O Ομπάμα συνάντησε τον υπέροχο "μαύρο κύκνο" του American Ballet

O Ομπάμα συνάντησε τον υπέροχο "μαύρο κύκνο" του American Ballet Facebook Twitter
0

Η Misty Copeland είναι η πρώτη Αφροαμερικανή πρίμα μπαλαρίνα στην ιστορία του American Ballet Theatre. Στα 32 της έγινε πρωταγωνίστρια στη Λίμνη των Κύκνων, έχει γίνει εξώφυλλο στο TIME κι ήταν ανάμεσα στους 100 πιο σημαντικούς ανθρώπους για το 2014, έχει γράψει ένα μπεστ-σέλερ για τη ζωή της, έχει πάρει μέρος σε διαφημιστικές καμπάνιες, και -μετά τον Μπαρίσνικοφ- είναι η πρώτη χορεύτρια που έχει γίνει ποπ είδωλο στην Αμερική, προερχόμενη από τον χώρο του κλασικού μπαλέτου.

Πρόσφατα επισκέφθηκε τον Λευκό Οίκο για να δει τον Μπάρακ Ομπάμα, σε μια συνάντηση όπου πήραν συνέντευξη ο ένας στο άλλο μιλώντας μεταξύ άλλων για τον ρατσισμό αλλά και τα σύγχρονα γυναικεία πρότυπα ομορφιάς.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος μίλησε ανοιχτά για την πίεση που δέχονται σήμερα τα νεαρά κορίτσια σχετικά με το πώς πρέπει να είναι η εξωτερική τους εμφάνιση, παίρνοντας σαν παράδειγμα τις δύο του κόρες, την 17χρονη Malia και την 14χρονη Sasha εκθειάζοντας την ίδια στιγμή τις καμπύλες της γυναίκας του Michelle. "Με τη Michelle προσπαθούμε να τις προστατεύουμε από αυτήν την κοινωνική πίεση που ωθεί τις γυναίκες να αμφιβάλλουν συνεχώς για τον εαυτό τους. Σε αυτό πιστεύω βοηθάει και πολύ το γεγονός πως έχουν μια πανέμορφη ψηλή μαμά με καμπύλες και ο μπαμπάς τους το εκτιμά πολύ αυτό" είπε ο Ομπάμα.

Σε κάθε περίπτωση βέβαια αναγνώρισε πως τα πρότυπα ομορφιάς έχουν αρχίσει να έχουν περισσότερη ποικιλία, χάρη σε ανθρώπους όπως η Beyoncé και φυσικά η Copeland, που κατάφερε με την επιμονή της και την αφοσίωσή της στο στόχο της να γίνει η πρώτη Αφροαμερικανή πρίμα μπαλαρίνα στην ιστορία του American Ballet Theatre.

 

O Ομπάμα συνάντησε τον υπέροχο "μαύρο κύκνο" του American Ballet Facebook Twitter

"Πραγματικά πιστεύω πως η κουλτούρα αλλάζει για την νέα γενιά όλο και περισσότερο. Βλέπεις την Beyoncé ή τους καινούργιους ποπ σταρς και αυτό που αντιλαμβάνονται πλέον τα λευκά, μαύρα και λατινικής καταγωγής παιδιά ως πρότυπο ομορφιάς είναι πολύ ευρύτερο από αυτό που ίσχυε όταν ήμουν εγώ παιδί. Αυτό είναι και υγιές και ενθαρρυντικό" είπε ο Ομπάμα. "Γι' αυτό και κάποια σαν την Misty καταλήγει να είναι τόσο σημαντική. Όλα έγκεινται στη δύναμη που εκπέμπει η εικόνα της, ακόμη κι αν [νέα παιδιά] δεν ασχολούνται με το χορό και δεν τους ενδιαφέρει να ακολουθήσουν καριέρα στην ψυχαγωγία. Το να γνωρίζουν πως υπάρχει κάτι τέτοιο κι εκτιμάται είναι και που κάνει στην τελική όλη τη διαφορά" κατέληξε.

Η Copeland από την μεριά της επίσης αναγνώρισε πως όντως σημειώνεται μια αλλαγή στα πρότυπα ομορφιάς, χαρακτηρίζοντας το κίνημα Black Girl Magic καταλύτη σε όλο αυτό.

"Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο για ένα νέο μαύρο κορίτσι από το να καταλάβει πως είναι εντάξει να είναι ο εαυτός της, είναι εντάξει να μην πρέπει να μεταμορφωθεί και να δείχνει σαν αυτά που βλέπει στα εξώφυλλα των περιοδικών" λέει η ίδια. "Πως είναι όμορφη, πως μπορεί αν πετύχει σε οποιονδήποτε τομέα θέλει ακριβώς με την εμφάνιση που έχει. Με τα μαλλιά της όπως ακριβώς είναι. Είναι σημαντικό, νομίζω, αυτή η γενιά παιδιών που προέρχονται από πολλές μειονότητες, να νιώθει άνετα και σίγουρη με το δέρμα της" τόνισε η Copeland. 

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη: 

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM