Ντέιβιντ Φίντσερ: Το «Joker» είναι προδοσία των ψυχικά ασθενών

Ντέιβιντ Φίντσερ: Το «Joker» είναι προδοσία των ψυχικά ασθενών Facebook Twitter
0

Ο Ντέιβιντ Φίντσερ, σκηνοθέτης των Seven, Fight Club και The Social Network, επέκρινε την ταινία «Joker» χαρακτηρίζοντάς την «προδοσία των ψυχικά ασθενών».

Η ταινία, με την οποία ο Χοακίν Φίνιξ κέρδισε Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου, προκάλεσε διαμάχη μόλις κυκλοφόρησε λόγω της απεικόνισης της βίας και των ψυχικών ασθενειών.

Με την κυκλοφορία του τον Οκτώβριο του 2019, ορισμένοι κινηματογράφοι στις ΗΠΑ αύξησαν τα μέτρα ασφάλειας εν μέσω ανησυχιών για μιμητές.

Ο Ντέιβιντ Φίντσερ είπε πως στην ταινία του Τοντ Φίλιπς διαπίστωσε συγχώνευση χαρακτήρων που έχει υποδυθεί ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο στα Taxi Driver και The King of Comedy του Μάρτιν Σκορσέζε «με στόχο το χρηματικό κέρδος».

«Δεν νομίζω ότι κάποιος θα έβλεπε το υλικό και θα έλεγε, "ναι ας πάρουμε τους κεντρικούς χαρακτήρες από το Taxi Driver και το King of Comedy" ας τους κάνουμε έναν, παγιδεύοντας τον σε μία προδοσία για τους ψυχικά ασθενείς και θα βγάλουμε ένα δισεκατομμύρια δολάρια», τόνισε σε συνέντευξη στην εφημερίδα The Telegraph.

Ο Ντέιβιντ Φίντσερ απέδωσε την επιτυχία της ταινίας στη συμμετοχή του Ρόμπερτ Ντε Νίρο και τον τεράστιο προϋπολογισμό της.

Επιπλέον τόνισε ότι «το Joker θα ήταν αποτυχία» χωρίς το The Dark Knight του Κρίστοφερ Νόλαν, στο οποίο ο Χιθ Λέτζερ υποδύθηκε τον Τζόκερ -μία παρόμοια με σκοτεινή ματιά ιστορία υπερήρωα.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

BAFTA AWARDS 2026

Πολιτισμός / Bafta Film Awards 2026: Βωμολοχίες, αμήχανες στιγμές και αρνητικά ρεκόρ - Όσα έγιναν στην τελετή

Τα φετινά βραβεία Bafta χαρακτηρίστηκαν από έναν απρόβλεπτο συνδυασμό επαίνων και αμήχανων στιγμών, καθώς το βραβείο Α΄ Ανδρικού Ρόλου απονεμήθηκε σε έναν μέχρι πρότινος άγνωστο ηθοποιό
THE LIFO TEAM
BAFTA 2026 ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΒΡΙΣΙΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗ

Πολιτισμός / Bafta Film Awards 2026: Τι συνέβη με «ρατσιστική βρισιά» που ακούστηκε - Η συγγνώμη του παρουσιαστή

«Ήταν η στιγμή που ακούστηκε σε όλο τον κόσμο. Ένας άνδρας φώναξε μια ρατσιστική βρισιά καθώς δύο διάσημοι μαύροι ηθοποιοί απένειμαν ένα βραβείο» σχολιάζει το CNN
THE LIFO TEAM
Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Βερολίνου τιμά την Αγγελική Παπούλια

Πολιτισμός / Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Βερολίνου τιμά την Αγγελική Παπούλια

Η διοργάνωση που εδώ και έντεκα χρόνια προωθεί τον ελληνικό κινηματογράφο στη γερμανική πρωτεύουσα φέτος τιμά την καταξιωμένη ηθοποιό και ανοίγει τη συζήτηση για τη γυναικεία και non-binary ταυτότητα στη μεγάλη οθόνη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ