Typhoon Project: Αποστολή καθαρισμού στη Μακρόνησο - Μάζεψαν πάνω από 3,6 τόνους απορριμμάτων

Typhoon Project: Αποστολή καθαρισμού στη Μακρόνησο - Μάζεψαν πάνω από 3,6 τόνους απορριμμάτων Facebook Twitter
0

Στις ακτές της Μακρονήσου επιχείρησε ο «Τυφώνας», το πλοίο του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη

Τα μέλη του "Typhoon Project" και οι εθελοντές αποβιβάστηκαν στη Μακρόνησο, σε μια ξεχωριστή αποστολή καθαρισμού, και περισυνέλεξαν 3.613 κιλά απορριμμάτων, ανάμεσά τους πλαστικά μίας χρήσης, όπως ποτήρια, μπουκάλια, καλαμάκια και καπάκια.

«Αισθανόμαστε ιδιαίτερα τυχεροί που είχαμε την ευκαιρία να βρεθούμε σε έναν τόπο με βαριά ιστορία, ο οποίος πρέπει να συμβολίζει για όλους τους Έλληνες την ενότητα και την εθνική συμφιλίωση. Είναι χρέος μας να τον κρατήσουμε καθαρό, προστατεύοντας τη συλλογική μας μνήμη», υπογράμμισε η κυρία Εύη Λαζού, πρόεδρος του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη.

Η δράση πραγματοποιήθηκε με την άδεια του Υπουργείου Πολιτισμού και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων. Το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη ευχαριστεί θερμά για τη συνδρομή τους την Υπουργό Πολιτισμού κα. Λίνα Μενδώνη, τον Γενικό Γραμματέα Πολιτισμού κ. Γιώργο Διδασκάλου, καθώς και τον Έφορο Αρχαιοτήτων κ. Δημήτρη Αθανασούλη.

 

Πάνω από 70.000 κιλά απορρίμματα σε 9 μήνες 

Ο «Τυφώνας», στους 9 μήνες της δράσης του, έχει καθαρίσει περισσότερες από 700 παραλίες και έχει συλλέξει πάνω από 70.000 κιλά απορρίμματα. Οι αποστολές του σε μακρινές και απρόσιτες παραλίες της χώρας και οι καθαρισμοί από πλαστικά και άλλα απορρίμματα δεκαετιών, που προέρχονται από διαφορετικές περιοχές της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, αναδεικνύουν τον Τυφώνα σε καταλύτη στην προστασία των ελληνικών θαλασσών από τη ρύπανση.

Περιβάλλον
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα πιο γαλανά νερά τα έχει μια παραλία στην Αλβανία - Πέντε ελληνικές στη δεκάδα

Περιβάλλον / Τα πιο γαλανά νερά τα έχει μια παραλία στην Αλβανία - Πέντε ελληνικές στη δεκάδα

Πλέον μπορεί κάποιος να δει πού βρίσκεται η παραλία με το πιο γαλάζιο νερό στον κόσμο, χάρη σε έναν νέο κατάλογο που συνέταξε η εταιρεία ενοικίασης πολυτελών κατοικιών CV Villas
NEWSROOM