Beyonce: Θέλουμε δικαιοσύνη για τον Τζορτζ Φλόιντ- Όχι άλλοι παράλογοι σκοτωμοί

Beyonce: Θέλουμε δικαιοσύνη για τον Τζορτζ Φλόιντ- Όχι άλλοι παράλογοι σκοτωμοί Facebook Twitter
0

Η Beyonce ένωσε τη φωνή της με άλλους διάσημους, που απαιτούν δικαιοσύνη για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, κατά τη διάρκεια σύλληψης, στη Μινεσότα.

Η σταρ κάλεσε τους θαυμαστές της να υπογράψουν σε αιτήσεις που δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της, η μία από τις οποίες έχει συγκεντρώσει ήδη πάνω από 10 εκατομμύρια υπογραφές. Οι σφοδρές διαδηλώσεις κατά της αστυνομικής βίας σαρώνουν τις ΗΠΑ, ενώ οι διαδηλωτές έφτασαν ξανά μπροστά στον Λευκό Οίκο. Μάλιστα, την Παρασκευή- όταν ξανά είχε γίνει μεγάλη συγκέντρωση εκεί- πράκτορες φυγάδευσαν τον Ντόναλντ Τραμπ σε καταφύγιο του Λευκού Οίκου.

«Χρειαζόμαστε δικαιοσύνη για τον Τζορτζ Φλόιντ. Δεν μπορούμε να κανονικοποιήσουμε αυτό τον πόνο», λέει η Beyonce στο μήνυμα που δημοσίευσε στο Instagram, στο οποίο σημειώνει ότι δεν απευθύνεται μόνο σε μαύρους. «Αν είσαι λευκός, μαύρος, καφέ ή οτιδήποτε ενδιάμεσα, είμαι σίγουρη ότι αισθάνεσαι απελπισμένος με τον ρατσισμό που συνεχίζεται στην Αμερική αυτή τη στιγμή», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Όχι άλλοι παράλογοι σκοτωμοί ανθρώπων. Να αντιμετωπίζονται πια μαύροι ως λιγότερο άνθρωποι. Δεν μπορούμε πλέον να κοιτάζουμε από την άλλη. Ο Τζορτζ είναι όλη μας η οικογένεια και η ανθρωπότητα. Είναι η οικογένειά μας, γιατί είναι Αμερικανός», τονίζει ακόμη και σημειώνει: «Έχουν υπάρξει τόσες πολλές φορές που είδαμε αυτούς τους βίαιους σκοτωμούς και χωρίς συνέπειες. Ναι, κάποιος κατηγορήθηκε, αλλά απέχουμε πολύ από το να αποδοθεί δικαιοσύνη».


Τις τελευταίες ημέρες, πολλοί διάσημοι έχουν εκφράσει δημόσια την οργή τους για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ. «Θλίβομαι βαθιά, πονάω αληθινά και είμαι απλά εξοργισμένος. Βλέπω και νιώθω την οδύνη, την οργή και την απελπισία όλων. Στέκομαι στο πλευρό όσων καταγγέλλουν τον βαθιά ριζωμένο ρατσισμό και τη βία εναντίον των μαύρων ανθρώπων στη χώρα μας. Αρκετά», έγραψε μεταξύ άλλων σε μήνυμά του ο Μάικλ Τζόρνταν.

Άλλοι, όπως η Lady Gaga και η Τέιλορ Σουίφτ στράφηκαν κατά του Ντόναλντ Τραμπ. Η πρώτη χαρακτήρισε τον Αμερικανό πρόεδρο «ηλίθιο και ρατσιστή» ενώ η Σουίφτ τον κατηγόρησε ότι «ρίχνει λάδι» στη φωτιά του ρατσισμού και της ανωτερότητας της λευκής φυλής.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όζι Όζμπορν: Όλα όσα έγιναν στο μεγάλο φινάλε των Black Sabbath

Πολιτισμός / Όζι Όζμπορν: Όλα όσα έγιναν στο μεγάλο φινάλε των Black Sabbath

Η συναυλία «Back To The Beginning» χαρακτηρίστηκε ως η "τελευταία υπόκλιση" για τον άνθρωπο που θεωρείται ο «πατέρας» του heavy metal έπειτα από αρκετά χρόνια προβλημάτων υγείας, συμπεριλαμβανομένης της νόσου του Πάρκινσον
LIFO NEWSROOM
Oasis: Η μεγάλη επιστροφή ως ύμνος στη βρετανική μουσική - Η αγκαλιά των αδελφών Γκάλαχερ επί σκηνής

Πολιτισμός / Oasis: Η μεγάλη επιστροφή ως ύμνος στη βρετανική μουσική - Η αγκαλιά των αδελφών Γκάλαχερ επί σκηνής

Το συγκρότημα επανενώθηκε επί σκηνής έπειτα από 16 χρόνια - Ένα σετ γεμάτο ύμνους της βρετανικής μουσικής, πάθος, χιούμορ και η αγκαλιά που περίμεναν όλοι
LIFO NEWSROOM
Αναλύθηκε το αρχαιότερο γονιδίωμα της Αρχαίας Αιγύπτου: Τι αποκαλύπτει για την καταγωγή των πρώτων Αιγυπτίων

Πολιτισμός / Αναλύθηκε το αρχαιότερο γονιδίωμα της Αρχαίας Αιγύπτου: Τι αποκαλύπτει για την καταγωγή των πρώτων Αιγυπτίων

Για πρώτη φορά, επιστήμονες κατόρθωσαν να αποκωδικοποιήσουν το πλήρες DNA ενός ανθρώπου που έζησε στις απαρχές της αιγυπτιακής πολιτισμικής ιστορίας, φέρνοντας στο φως εκπλήξεις για τις γενετικές καταβολές των πρώτων κατοίκων της κοιλάδας του Νείλου
LIFO NEWSROOM
Δεινόσαυροι, Πολ Νιούμαν και Κριστιάν Κλαβιέ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Δεινόσαυροι, Πολ Νιούμαν και Κριστιάν Κλαβιέ από αύριο στους κινηματογράφους

Η νέα προσθήκη στο franchise του Jurassic World, η επανέκδοση του «Cool Hand Luke» και μια κωμωδία με τον δημοφιλή Γάλλο κωμικό ξεχωρίζουν από το κινηματογραφικό πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Οδύσσεια: «Αψήφησε τους θεούς» - Η πρώτη αφίσα της ταινίας του Κρίστοφερ Νόλαν

Πολιτισμός / Οδύσσεια: «Αψήφησε τους θεούς» - Η πρώτη αφίσα της ταινίας του Κρίστοφερ Νόλαν

Με φόντο, στο κάτω μέρος, το κεφάλι ενός αρχαιοελληνικού αγάλματος η λιτή αφίσα συνοδεύεται από το σύνθημα «Αψήφησε τους Θεούς» τονίζοντας μαζί με τον τίτλο και το όνομα του σκηνοθέτη ότι η ταινία γυρίστηκε «εξ ολοκλήρου με κάμερες IMAX»
LIFO NEWSROOM