Ο Τζόνι Ντεπ αρνείται πως χαστούκισε την Άμπερ Χερντ επειδή χλεύασε το τατουάζ «Wino Forever»

Ο Τζόνι Ντεπ αρνείται πως χαστούκισε την Άμπερ Χερντ επειδή χλεύασε το τατουάζ «Wino Forever» Facebook Twitter
0

Στη δίκη που έχει ξεκινήσει για την υπόθεση, ο Τζόνι Ντεπ αρνήθηκε πως χαστούκισε την πρώην σύζυγό του, Άμπερ Χερντ, επειδή εκείνη χλεύασε ένα από τα τατουάζ του.

Ο Ντεπ κατηγόρησε την Χερντ πως «έχει φτιάξει ολόκληρο φάκελο εναντίον του» μετά την κατάθεση στο δικαστήριο πως η ίδια έγραψε ένα email, περιγράφοντάς τον ως «Δρ. Τζέκιλ και Μίστερ Χάιντ».

Ο 57χρονος ηθοποιός κατέθεσε επίσης μήνυση εναντίον της βρετανικής ταμπλόιντ εφημερίδας Sun για ένα άρθρο, όπου έλεγε ότι ξυλοκοπά τις συζύγους του, με την Sun να υπερασπίζεται ωστόσο την εγκυρότητα της είδησης, επικαλούμενη «αδιάσειστες αποδείξεις» πως ο Ντεπ είχε επιτεθεί στην 34χρονη στη διάρκεια της σχέσης του- το οποίο ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά. 

Η Άμπερ Χερντ υποστηρίζει πως Τζόνι Ντεπ την χτύπησε πρώτη φορά στις αρχές του 2013- μία από τις συνολικά ξεχωριστές καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία, όλες εκ των οποίων αρνείται ο ηθοποιός. 

Ο Τζόνι Ντεπ αρνείται πως χαστούκισε την Άμπερ Χερντ επειδή χλεύασε το τατουάζ «Wino Forever» Facebook Twitter
Ο Τζόνι Ντεπ αρνείται πως χαστούκισε την Άμπερ Χερντ επειδή χλεύασε το τατουάζ «Wino Forever» Facebook Twitter

«Wino Forever»

Στη σημερινή δεύτερη ημέρα της δίκης, η δικηγόρος του εκδοτικού ομίλου NGN ξεκίνησε ρωτώντας τον Ντεπ για ένα φερόμενο περιστατικό τον Μάρτιο του 2013 σχετικά με ένα από τα τατουάζ του, που γράφει «Wino Forever». 

Το τατουάζ έγραφε αρχικά «Winona Forever», αναφερόμενο στην σχέση του με την ηθοποιός Γουινόνα Ράιντερ, αλλά το άλλαξε μετά τον χωρισμό τους το 1993. 

Η δικηγόρος ανέφερε πως η Χερντ -που ήταν επίσης παρούσα στο δικαστήριο- έκανε ένα αστείο για το τατουάζ σε μια περίοδο που ο Ντεπ έπινε πάρα πολύ μετά τις 160 ημέρες νηφαλιότητας. «Δεν θυμάμαι καμία συζήτηση», ήταν η απάντηση του ηθοποιού. 

Ο Τζόνι Ντεπ αρνείται πως χαστούκισε την Άμπερ Χερντ επειδή χλεύασε το τατουάζ «Wino Forever» Facebook Twitter

Η δικηγόρος πρόσθεσε πως ο ηθοποιός χαστούκισε την πρώην σύζυγό του στο πρόσωπο, συνολικά τρεις φορές, κάτι που ο Ντεπ αρνείται.

Στη συνέχεια ανέφερε πως ο Ντεπ «κατέρρευσε» όταν συνήλθε και συνειδητοποίησε τι είχε κάνει, με τον ίδιο να απαντά: «Δεν χτύπησα την Χερντ».

«Δρ. Τζέκιλ και Μίστερ Χάιντ»

Στη δίκη αναφέρθηκαν επίσης λεπτομέρειες για ένα email που είχε γράψει η Χερντ στον Ντεπ -αλλά δεν έστειλε ποτέ- λέγοντας μεταξύ άλλων πως «είσαι σαν τον Δρ. Τζέκιλ και τον Μίστερ Χάιντ. Τον μισό εαυτό σου τον αγαπώ, ο άλλος μισός με τρομάζει». Επίσης έγραφε πως γνώριζε ότι «είχε να κάνει με το τέρας» όταν εκείνος έπινε.

Σε απάντηση, ο 57χρονος ηθοποιός είπε πως ο «φάκελος» χτίστηκε από νωρίς «σε κάτι που φαίνεται να ήταν δικλείδα ασφαλείας για αργότερα», σημειώνοντας πως οι κατηγορίες ότι κακοποιεί κατ' εξακολούθηση τις συζύγους του είναι «hoax» και οι ισχυρισμοί «εμφανώς αναληθείς».

Ο Τζόνι Ντεπ αρνείται πως χαστούκισε την Άμπερ Χερντ επειδή χλεύασε το τατουάζ «Wino Forever» Facebook Twitter

Στο δικαστήριο αναφέρθηκε επίσης ένα ακόμη περιστατικό εκείνου του μήνα, στο οποίο η Χερντ υποστηρίζει ότι ο Ντεπ την χτύπησε πολλές φορές μετά από καβγά για ένα πίνακα της πρώην συντρόφου του, Tasya van Ree, που κρεμόταν στο σπίτι της στο Λος Άντζελες.

Ο Ντεπ στην κατάθεσή του είχε πει πως ζήτησε στην Χερντ να απομακρύνει τον πίνακα «σε ένδειξη ευγένειας» απέναντί του, κάτι που εκείνη δεν έκανε, αλλά αρνήθηκε πως προσπάθησε με την βία να τον κατεβάσει ο ίδιος και να του βάλει φωτιά, επιμένοντας πως είναι ψέματα.

Ο ηθοποιός ρωτήθηκε επίσης αν θα χαρακτήριζε τον εαυτό του ως ζηλιάρη, απαντώντας: «Ναι, είμαι, μπορεί να γίνω ζηλιάρης». 

«Τυφλή οργή»

Η δικηγόρος ζήτησε επίσης από τον Ντεπ να δώσει εξηγήσει για ένα περιστατικό σε μια πτήση από την Βοστώνη στο Λος Άντζελες τον Μάιο του 2014, όπου ο ίδιος φέρεται να «βωμολοχούσε ακατάπαυστα» βρίζοντας την Χερντ, φέρνοντας παράλληλα στο προσκήνιο το θέμα του Τζέιμς Φράνκο, για τον οποίο ο Ντεπ «υποψιαζόταν» πως έχει σχέση με την σύζυγό του. 

Επί του θέματος, η δικηγόρος είπε πως ο Ντεπ πετούσε παγάκια στην Χερντ και ήταν «τυφλωμένος από οργή», έχοντας εξαγριωθεί τόσο που την χαστούκισε στο πρόσωπο, περιστατικό που ο ίδιος αρνήθηκε πως συνέβη ή ότι είχε αποκαλέσει «πόρνη» και «τσούλα» την Χερντ. Ο ηθοποιός, στη συνέχεια, φέρεται να πήγε στην τουαλέτα του αεροπλάνου όπου και λιποθύμησε.

Ο Τζόνι Ντεπ απάντησε: «Η Χερντ με υποτιμούσε, μου φώναζε και άλλα τέτοια, που έκανε συνήθως, και μετά άρχισε να με χτυπά. Άρπαξα ένα μαξιλάρι άπό τον καναπέ και κοιμήθηκα στο πάτωμα του μπάνιου». 

Ο Τζόνι Ντεπ αρνείται πως χαστούκισε την Άμπερ Χερντ επειδή χλεύασε το τατουάζ «Wino Forever» Facebook Twitter

Ο ηθοποιός ρωτήθηκε και για ένα άλλο περιστατικό, στο οποίο ο σκύλος της Χερντ έφαγε λίγο χασίς και λίγη κάνναβη- βασικά πολύ», με τον ίδιο να απαντά: «Ο σκύλος έβαλε στο στόμα του μια μιρκή μπαλίτσα χασίς και την κατάπιε πριν προλάβω να την πάρω». 

Επίσης ρωτήθηκε για μια φορά όπου φέρεται να κρατούσε ένα από τα σκυλιά της Χέρντ έξω από το παράθυρο ενός αυτοκινήτου, ισχυρισμό που χαρακτήρισε «εντελώς ψευδή».

Με πληροφορίες από BBC

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το βιβλίο της Ανί Ερνό «Η εμμονή» είναι μια μικρή εποποιία της ζήλειας

Πολιτισμός / Το βιβλίο της Ανί Ερνό «Η εμμονή» είναι μια μικρή εποποιία της ζήλειας

Κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς κυκλοφόρησαν από το Μεταίχμιο δύο βιβλία της πολυδιαβασμένης στην Ελλάδα και στη Γαλλία Ανί Ερνό (Anni Ernaux, Νόμπελ Λογοτεχνίας 2022), σε μετάφραση Ρίτας Κολαΐτη
NEWSROOM