Ελβετία: Τρίτος ελέφαντας νεκρός σε ένα μήνα στον ζωολογικό κήπο της Ζυρίχης - «Ανίσχυροι μπροστά στον ερπητοϊό»

Ελβετία: Τρίτος ελέφαντας νεκρός σε ένα μήνα στον ζωολογικό κήπο της Ζυρίχης - «Ανίσχυροι μπροστά στον ερπητοϊό» Facebook Twitter
0

Άλλος ένας ελέφαντας έχασε τη ζωή του στον ζωολογικό κήπο της Ζυρίχης από ερπητοϊό, ο τρίτος από τα τέλη Ιουνίου, όπως ανακοίνωσε η διεύθυνση του πάρκου.

Η Ρουάνι, μια ελεφαντίνα 5 ετών, άφησε την τελευταία της πνοή το πρωί του Σαββάτου καθώς υπέκυψε στον ενδοθηλιοτροπικό ερπητοϊό των ελεφάντων (EEHV). Σχεδόν όλοι οι ελέφαντες είναι φορείς του EEHV σε λανθάνουσα μορφή, χωρίς να εκδηλώνουν συμπτώματα. Τα νεαρά ζώα είναι περισσότερο ευάλωτα, καθώς το ανοσοποιητικό τους σύστημα δεν έχει αναπτυχθεί αρκετά.

Ο θάνατος της Ρουάνι ακολουθεί εκείνον της 8χρονης Ομίσα στις 11 Ιουνίου και του δύο ετών Ουμές στα τέλη Ιουνίου.

Στη Ρουάνι είχαν χορηγηθεί αντιικά φάρμακα από τους κτηνιάτρους, ενώ δεν είχε εμφανίσει συμπτώματα μέχρι την Παρασκευή, σύμφωνα με τη διεύθυνση του ζωολογικού κήπου της Ζυρίχης.

«Η απώλεια τρίτου ελέφαντα από αυτόν τον τρομακτικό ιό, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, είναι μια τραγική απώλεια για τον ζωολογικό κήπο της Ζυρίχης», δήλωσε ο διευθυντής Σεβερίν Ντρεσέν. «Είναι ιδιαίτερα απογοητευτικό το γεγονός ότι είμαστε ανίσχυροι απέναντι στον ιό παρά την εξαιρετική κτηνιατρική φροντίδα από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο ζώων», συμπλήρωσε.

Ο ζωολογικός κήπος της Ζυρίχης είχε χωρίσει τους ελέφαντες σε δύο ομάδες. Η πρώτη αποτελούνταν από τη Ρουάνι, τη μητέρα της Φάρχα και τη γιαγιά της Σέιλα-Χιμάλι. Η δεύτερη αποτελούνταν από τον Ουμές, την Ομίσα, την Τσάντρα και τη μητέρα τους Ίντι. Ο ζωολογικός κήπος φιλοξενεί επίσης έναν αρσενικό ελέφαντα, τον Τάι (ηλικίας 18 ετών).

Σύμφωνα με τους υπευθύνους του ζωολογικού κήπου της Ζυρίχης, ο κίνδυνος από τον ερπητοϊό είναι χαμηλός για τους υπόλοιπους ελέφαντες - η 17χρονη Φάρχα είναι πλέον η νεότερη - αν και όλα τα ζώα θα βρίσκονται υπό παρακολούθηση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-Reuters

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΚ / Οι δοκιμές εξόρυξης στα βάθη των ωκεανών απειλούν πάνω από το ένα τρίτο των ζώων του βυθού

Περιβάλλον / Οι δοκιμές εξόρυξης στα βάθη των ωκεανών απειλούν πάνω από το ένα τρίτο των ζώων του βυθού

Παρά τις τεράστιες ποσότητες κρίσιμων ορυκτών που θα μπορούσαν να υποστηρίξουν τεχνολογίες «πράσινης ενέργειας», η εξόρυξη στα διεθνή ύδατα παραμένει αμφιλεγόμενη και οι ειδικοί προειδοποιούν για ανεπανόρθωτες συνέπειες στη βιοποικιλότητα και στο οικοσύστημα του βυθού
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Από την ακραία ζέστη έως την κακή ψυχική υγεία - Πώς η κλιματική αλλαγή επηρεάζει το εργασιακό περιβάλλον

Περιβάλλον / Από την ακραία ζέστη έως την κακή ψυχική υγεία - Πώς η κλιματική αλλαγή επηρεάζει το εργασιακό περιβάλλον

Περισσότεροι από ένα δισεκατομμύριο εργαζόμενοι εκτίθενται σε υψηλές θερμοκρασίες, με σχεδόν το ένα τρίτο να βιώνει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία
LIFO NEWSROOM
ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Περιβάλλον / Guardian: Κίνδυνος για τοξικά απόβλητα στο νερό από χιλιάδες χωματερές στην Ευρώπη - Τι ισχύει για την Ελλάδα

Οι αυξανόμενοι κίνδυνοι πλημμυρών που προκαλούνται από την κλιματική αλλαγή θα μπορούσαν να απελευθερώσουν χημικές ουσίες από περιοχές, απειλώντας τα οικοσυστήματα
LIFO NEWSROOM