Το Instagram ζήτησε συγγνώμη από την Bella Hadid, η οποία το κατηγόρησε για «bullying» επειδή αφαίρεσε μια φωτογραφία με το διαβατήριο του πατέρα της, που έδειχνε ως τόπο γέννησης την Παλαιστίνη. 

 

«Το Instagram αφαίρεσε το στόρι μου που έλεγε μόνο "Ο μπαμπάς μου και ο τόπος γέννησής του, η Παλαιστίνη" με μια φωτογραφία από το αμερικανικό του διαβατήριο», έγραψε το 23χρονο μοντέλο σε Instagram Story της. Και απευθυνόμενο προς την πλατφόρμα, συνέχισε: «Ποιο σημείο από το γεγονός πως είμαι περήφανη για τον τόπο γέννησης του πατέρα μου στην Παλαιστίνη είναι "bullying, παρενόχληση, ακατάλληλο ή σεξουαλικό γυμνό;"».

 

Η Bella Hadid, που έχει μισή καταγωγή από Παλαιστίνη και άλλα μισή από Ολλανδία, πρόσθεσε στη συνέχεια: «Δεν μας επιτρέπεται να είμαστε Παλαιστίνιοι στο Instagram; Αυτό, για μένα, είναι bullying».

 

 

 

Η 23χρονη αναδημοσίευσε μια φωτογραφία του αμερικανικού διαβατηρίου του πατέρα της, Μοχάμεντ, σε ξεχωριστό Story, σχολιάζοντας: «Θα θέλατε να αλλάξω τον τόπο γέννησής του για εσάς;».

 

«Νιώθω περήφανη που είμαι Παλαιστίνια», είπε η Bella, πριν παροτρύνει τους 31.4 εκατομμύρια followers της, «Όλοι θα έπρεπε να γράψουν εδώ πού γεννήθηκαν ο πατέρας και η μητέρα τους! Υπενθυμίστε τους πόσο περήφανοι είστε για την καταγωγή σας!!!».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

United States of America PASSPORT. Place of Birth. Palestine. 11. 6. 1948

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mohamedhadid. (@mohamedhadid) στις

 

 

Απαντώντας στην Bella Hadid, εκπρόσωπος του Facebook, μητρικής εταιρίας του Instagram, εξήγησε: «Για να προστατεύσουμε την ιδιωτικότητα της κοινότητάς μας, δεν επιτρέπουμε στον κόσμο να δημοσιεύει προσωπικές πληροφορίες, όπως αριθμούς διαβατηρίων, στο Instagram. Στην προκειμένη περίπτωση ο αριθμός ήταν σβησμένος, οπότε το περιεχόμενο δεν θα έπρεπε να έχει αφαιρεθεί. Το επαναφέραμε και ζητούμε συγγνώμη για το λάθος».

 

Η Gigi Hadid κοινοποίησε το Instagram Story της αδερφής της στο προφίλ της σε μια ένδειξη συμπαράστασης, μαζί με ένα GIF που έγραφε: «Περήφανη», ενώ την ανάρτηση αναδημοσίευσε και ο 71χρονος πατέρας της, Μοχάμεντ.