Αλεπού στον Νέο Κόσμο: «Βολτάρει» μέσα στον δρόμο

Αλεπού στον Νέο Κόσμο: «Βολτάρει» μέσα στον δρόμο Facebook Twitter
Φωτογραφία: LiFO
0

Μία αλεπού εθεάθη στον Νέο Κόσμο, το βράδυ της Τετάρτης. 

Η αλεπού εθεάθη στις οδούς Ιππάρχου και Εκαταίου στον Νέο Κόσμο, κοντά στο μετρό, στην περιοχή ανάμεσα από τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, Ηλία Ηλιού και Φραντζή. 

Στο βίντεο που δημοσιεύει η LiFO φαίνεται η Αλεπού να περνά στο στενό δρομάκι, ενώ έχει νυχτώσει, πιθανότατα σε αναζήτηση τροφής. 

Καθώς οι αλεπούδες συγκαταλέγονται στην άγρια ζωή, η παρουσία τους στις πόλεις εντυπωσιάζει τους κατοίκους. Ωστόσο, όπως εξηγούν οι φιλοζωικές οργανώσεις, τα τελευταία χρόνια οι αλεπούδες εμφανίζονται πολύ συχνά σε διάφορες περιοχές της Αττικής. 

Το τελευταίο διάστημα, αλεπούδες παρατηρούνται στον Λυκαβηττό, στου Φιλοπάππου, στην Ακρόπολη, στη Δραπετσώνα, στη Νίκαια, στο Αιγάλεω, στον Άλιμο, στη Βούλα, στη Βάρη, στη Γλυφάδα ή στα βόρεια προάστια της πόλης, όπως είναι η Αγία Παρασκευή, Πεύκη, το Μαρούσι, το Χαλάνδρι, το Γαλάτσι, ο Περισσός και η Νέα Ιωνία. 

Έχουν καταγραφεί επίσης εικόνες με αλεπούδες να εισέρχονται ακόμα και στο εσωτερικό κτηρίων ή σε βεράντες σπιτιών.

Η εμφάνιση αλεπούδων είναι συχνή στην πόλη τα τελευταία πέντε χρόνια γιατί παρατηρείται γενικά έξαρση του πληθυσμού του είδους. Επιπλέον, λόγω της αύξησης της φιλοζωίας, οι αλεπούδες βρίσκουν πλέον διαθέσιμη αρκετή τροφή - η οποία τοποθετείται για τα αδέσποτα ζώα - στην πόλη.   

Σύμφωνα με την ΑΝΙΜΑ, όταν οι πολίτες βλέπουν μια αλεπού στην Αθήνα δεν πρέπει να επιχειρούν να τις πιάσουν, καθώς -αν και ακίνδυνες- οι αλεπούδες είναι άγρια ζώα που δεν πρέπει να ταΐζονται. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αλεπούδες δεν αποτελούν άμεσο κίνδυνο για τα κατοικίδια. Είναι πιθανό να φάνε μικρές γάτες κάτι όμως που είναι αρκετά σπάνιο καθώς βρίσκουν άλλη τροφή. 

Οι αλεπούδες που «κατεβαίνουν» στην πόλη, δεν είναι δυνατόν να μεταφερθούν πίσω, σε κάποια δασική έκταση, καθώς είναι κατά κύριο λόγο υγιή και εύρωστα ζώα που δεν συλλαμβάνονται εύκολα. Είναι ενδεικτικό πως αν μεταφερθεί μια αλεπού για παράδειγμα στην Πάρνηθα, θα κατέβει ξανά στην πόλη - στην περίπτωση που τα καταφέρει και δεν γίνει βορά των λύκων και των σκύλων που κυκλοφορούν εκεί.  

 
Περιβάλλον
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΚ - Πώς ένα μπλε λουλούδι αλλάζει το μέλλον των αγροτών στην Ινδία

Περιβάλλον / Πώς ένα μπλε λουλούδι άλλαξε το μέλλον των αγροτών στην Ινδία

Ένα μέχρι πρόσφατα «παραμελημένο» λουλούδι μετατρέπεται σε πηγή εισοδήματος και ελπίδας για χιλιάδες αγρότες στην Ινδία, δημιουργώντας νέες κοινότητες, επιχειρηματικές ευκαιρίες και προοπτικές βιώσιμης ανάπτυξης
THE LIFO TEAM
Το 1% των πλουσιότερων του πλανήτη έχει ήδη εξαντλήσει τον άνθρακα που του αναλογεί για το 2026

Περιβάλλον / Το πλουσιότερο 1% του πλανήτη έχει ήδη εξαντλήσει τον άνθρακα που του αναλογεί για το 2026

Το πλουσιότερο 1% του πλανήτη χρειάστηκε 10 ημέρες, ενώ το πλουσιότερο 0,1% μόλις τρεις ημέρες, για να εξαντλήσει το μερίδιο διοξειδίου του άνθρακα που του αναλογεί για ένα ολόκληρο έτος, χωρίς να ξεπεραστεί το ασφαλές κλιματικό όριο
THE LIFO TEAM
ΣΚ - Σε επιφυλακή οι επιστήμονες: Το υποθαλάσσιο ηφαίστειο Axial Seamount αναμένεται τελικά να εκραγεί το 2026

Περιβάλλον / Σε επιφυλακή οι επιστήμονες: Το υποθαλάσσιο ηφαίστειο Axial Seamount αναμένεται τελικά να εκραγεί το 2026

Το ηφαίστειο αναμένονταν να εκραγεί το 2025, αλλά σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα οι ερευνητές τώρα εκτιμούν ότι είναι πολύ πιθανό να σημειωθεί έκρηξη προς τα μέσα ή τα τέλη του 2026
THE LIFO TEAM