Διάσημη YouTuber κλείνει το κανάλι της λόγω παλιών βίντεο με blackface: «Είναι ντροπή. Είναι απαίσιο»

Διάσημη YouTuber κλείνει το κανάλι της λόγω παλιών βίντεο με blackface: «Είναι ντροπή. Είναι απαίσιο» Facebook Twitter
0

Η σταρ του YouTubeJenna Mourey, γνωστή με το όνομα του καναλιού της Jenna Marbles, ανακοίνωσε πως εγκαταλείπει την πλατφόρμα εν μέσω αντιδράσεων για παλαιότερα προσβλητικά βίντεο.

«Νιώθω πως είμαστε σε μια εποχή που απομακρυνόμαστε από ο,τιδήποτε τοξικό», ανέφερε σε ένα βίντεο με τίτλο «A Message», στο οποίο απολογήθηκε για ρατσιστικό και σεξιστικό περιεχόμενο. 

Η Mourey, που μετρά περισσότερους από 20 εκατομμύρια συνδρομητές, αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα βίντεο από το 2011 και το 2012- ένα στο οποίο «μεταμφιέστηκε» στην ράπερ Nicki Minaj με blackface, ένα άλλο με ένα ραπ τραγούδι που χλευάζει τους Ασιάτες και ένα τρίτο που κατακρίνει τις γυναίκες που «ξενοκοιμούνται».

«Δεν είχα πρόθεση να εμφανιστώ με blackface», είπε για την μίμηση της Minaj. «Θέλω να σας πω πόσο βαθιά λυπάμαι αν ποτέ σας προσέβαλα δημοσιεύοντας αυτό το βίντεο ή κάνοντας αυτή τη μίμηση, και πως δεν το ήθελα. Δεν είναι εντάξει. Είναι ντροπή. Είναι απαίσιο. Μακάρι να μην ήταν κομμάτι από το παρελθόν μου», ανέφερε. 

Στη συνέχεια ζήτησε επίσης συγγνώμη για το ραπ τραγούδι, λέγοντας πως ήταν «αδικαιολόγητο» και «δεν θα έπρεπε να υπάρχει».

 

Τα βίντεο, καθώς επίσης παλαιότερο περιεχόμενο από τα πρώτα χρόνια τους καναλιού της, δεν είναι πλέον διαθέσιμα στο κοινό, διευκρίνισε.

«Προς το παρόν, απλώς δεν μπορώ να υπάρξω σε αυτό το κανάλι... Νομίζω πως θέλω να προχωρήσω», είπε η Mourey, εμφανώς συγκινημένη. «Δεν ξέρω πόσο καιρό θα μου πάρει. Απλώς θέλω να βεβαιωθώ πως αυτά που βάζω στον κόσμο δεν πληγώνουν κανέναν, οπότε πρέπει να τελειώνω με αυτό το κανάλι, για τώρα ή για πάντα», πρόσθεσε.

Η Mourey, της οποίας τα βίντεο μετρούν συνολικά περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια views, ήταν από τις πρώτες στο YouTube. Δημιούργησε το κανάλι της το 2010, πολύ πριν το YouTube εξελιχθεί σε αυτήν την άκρως προσοδοφόρα βιομηχανία, που είναι σήμερα.

Είναι περισσότερο γνωστή για τα πρώτα της κωμικά σκετς και τα σατιρικά «how-to» βίντεο -πολλά εκ των οποίων πλέον έχουν γίνει ιδιωτικά- και πιο πρόσφατα, για θέματα lifestyle και οδηγίες DIY. 

 
 
 

Αφού δημοσίευσε το βίντεο, κάποιοι φανς και άλλοι influencers έσπευσαν να την υπερασπιστούν, υποστηρίζοντας πως το περιστατικό αποδεικνύει την τοξικότητα της «cancel culture»- το φαινόμενο κατά το οποίο δημόσια πρόσωπα «ακυρώνονται» με συνοπτικές διαδικασίες επειδή είπαν ή έκαναν κάτι αμφιλεγόμενο.

«Ας σταματήσουμε να ανατρέχουμε 10 χρόνια πίσω στη ζωή κάποιου, ελπίζοντας να πετύχουμε ένα λάθος ώστε να καταστρέψουμε την ζωή του», σχολίασε η τραγουδίστρια και YouTuber, Gabbie Hanna.

Ωστόσο οι περισσότεροι, εξέλαβαν θετικά την κίνηση της Mourey και την απόφασή της να αναλάβει την ευθύνη για παλαιότερα λάθη. 

«Η Jenna Marbles μπορεί να παράτησε το YouTube για τώρα αλλά θυμηθείτε γιατί το έκανε. Οι influencers των social media φέρουν ευθύνη και πρέπει να λογοδοτήσουν. Μην επιτρέπετε στον κόσμο να γλιτώνει από προβληματικά πράγματα απλώς επειδή είναι διάσημοι ή πλούσιοι», σημείωσε ένας χρήστης του Twitter. 

Με πληροφορίες από CNN

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM