Η Τέιλορ Σουίφτ κατηγόρησε τον Ντόναλντ Τραμπ ότι «ρίχνει λάδι» στη φωτιά του ρατσισμού και της ανωτερότητας της λευκής φυλής μετά από tweets που έστειλε ο πρόεδρος με τα οποία φέρεται να απειλεί για βία κατά των διαδηλώσεων που προκάλεσε ο θάνατος του Τζορτζ Φλόιντ.

 

Σε ένα tweet που δημοσιεύθηκε αργά την Πέμπτη το βράδυ, ο Τραμπ αποκάλεσε τους διαδηλωτές «κακοποιούς» που «αμαυρώνουν τη μνήμη του Τζορτζ Φλόιντ», προσθέτοντας: «Σε οποιαδήποτε δυσκολία θα αναλάβουμε τον έλεγχο, αλλά, όταν ξεκινά η λεηλασία, ξεκινούν και οι πυροβολισμοί» .

 

Η Σουίφτ έγραψε την Παρασκευή στους 86 εκατομμύρια οπαδούς της: «Αφού πυροδοτείς τις πυρκαγιές της λευκής υπεροχής και του ρατσισμού σε ολόκληρη την προεδρία σου, έχεις το θράσος να προσποιείσαι ηθική ανωτερότητα πριν απειλήσεις με βία; Δεν θα σε ψηφίσουμε τον Νοέμβριο», πρόσθεσε.

 

 

 

Η Σουίφτ υπήρξε σχετικά ουδέτερη με την πολιτική στο παρελθόν, αλλά πρόσφατα έχει πάρει θέση σε μα σειρά ζητημάτων και δεν είναι η πρώτη φορά που στρέφεται κατά του Τραμπ.

 

Σε μια συνέντευξη του 2019 με το Guardian, η ποπ σταρ μίλησε για την απογοήτευσή της με την Αμερική και με την προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ: «Είμαστε δημοκρατία - τουλάχιστον, υποτίθεται ότι είμαστε - όπου επιτρέπεται να διαφωνούμε και αμφισβητούμε στη δημόσια συζήτηση. Πιστεύω πραγματικά ότι (ο Τραμπ) πιστεύει ότι έχουμε απολυταρχία», είπε.

 

Ο Τραμπ αντιμετώπισε τεράστια κριτική για τα tweets του, τα οποία αρνήθηκε ότι ήταν μια προσπάθεια να υποκινήσει βία εναντίον διαδηλωτών. Την Παρασκευή, το Twitter τοποθέτησε ένα μήνυμα δίπλα στο tweet του, προειδοποιώντας ότι παραβίασε τους κανόνες του ιστότοπου για προώθηση της βίας.