Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ έβαλαν στη «μαύρη λίστα» 4 εφημερίδες- Η επιστολή στους εκδότες

Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ έβαλαν στη «μαύρη λίστα» 4 εφημερίδες- Η επιστολή στους εκδότες Facebook Twitter
ΕPA
0

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ έβαλαν στη «μαύρη λίστα» τέσσερις βρετανικές εφημερίδες, κατηγορώντας τα συγκεκριμένα tabloid για «διαστρεβλωμένα, ψευδή και αδιάκριτα δημοσιεύματα πέρα από τη λογική».

Με επιστολή προς τους εκδότες των Sun, Daily Mail, Mirror και Express το ζευγάρι τους ενημερώνει ότι πλέον ότι δεν θα υπάρχει καμία συναλλαγή με τις τέσσερις εφημερίδες, σύμφωνα με τον Guardian, που χαρακτηρίζει την κίνηση αυτή μια άνευ προηγούμενου ευθεία επίθεση σε μεγάλο μέρος των ΜΜΕ.

Στο εξής, ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ δεν θα απαντούν σε ερωτήματα δημοσιογράφων των τεσσάρων εφημερίδων και θα υπάρχει «μηδενική εμπλοκή» με τα εν λόγω tabloid εκτός όταν είναι απαραίτητο, μέσω των δικηγόρων τους. Σε ένα κείμενο με σκληρή διατύπωση, ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ αναφέρουν ότι αρνούνται να τους εκμεταλλεύονται «για μια οικονομία του clickbait και της διαστρέβλωσης».

Η κίνηση αυτή έρχεται λίγα 24ωρα πριν από την ακροαματική διαδικασία για τη μήνυση της Μέγκαν Μαρκλ εναντίον της Mail on Sunday, για τη δημοσιοποίηση της επιστολής που είχε στείλει στον πατέρα της. Ο πρίγκιπας Χάρι έχει στραφεί, ξεχωριστά, νομικά εναντίον των Sun και Mirror, για χακάρισμα του τηλεφώνου του.

Το ζευγάρι στην επιστολή του προς τους εκδότες των τεσσάρων εφημερίδων δηλώνουν ότι πιστεύουν πως η ελευθεροτυπία είναι ακρογωνιαίος της δημοκρατίας, ενώ αναφέρουν ότι αυτή η κίνησή τους «δεν αφορά την αποφυγή της κριτικής», ούτε πρόκειται για «διακοπή του δημοσίου διαλόγου ή λογοκρισία για το ακριβές ρεπορτάζ». «Τα ΜΜΕ έχουν κάθε δικαίωμα να κάνουν ρεπορτάζ και να έχουν άποψη για τον δούκα και τη δούκισσα του Σάσεξ, καλή ή κακή. Αλλά δεν μπορεί να βασίζεται σε ένα ψέμα», αναφέρουν ακόμη.

«Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ έχουν δει τις ζωές ανθρώπων που γνωρίζουν, όπως και εντελώς αγνώστων, να διαλύονται χωρίς κανέναν λόγο πέρα από το γεγονός ότι το αισχρό κουτσομπολιό ενισχύει τα διαφημιστικά έσοδα», επισημαίνεται ακόμη στην επιστολή του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ, σύμφωνα με τον Guardian.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάχη για τον «Δαβιδ» του Μιχαήλ Άγγελου: Η ελευθερία της έκφρασης ενάντια στην προστασία της αξιοπρέπειας

Πολιτισμός / Ο «Δαβίδ» του Μιχαήλ Άγγελου και η ελευθερία της έκφρασης κόντρα στην προστασία των καλλιτεχνικών θησαυρών

Στη Φλωρεντία, η Galleria dell'Accademia υπερασπίζεται τον Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου, ένα αριστούργημα του 1504, από απαξιωτικές και μη εξουσιοδοτημένες εμπορικές χρήσεις
NEWSROOM
Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Πολιτισμός / Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Ο Ρίτσαρντ Σέρα ήταν ένας σύγχρονος μινιμαλιστής καλλιτέχνης γνωστός για τα μνημειώδη ατσάλινα γλυπτά του. Τα συχνά τρομακτικά σε κλίμακα έργα του προκαλούν ζάλη και αποπροσανατολισμό, με τις αρχιτεκτονικές τους καμπύλες να στροβιλίζονται, καθώς οι θεατές περπατούν στα περάσματά τους.
NEWSROOM