Αυστραλία: Μια μεγάπτερη φάλαινα και το μωρό της σε απόσταση «αναπνοής» από σέρφερς

Αυστραλία: Μια μεγάπτερη φάλαινα και το μωρό της σε απόσταση «αναπνοής» από σέρφερς Facebook Twitter
Μωρό και μαμά φάλαινα περίπου 10 μέτρα από τους σέρφερς σε ακτή της Αυστραλίας - Matt Connor/The Guardian
0

Μια έκπληξη περίμενε τους σέρφερς και τους λουόμενους σε παραλία βορείως του Σίδνεϊ: Μια μεγάπτερη φάλαινα και το μικρό της τους αιφνιδίασαν φτάνοντας σε απόσταση μόλις λίγων μέτρων από αυτούς.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι ασυνήθιστο να βλέπει κανείς μωρά φαλαινάκια τόσο νωρίς στο έτος στην περιοχή του Σίδνεϊ. Οι μεγάπτερες της ανατολικής Αυστραλίας μεταναστεύουν βόρεια από την Ανταρκτική στα τροπικά νερά του Κουίνσλαντ από τον Απρίλιο έως τον Ιούλιο. Οι φάλαινες γεννούν σε θερμότερα νερά και συχνά οι μαμάδες με τα μωρά εντοπίζονται να κινούνται νότια στο τελευταίο μέρος της αυστραλιανής άνοιξης.


Αρχικά υπήρξε η ανησυχία πως μια από τις φάλαινες είχε εγκλωβιστεί σε δίκτυ για καρχαρίες, ωστόσο γρήγορα οι σέρφερς κατάλαβαν πως δεν υπήρχε τέτοιος κίνδυνος.

«Νομίζω πως όλοι έκαναν κουπί για να τις δουν από κοντά. Είναι από τα πράγματα που βλέπεις και δεν ξεχνάς ποτέ» είπε ένας από τους λουόμενους.

Με πληροφορίες από Guardian

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα πιο γαλανά νερά τα έχει μια παραλία στην Αλβανία - Πέντε ελληνικές στη δεκάδα

Περιβάλλον / Τα πιο γαλανά νερά τα έχει μια παραλία στην Αλβανία - Πέντε ελληνικές στη δεκάδα

Πλέον μπορεί κάποιος να δει πού βρίσκεται η παραλία με το πιο γαλάζιο νερό στον κόσμο, χάρη σε έναν νέο κατάλογο που συνέταξε η εταιρεία ενοικίασης πολυτελών κατοικιών CV Villas
NEWSROOM