Ελβετία: Τρίτος ελέφαντας νεκρός σε ένα μήνα στον ζωολογικό κήπο της Ζυρίχης - «Ανίσχυροι μπροστά στον ερπητοϊό»

Ελβετία: Τρίτος ελέφαντας νεκρός σε ένα μήνα στον ζωολογικό κήπο της Ζυρίχης - «Ανίσχυροι μπροστά στον ερπητοϊό» Facebook Twitter
0

Άλλος ένας ελέφαντας έχασε τη ζωή του στον ζωολογικό κήπο της Ζυρίχης από ερπητοϊό, ο τρίτος από τα τέλη Ιουνίου, όπως ανακοίνωσε η διεύθυνση του πάρκου.

Η Ρουάνι, μια ελεφαντίνα 5 ετών, άφησε την τελευταία της πνοή το πρωί του Σαββάτου καθώς υπέκυψε στον ενδοθηλιοτροπικό ερπητοϊό των ελεφάντων (EEHV). Σχεδόν όλοι οι ελέφαντες είναι φορείς του EEHV σε λανθάνουσα μορφή, χωρίς να εκδηλώνουν συμπτώματα. Τα νεαρά ζώα είναι περισσότερο ευάλωτα, καθώς το ανοσοποιητικό τους σύστημα δεν έχει αναπτυχθεί αρκετά.

Ο θάνατος της Ρουάνι ακολουθεί εκείνον της 8χρονης Ομίσα στις 11 Ιουνίου και του δύο ετών Ουμές στα τέλη Ιουνίου.

Στη Ρουάνι είχαν χορηγηθεί αντιικά φάρμακα από τους κτηνιάτρους, ενώ δεν είχε εμφανίσει συμπτώματα μέχρι την Παρασκευή, σύμφωνα με τη διεύθυνση του ζωολογικού κήπου της Ζυρίχης.

«Η απώλεια τρίτου ελέφαντα από αυτόν τον τρομακτικό ιό, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, είναι μια τραγική απώλεια για τον ζωολογικό κήπο της Ζυρίχης», δήλωσε ο διευθυντής Σεβερίν Ντρεσέν. «Είναι ιδιαίτερα απογοητευτικό το γεγονός ότι είμαστε ανίσχυροι απέναντι στον ιό παρά την εξαιρετική κτηνιατρική φροντίδα από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο ζώων», συμπλήρωσε.

Ο ζωολογικός κήπος της Ζυρίχης είχε χωρίσει τους ελέφαντες σε δύο ομάδες. Η πρώτη αποτελούνταν από τη Ρουάνι, τη μητέρα της Φάρχα και τη γιαγιά της Σέιλα-Χιμάλι. Η δεύτερη αποτελούνταν από τον Ουμές, την Ομίσα, την Τσάντρα και τη μητέρα τους Ίντι. Ο ζωολογικός κήπος φιλοξενεί επίσης έναν αρσενικό ελέφαντα, τον Τάι (ηλικίας 18 ετών).

Σύμφωνα με τους υπευθύνους του ζωολογικού κήπου της Ζυρίχης, ο κίνδυνος από τον ερπητοϊό είναι χαμηλός για τους υπόλοιπους ελέφαντες - η 17χρονη Φάρχα είναι πλέον η νεότερη - αν και όλα τα ζώα θα βρίσκονται υπό παρακολούθηση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-Reuters

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χαμένος παράδεισος: Η κλιματική αλλαγή αλλάζει τα καλοκαίρια στην Ευρώπη

Περιβάλλον / Οι «χαμένοι παράδεισοι» της Ευρώπης: Πώς η κλιματική αλλαγή αλλάζει τα καλοκαίρια μας

Η έντονη ζέστη, οι υψηλές θερμοκρασίες αλλά και οι μακροπρόθεσμες συνέπειες της κλιματικής αλλαγής κάνουν τους πιο περιζήτητους προορισμούς της ηπείρου, τόπους προς αποφυγή
LIFO NEWSROOM
Antinero: Καταγγελία-μαμούθ για το μεγαλύτερο πρόγραμμα δασικής πρόληψης

Ρεπορτάζ / Antinero: Πώς το «μεγαλύτερο πρόγραμμα δασικής πρόληψης» έγινε πεδίο καταγγελιών

Με εκατομμύρια ευρώ να έχουν ήδη διατεθεί, το πρόγραμμα Antinero μπαίνει στο στόχαστρο: 213 φορείς και πολίτες υπέβαλαν αναφορά στην Ε.Ε., αμφισβητώντας τη νομιμότητα και την αποτελεσματικότητά του.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Κλιματική κρίση: Η τήξη των παγετώνων αυξάνει την πιθανότητα εκρήξεων ηφαιστείων

Περιβάλλον / Κλιματική κρίση: Η τήξη των παγετώνων αυξάνει την πιθανότητα εκρήξεων ηφαιστείων

Νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι η τήξη παγετώνων και πάγων, εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, μπορεί να προκαλέσει αύξηση εκρηκτικών ηφαιστειακών εκρήξεων παγκοσμίως, με ιδιαίτερο κίνδυνο για την Ανταρκτική
LIFO NEWSROOM