Η Beyonce ένωσε τη φωνή της με άλλους διάσημους, που απαιτούν δικαιοσύνη για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, κατά τη διάρκεια σύλληψης, στη Μινεσότα.

 

Η σταρ κάλεσε τους θαυμαστές της να υπογράψουν σε αιτήσεις που δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της, η μία από τις οποίες έχει συγκεντρώσει ήδη πάνω από 10 εκατομμύρια υπογραφές. Οι σφοδρές διαδηλώσεις κατά της αστυνομικής βίας σαρώνουν τις ΗΠΑ, ενώ οι διαδηλωτές έφτασαν ξανά μπροστά στον Λευκό Οίκο. Μάλιστα, την Παρασκευή- όταν ξανά είχε γίνει μεγάλη συγκέντρωση εκεί- πράκτορες φυγάδευσαν τον Ντόναλντ Τραμπ σε καταφύγιο του Λευκού Οίκου.

 

«Χρειαζόμαστε δικαιοσύνη για τον Τζορτζ Φλόιντ. Δεν μπορούμε να κανονικοποιήσουμε αυτό τον πόνο», λέει η Beyonce στο μήνυμα που δημοσίευσε στο Instagram, στο οποίο σημειώνει ότι δεν απευθύνεται μόνο σε μαύρους. «Αν είσαι λευκός, μαύρος, καφέ ή οτιδήποτε ενδιάμεσα, είμαι σίγουρη ότι αισθάνεσαι απελπισμένος με τον ρατσισμό που συνεχίζεται στην Αμερική αυτή τη στιγμή», αναφέρει χαρακτηριστικά.

 

«Όχι άλλοι παράλογοι σκοτωμοί ανθρώπων. Να αντιμετωπίζονται πια μαύροι ως λιγότερο άνθρωποι. Δεν μπορούμε πλέον να κοιτάζουμε από την άλλη. Ο Τζορτζ είναι όλη μας η οικογένεια και η ανθρωπότητα. Είναι η οικογένειά μας, γιατί είναι Αμερικανός», τονίζει ακόμη και σημειώνει: «Έχουν υπάρξει τόσες πολλές φορές που είδαμε αυτούς τους βίαιους σκοτωμούς και χωρίς συνέπειες. Ναι, κάποιος κατηγορήθηκε, αλλά απέχουμε πολύ από το να αποδοθεί δικαιοσύνη».

 


Τις τελευταίες ημέρες, πολλοί διάσημοι έχουν εκφράσει δημόσια την οργή τους για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ. «Θλίβομαι βαθιά, πονάω αληθινά και είμαι απλά εξοργισμένος. Βλέπω και νιώθω την οδύνη, την οργή και την απελπισία όλων. Στέκομαι στο πλευρό όσων καταγγέλλουν τον βαθιά ριζωμένο ρατσισμό και τη βία εναντίον των μαύρων ανθρώπων στη χώρα μας. Αρκετά», έγραψε μεταξύ άλλων σε μήνυμά του ο Μάικλ Τζόρνταν.

 

Άλλοι, όπως η Lady Gaga και η Τέιλορ Σουίφτ στράφηκαν κατά του Ντόναλντ Τραμπ. Η πρώτη χαρακτήρισε τον Αμερικανό πρόεδρο «ηλίθιο και ρατσιστή» ενώ η Σουίφτ τον κατηγόρησε ότι «ρίχνει λάδι» στη φωτιά του ρατσισμού και της ανωτερότητας της λευκής φυλής.