Σε ηλικία 61 ετών, έφυγε από την ζωή ο Gabi Delgado-Lopez, o τραγουδιστής του Γερμανικού ΕΒΜ/ Neue Deutsch Welle ντουέτου των D.A.F., ενός από τα πιο επιδραστικά ηλεκτρονικά γκρουπ της δεκαετίας του '80.

 

Τα νέα ανακοίνωσε, ο συνιδρυτής του συγκροτήματος Robert Görl με ένα ποστ στο Facebook που έλεγε: «Έμαθα σήμερα, ότι ο στενός φίλος μου και συνοδοιπόρος μου στο συγκρότημα, Gabi Delgado έφυγε από τη ζωή χτες το βράδυ». Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή η αιτία του θανάτου του.


Γεννημένος στη νότια Ισπανία, ο Delgado-Lopez μετανάστευσε με την οικογένεια του στη Γερμανία το 1966 σε ηλικία 6 ετών για να ξεφύγει ο πατέρας του τη δίωξη από το καθεστώς του Φράνκο.


Σχημάτισε τους D.A.F. μαζί με τον Görl το 1978 στο Ντύσσελντορφ. Ολόκληρο το όνομα τους στα γερμανικά είναι Deutsch Amerikanische Freundschaft και σημαίνει Γερμανοαμερικανική φιλία. Το γκρουπ διαλύθηκε 6 χρόνια αργότερα και ο ίδιος μετακόμισε στο Λονδίνο. Το συγκρότημα επανασυνδέθηκε το 1985 και έκανε την βάση του το Βερολίνο όπου ο Delgado-Lopez έγινε γνωστός για τα house παρτι που διοργάνωνε. Το 1986 κυκλοφόρησαν το '1st Step to Heaven' που ήταν το μόνο τους άλμπουμ στα αγγλικά.


Ένα από τα πιο ιστορικά κομμάτια των DAF ήταν το 'Der Mussolini'.