Η πριγκίπισσα Βικτώρια της Σουηδίας άνοιξε το Digital Pride της Στοκχόλμης

Η πριγκίπισσα Βικτώρια της Σουηδίας άνοιξε το Digital Pride της Στοκχόλμης Facebook Twitter
0

Η πριγκίπισσα Βικτώρια, μελλοντική βασίλισσα της Σουηδίας, έκανε την έναρξη του φετινού Digital Pride της Στοκχόλμης, το Σάββατο 1 Αυγούστου.

Τα τελευταία χρόνια, η Παρέλαση Υπερηφάνειας της Στοκχόλμης, έχει καταφέρει να συγκεντρώσει περίπου 50.000 συμμετέχοντες και 500.000 θεατές στο κέντρο της πόλης.

Ωστόσο, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, το φετινό Pride πραγματοποιήθηκε ψηφιακά.

«Υπάρχουν οικογένειες και περιβάλλοντα όπου οι αντιλήψεις για τα LGBTQI άτομα χαρακτηρίζονται ακόμη από προκατάληψη και άγνοια. Αν ανήκετε σε αυτούς που δεν μπορούν ή δεν τολμούν να είναι ανοιχτεί σχετικά με το ποιοι είστε, απλώς θέλω να ξέρετε ένα πράγμα: Έχετε το δικαίωμα να είστε ακριβώς αυτός που είστε και υπάρχουν πολλοί από εμάς που στέκονται στο πλευρό σας. Εγώ σας στηρίζω», σχολίασε μεταξύ άλλων η 43χρονη πριγκίπισσα. 

Ολόκληρο το βίντεο με το μήνυμα της πριγκίπισσα Βικτώριας:

 
Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάχη για τον «Δαβιδ» του Μιχαήλ Άγγελου: Η ελευθερία της έκφρασης ενάντια στην προστασία της αξιοπρέπειας

Πολιτισμός / Ο «Δαβίδ» του Μιχαήλ Άγγελου και η ελευθερία της έκφρασης κόντρα στην προστασία των καλλιτεχνικών θησαυρών

Στη Φλωρεντία, η Galleria dell'Accademia υπερασπίζεται τον Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου, ένα αριστούργημα του 1504, από απαξιωτικές και μη εξουσιοδοτημένες εμπορικές χρήσεις
NEWSROOM
Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Πολιτισμός / Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Ο Ρίτσαρντ Σέρα ήταν ένας σύγχρονος μινιμαλιστής καλλιτέχνης γνωστός για τα μνημειώδη ατσάλινα γλυπτά του. Τα συχνά τρομακτικά σε κλίμακα έργα του προκαλούν ζάλη και αποπροσανατολισμό, με τις αρχιτεκτονικές τους καμπύλες να στροβιλίζονται, καθώς οι θεατές περπατούν στα περάσματά τους.
NEWSROOM