ. Τσίπρας.

 

"Στα μάτια κάποιων ο κ. Τσίπρας μπορεί κάποτε να έμοιαζε οικείος. Σήμερα όλοι πια γνωρίζουν το πραγματικό του πρόσωπο. Όσο απομονώνεται από την μεγάλη πλειονότητα της κοινωνίας τόσο φανερώνεται η αλαζονεία, η αυταρέσκεια και ο αυταρχισμός του. Ο κ. Τσίπρας τελικά μας κάνει όλους φτωχότερους, ηττημένους, λιγότερο ελεύθερους. Δεν μπορεί να μας κάνει καλύτερους. Η κατάσταση στη χώρα οδηγείται στα όρια της εκτροπής. Η κυβέρνηση προχωρά σε αλλεπάλληλες παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη. Υπονομεύει βάναυσα τη διάκριση των εξουσιών.

Η επικίνδυνη συμπεριφορά της θέτει ζήτημα δημοκρατικής λειτουργίας του πολιτεύματος.

Η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι. Ή θα συνεχίσει τον επικίνδυνο κατήφορο με ανυπολόγιστες συνέπειες ή θα κάνει ένα τολμηρό άλμα στο μέλλον.

Ήρθε η ώρα ο λαός να πάρει τη δημοκρατία στα χέρια του.

Μια μεγάλη πολιτική αλλαγή είναι προϋπόθεση για τη φυγή προς τα εμπρός.

Η απομάκρυνσή του κ. Τσίπρα από την εξουσία είναι ιστορική αναγκαιότητα για τον τόπο.

Πρέπει να φύγει. Το συντομότερο.

Διότι εκτός από την αναίτια παράταση της ύφεσης, σπέρνει μίσος και διχασμό που πλήττουν τη συνοχή της κοινωνίας και εξασθενούν τις δυνάμεις που είναι απαραίτητες για την ανόρθωση και την ανάκαμψη."

Δουλειές για τους πολλούς και όχι για τους κολλητούς

 

Μόνο η οικονομία της αγοράς μπορεί να δημιουργήσει πλούτο, δίκαια ανακατανομή του πλούτου. Η επιχειρηματική κοινότητα πρέπει να παίξει σημαντικό ρόλο, να επιστρέψουμε στις αξίες της ζωής, στην αξιοκρατία και στη διαφάνεια, στην εμπιστοσύνη στους θεσμούς, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και προσέθεσε:
Οδικός χάρτης για την επανεκκίνηση της οικονομίας είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας, η μείωση της ανεργίας θα έρθει από τον ιδιωτικό τομέα, με επενδύσεις από τον ιδιωτικό τομέα και όχι από κρατικές προσλήψεις. Δουλειές για τους πολλούς και όχι για το κόμμα και τους κολλητούς, τόνισε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θα προχωρήσει σε μεσοσταθμική μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% εντός 2 ετών (20% τον πρώτο χρόνο, και 10% τον δεύτερο). Παράλληλα δεσμεύθηκε για μια σειρά μειώσεων σε φορολογικούς συντελεστές:

- Μειώνεται ο φορολογικός συντελεστής στα επιχειρηματικά κέρδη από το 29% στο 20% εντός δύο ετών (στο 24% τον πρώτο χρόνο και στο 20% τον δεύτερο) καθώς και η φορολόγηση στα μερίσματα από το 15% στο 5%.

- Επανέρχεται ο ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια από το 24% στο 13% και καταργείται ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο κρασί.

- Αυξάνεται το όριο υπαγωγής στο ΦΠΑ από τις 10,000 στις 25,000 Ευρώ.

Με προϋπόθεση, δε, την ανάκαμψη της οικονομίας και τη μείωση των στόχων του πρωτογενούς πλεονάσματος στο 2% του ΑΕΠ, ειπε ότι «βούλησή μου είναι να προχωρήσουμε στις εξής αλλαγές:

-Μείωση των φορολογικών συντελεστών στα φυσικά πρόσωπα με εισαγωγικό συντελεστή 9%.

-Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων.

-Μείωση του ΦΠΑ, με καθιέρωση δύο συντελεστών 11% και 22%.

Από που θα βρεθούν τα 3,3 δισ. των εξαγγελιών

Προχωρώντας στην κοστολόγηση των εξαγγελιών του είπε ότι «οι άμεσες παρεμβάσεις μας θα κοστίσουν περίπου 1,3 δις ευρώ τον πρώτο χρόνο και 1,9 δις ευρώ τη διετία».

Αναλυτικά οι εξαγγελίες:

Μειώνεται μεσοσταθμικά ο ΕΝΦΙΑ κατά 30% εντός 2 ετών (20% τον πρώτο χρόνο, και 10% τον δεύτερο).Θα ωφεληθεί όλη η κοινωνία και περισσότερο από όλους τα χαμηλότερα οικονομικά στρώματα.

Μειώνεται ο φορολογικός συντελεστής στα επιχειρηματικά κέρδη από το 29% στο 20% εντός δύο ετών (στο 24% τον πρώτο χρόνο και στο 20% τον δεύτερο) καθώς και η φορολόγηση στα μερίσματα από το 15% στο 5%.

Επανέρχεται ο ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια από το 24% στο 13% και καταργείται ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο κρασί.

Αυξάνεται το όριο υπαγωγής στο ΦΠΑ από τις 10,000 στις 25,000 Ευρώ.

Αυτά είναι τα μέτρα άμεσης εφαρμογής.

Με προϋπόθεση την ανάκαμψη της οικονομίας και τη μείωση των στόχων του πρωτογενούς πλεονάσματος στο 2% του ΑΕΠ, βούλησή μου είναι, μέσα στη θητεία μας, να προχωρήσουμε στις εξής αλλαγές:

-Μείωση των φορολογικών συντελεστών στα φυσικά πρόσωπα με εισαγωγικό συντελεστή 9%.

-Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων.

-Μείωση του ΦΠΑ, με καθιέρωση δύο συντελεστών 11% και 22%.

Η "ανάσα" 2,6 δις ευρώ από τη μείωση των στόχων πρωτογενών πλεονασμάτων, η διεύρυνση της φορολογικής βάσης και η δικαιότερη κατανομή της φορολογίας θα μας βοηθήσουν να ελαφρύνουμε το φορολογικό βάρος στην Ελλάδα που παράγει, που πάει την πατρίδα μπροστά.

Οι άμεσες παρεμβάσεις μας θα κοστίσουν περίπου 1,3 δις ευρώ τον πρώτο χρόνο και 1,9 δις ευρώ τη διετία.

Μία τέτοια πολιτική μείωσης φορολογικών συντελεστών πρέπει να συνοδεύεται και από ένα σχέδιο περικοπών κρατικών δαπανών για να μην διαταραχθεί η δημοσιονομική ισορροπία.

Ξέρω, και το γνωρίζετε και εσείς από τα προσωπικά σας βιώματα, ότι υπάρχουν περιθώρια νοικοκυρέματος στο Δημόσιο.

Ξέρω επίσης ότι το Δημόσιο μπορεί να αξιοποιήσει πολύ καλύτερα το πλούσιο ανθρώπινο δυναμικό του. Αλλά αυτό θα γίνει με αξιολόγηση, με κινητικότητα, όχι με απολύσεις.

Το πρόγραμμά μας βασίζεται κυρίως στην εφαρμογή ενός σύγχρονου συστήματος που αξιολογεί, ελέγχει και περιορίζει τις δαπάνες της Γενικής Κυβέρνησης.

Παράλληλα όμως εφαρμόζουμε και μια στρατηγική καταργήσεων και συγχωνεύσεων φορέων του Δημοσίου, εξασφαλίζοντας βελτίωση της αποδοτικότητας και οικονομίες κλίμακας στη λειτουργία του Κράτους.

Συγκεκριμένα, επιτυγχάνουμε εξοικονόμηση:

1. 200 εκατομμύρια ευρώ, από τη μείωση των καταναλωτικών δαπανών του Δημοσίου κατά 12%.
2. 400 εκατομμύρια ευρώ, από τη βελτίωση των αποτελεσμάτων των ΔΕΚΟ και όλων των Νομικών Προσώπων της Γενικής Κυβέρνησης.
3. 150 εκατομμύρια ευρώ, από την αναστολή των προβλεπόμενων αυξήσεων στους δημοσίους υπαλλήλους.
4. 140 εκατομμύρια ευρώ, από τη μείωση των δαπανών για τόκους στα Έντοκα γραμμάτια του Ελληνικού Δημοσίου, φτάνοντας το κόστος στο ύψος του 2014.
5. 140 εκατομμύρια ευρώ, από τον εξορθολογισμό της κρατικής επιχορήγησης στα ευγενή ταμεία.
6. 100 εκατομμύρια ευρώ, από το συμψηφισμό οφειλόμενων ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ με αγροτικές επιδοτήσεις.
7. 150 εκατομμύρια ευρώ, από την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, τις ηλεκτρονικές προμήθειες και την Εθνική Στρατηγική για το Φάρμακο.
8. 20 εκατομμύρια ευρώ από τη συγχώνευση κτιριακών υποδομών.
9. 75 εκατομμύρια ευρώ τον πρώτο χρόνο και 300 εκατομμύρια ευρώ στην τετραετία, από τη διατήρηση της υπάρχουσας σχέσης προσλήψεων και αποχωρήσεων στο δημόσιο.
10. 100 εκατομμύρια ευρώ τον πρώτο χρόνο και 400 εκατομμύρια ευρώ στην τετραετία από την κατάργηση δομών που δημιουργήθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ από τις αρχές του 2015 και από τη στρατηγική εκχωρήσεων (outsourcing) στον ιδιωτικό τομέα.

Συνολικά η περιστολή των δαπανών από αυτή τη δεκάδα παρεμβάσεων φτάνει το 1,5 δις ευρώ τον πρώτο χρόνο και τα 2 δις ευρώ περίπου σε βάθος τετραετίας.

Και για όσους δυσπιστούν απέναντι στην αδιαπραγμάτευτη θέση μας για «Οικονομία στο Κράτος», δεσμεύομαι για κάτι ακόμα:

Μειώνουμε στο μισό το ειδικό τέλος της ΕΡΤ. Το διαθέσιμο εισόδημα των φορολογουμένων θα αυξηθεί κατά 90 εκατ. ευρώ περίπου και κάθε νοικοκυριό θα εξοικονομήσει τα 18 από τα 36 ευρώ που πληρώνει μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Η ΕΡΤ θα πρέπει να προσαρμοστεί και να λειτουργήσει με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, ως ένας ελκυστικός, ανταγωνιστικός σταθμός και όχι ως κυβερνητικό όργανο προπαγάνδας.ίτες με καχυποψία.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
μην πιστευετε τιποτα απο τον Ζιμενς. Ειναι παγκοσμια γνωστο οτι ο φιλελευτερισμος αυξανει τους φορους.Ψαξτε στην Εφ.Συν, το Κουτι της Πανδωρας, στο Χωνι και στο ονιον.
Μην κοροϊδεύεις τους οξυδερκείς ψηφοφόρους που διαβάζουν τα πιο ΠΣΑΓΜεΝΑ μέσα ενημέρωσης. Μιλάμε για άτομα που ψήφισαν αυτούς τους καραγκιόζηδες για το πολίτευμα και για τους φτωχούς. Που τους έτρεχαν τα σάλια στις πλατείες με το Κατρούγκαλο. Μιλάμε για τους κλακαδόρους του Παπαδραχμούλη και του Ζαχαριάδη, που όταν τους ρωτούσες που θα βρουν λεφτά για να μοιράσουν παντού χαζογελούσαν σαν ηλίθιοι, τάχα θα τα έπαιρναν από την πλουτοκρατία και τους Ευρωπαίους. ----------