Στο «κλαμπ» των δισεκατομμυριούχων ο Τιμ Κουκ της Apple

Στο «κλαμπ» των δισεκατομμυριούχων ο Τιμ Κουκ της Apple Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Στο «κλαμπ» των δισεκατομμυριούχων βρίσκεται πλέον ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ, και ενώ η τιμή της μετοχής της εταιρείας συνεχίζει την ανοδική της πορεία. 

Η αξία της Apple αυξήθηκε μετά από τα καλά αποτελέσματα που παρουσίασε και τις αισιόδοξες προοπτικές για τους τεχνολογικούς γίγαντες. Ο Τιμ Κουκ κατέχει 847.969 μετοχές της εταιρείας και πέρυσι έλαβε περισσότερα από 125 εκατομμύρια δολάρια ως μέρος του πακέτου αποδοχών του. Σημειώνεται πως την περασμένη εβδομάδα, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ιδρυτής του Facebook, είδε τον προσωπικό του πλούτο να αγγίζει τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τεχνολογικές εταιρείες, όπως Apple, Facebook και Amazon, είδαν τα κέρδη τους να αυξάνονται κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού καθώς όλο και περισσότεροι καταναλωτές στράφηκαν στο διαδίκτυο. Η αξία της Apple, με έδρα τη Σίλικον Βάλλεϋ, πλησιάζει το ορόσημο των 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Το 2018 είχε γίνει η πρώτη εισηγμένη αμερικανική εταιρεία, της οποίας η χρηματιστηριακή αξία έσπασε το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια.

Η προσωπική περιουσία του Κουκ φυσικά και υπολείπεται με τις αντίστοιχες των ιδρυτών των Amazon, Facebook ή Google, ωστόσο ο παράγοντας που κάνει τη διαφορά είναι ότι ο επικεφαλής της Apple είναι στέλεχος και δεν κατέχει τα τεράστια μετοχικά μερίδια όπως ο Μπέζος ή ο Ζούκερμπεργκ. Συγκριτικά, το μερίδιο του Τιμ Κουκ στην Apple είναι ελάχιστο, καθώς αγγίζει περίπου το 0,02%.

Ο Τιμ Κουκ ανέλαβε τα ινία της Apple πριν από εννέα χρόνια. Ο ίδιος έχει δηλώσει το 2015 ότι σκοπεύει να δωρίσει το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του όπως έχει κάνει με μετοχές συνολικής αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων.

Με πληροφορίες από BBC

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το βιβλίο της Ανί Ερνό «Η εμμονή» είναι μια μικρή εποποιία της ζήλειας

Πολιτισμός / Το βιβλίο της Ανί Ερνό «Η εμμονή» είναι μια μικρή εποποιία της ζήλειας

Κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς κυκλοφόρησαν από το Μεταίχμιο δύο βιβλία της πολυδιαβασμένης στην Ελλάδα και στη Γαλλία Ανί Ερνό (Anni Ernaux, Νόμπελ Λογοτεχνίας 2022), σε μετάφραση Ρίτας Κολαΐτη
NEWSROOM