Ο Μπραντ Πιτ αφιέρωσε το Όσκαρ στα παιδιά του και απάντησε ποιος γράφει τις ομιλίες του

Ο Μπραντ Πιτ αφιέρωσε το Όσκαρ στα παιδιά του και απάντησε ποιος γράφει τις ομιλίες του Facebook Twitter
Στην ομιλία του ευχαρίστησε τον Ταραντίνο και αφιέρωσε το βραβείο στα παιδιά του, ενώ απάντησε αν γράφει ή όχι μόνος τους λόγους του.
1

Ο Μπραντ Πιτ απέκτησε και δεύτερο χρυσό αγαλματίδιο, καθώς απέσπασε το Όσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου για την ταινία «Once Upon a Time... in Hollywood».

«Μου είπαν πως θα είχα μόλις 45 δευτερόλεπτα εκεί πάνω, που είναι 45 δευτερόλεπτα παραπάνω από όσα έδωσε η Γερουσία στον Τζον Μπόλτον αυτή την εβδομάδα», είπε ο 56χρονος ηθοποιός, σχολιάζοντας την δίκη για την παραπομπή Τραμπ, που έγινε χωρίς η Γερουσία να καλέσει μάρτυρες. «Σκέφτομαι μήπως ο Κουέντιν κάνει κάποια σχετική ταινία και στο τέλος οι μεγάλοι πράξουν το σωστό», συνέχισε. 

Ο Μπραντ Πιτ δεν είχε -μέχρι σήμερα- κερδίσει ποτέ το χρυσό αγαλματίδιο για το υποκριτικό ταλέντο του, παρόλο που μετρά ήδη 30 χρόνια στη βιομηχανία του κινηματογράφου και έχει προταθεί τρεις φορές. Φέτος ήταν υποψήφιος στην κατηγορία με τους Τομ Χανκς, Άντονι Χόπκινς, Αλ Πατσίνο και Τζο Πέσι. Αυτό είναι το πρώτο βραβείο που παίρνει ως ηθοποιός, καθώς το 2013 είχε λάβει ακόμη ένα αλλά ως παραγωγός για το «12 χρόνια σκλάβος».

Ο Μπραντ Πιτ αφιέρωσε το Όσκαρ στα παιδιά του και απάντησε ποιος γράφει τις ομιλίες του Facebook Twitter
Ο Μπραντ Πιτ απέσπασε το δεύτερο βραβείο Όσκαρ της καριέρας του.
Ο Μπραντ Πιτ αφιέρωσε το Όσκαρ στα παιδιά του και απάντησε ποιος γράφει τις ομιλίες του Facebook Twitter
Το συγχαρητήριο φιλί της Ρετζίνα Κινγκ μετά την απονομή.

Στην ομιλία του, ευχαρίστησε τον Ταραντίνο που τον επέλεξε για την ταινία και αστειεύτηκε για κόμη μια φορά με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο. «Κουέντιν, είσαι αυθεντικός, είσαι μοναδικός... Η Ακαδημία θα ήταν βαρετή χωρίς εσένα», σημείωσε ο Πιτ, προσθέτοντας αμέσως μετά: «Λίο, η θέα είναι φανταστική».

Λίγο πριν αποχωρήσει από τη σκηνή, ο 56χρονος ηθοποιός, εμφανώς συγκινημένος είπε πως αφιερώνει τη νίκη του και το βραβείο του στα έξι παιδιά του που είναι ό,τι πιο σημαντικό για εκείνον. «Αυτό είναι για παιδιά μου που βάζουν χρώμα σε ό,τι κάνω. Σας λατρεύω», δήλωσε ο Μπραντ Πιτ.

 

Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την απονομή, ο Μπραντ Πιτ υπερασπίστηκε το πολιτικό του σχόλιο επί σκηνής, ενώ απάντησε επίσης στις φήμες πως δεν γράφει μόνος τις ομιλίες του.

«Πραγματικά απογοητεύτηκα αυτήν την εβδομάδα. Είναι μια θλιβερή ημέρα και δεν νομίζω πως πρέπει το αφήσουμε να περάσει έτσι, σοβαρολογώ», είπε ο διάσημος ηθοποιός. Σχετικά με το ότι έχει προσλάβει κάποιον να γράφει τους λόγους του, απάντησε: «Σίγουρα τους γράφω εγώ, έχω μερικούς φίλους που με βοηθούν με τα αστεία αλλά πρέπει να βγαίνει από την καρδιά. Από πάντα ήμουν πολύ διστακτικός με τις ομιλίες, με αγχώνουν, οπότε αυτή τη φορά είπα να τις δουλέψω και να εξοικειωθώ οπότε καταβάλλω αρκετή προσπάθεια».

 
Πολιτισμός
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Sylvia Sleigh ζωγράφισε γυμνά σώματα χωρίς να τα κάνει λάφυρα

Πολιτισμός / Η Sylvia Sleigh ζωγράφισε γυμνά σώματα χωρίς να τα κάνει λάφυρα

Μια μικρή έκθεση στο Λονδίνο φέρνει ξανά στο φως το The Bridge, έναν σπάνια ιδωμένο πίνακα της Sylvia Sleigh από το 1963: μια νεοϋορκέζικη απάντηση στην Κοιμωμένη Αφροδίτη και μια υπενθύμιση ότι η Ουαλή ζωγράφος άλλαξε το γυμνό σώμα στην τέχνη χωρίς να του αφαιρέσει την ομορφιά, την επιθυμία ή την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM
Steven Meisel: Το εκθαμβωτικά αγενές Λονδίνο της Stella Tennant, της Bella Freud και της Isabella Blow

Πολιτισμός / Πληθωρικές υπάρξεις και ευδαίμονες μελαγχολικοί: Τα σπάνια πορτρέτα του Στίβεν Μάιζελ από το Λονδίνο των 90s

Στο Photo London 2026, ο Στίβεν Μάιζελ επιστρέφει στο Λονδίνο των 90s: η Στέλλα Τέναντ, η Μπέλα Φρόιντ, η Πλαμ Σάικς, η Όνορ Φρέιζερ και η Ιζαμπέλα Μπλόου επιστρέφουν ως πληθωρικές υπάρξεις και ευδαίμονες μελαγχολικοί, μέσα από τη θρυλική σειρά "Anglo-Saxon Attitude" της British Vogue. Μια σπάνια έκθεση για τη στιγμή που η μόδα είχε ακόμη αγένεια, αριστοκρατική παραμόρφωση και καθαρό μαγνητισμό.
THE LIFO TEAM
Όταν η διαφθορά αγοράζει Πικάσο: Η Μαλαισία ανέκτησε έργα τέχνης του σκανδάλου 1MDB

Πολιτισμός / Οι Πικάσο και Μιρό που αγοράστηκαν με κλεμμένο δημόσιο χρήμα επιστρέφουν στη Μαλαισία

Η Μαλαισία ανέκτησε τέσσερα έργα τέχνης που φέρονται να αγοράστηκαν με χρήματα από το σκάνδαλο 1MDB, ανάμεσά τους έργα των Πάμπλο Πικάσο και Ζοάν Μιρό. Τα έργα θα παραδοθούν στην Εθνική Πινακοθήκη της χώρας, ενώ οι αρχές αναζητούν ακόμη πίνακες των Ματίς, Πικάσο και Νταλί.
THE LIFO TEAM
Ο Χρήστος Στέργιογλου και ο Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης στο 54ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου της Μπιενάλε Βενετίας 2026 με τις «ΙΑΧΕΣ» των Ταξιάρχη Δεληγιάννη και Βασίλη Τσιουβάρα

Πολιτισμός / Η παράσταση «ΙΑΧΕΣ» στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου της Μπιενάλε Βενετίας 2026

Στο 54ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου της Μπιενάλε Βενετίας 2026, που διευθύνει ο Willem Dafoe, θα παρουσιαστεί η παράσταση «ΙΑΧΕΣ» των Ταξιάρχη Δεληγιάννη και Βασίλη Τσιουβάρα, γεγονός που αποτελεί μια σημαντική στιγμή εξωστρέφειας για την ελληνική δραματουργία.
THE LIFO TEAM
Τι θα γινόταν αν ένα μουσείο έπαιρνε στα σοβαρά τα παιδιά;

Πολιτισμός / Τι θα γινόταν αν ένα μουσείο έπαιρνε στα σοβαρά τα παιδιά;

Το KinderKunstLabor στο Σανκτ Πόλτεν της Αυστρίας δεν είναι ούτε παιδότοπος ούτε κλασικό μουσείο. Είναι ένας χώρος σύγχρονης τέχνης για παιδιά έως 12 ετών, που σχεδιάστηκε με τη συμμετοχή παιδιών από νηπιαγωγεία και σχολεία.
THE LIFO TEAM
Η Μπίλι Άιλις και ο Νατ Γουλφ έκαναν την πρώτη τους κοινή εμφάνιση στο κόκκινο χαλί

Πολιτισμός / Η Μπίλι Άιλις και ο Νατ Γουλφ έκαναν την πρώτη τους κοινή εμφάνιση στο κόκκινο χαλί

Η Μπίλι Άιλις και ο Νατ Γουλφ εμφανίστηκαν μαζί στην πρεμιέρα της νέας 3D συναυλιακής ταινίας της Hit Me Hard and Soft: The Tour. Η ταινία, που συν-σκηνοθέτησε η Άιλις με τον Τζέιμς Κάμερον, βγαίνει στις αίθουσες στις 8 Μαΐου.
THE LIFO TEAM
Η Σκάρλετ Γιόχανσον θα πρωταγωνιστήσει στο νέο φιλμ του Άρι Άστερ

Πολιτισμός / Η Σκάρλετ Γιόχανσον περνά από τους δεινόσαυρους στον κόσμο του Άρι Άστερ

Η Σκάρλετ Γιόχανσον θα πρωταγωνιστήσει στο Scapegoat, τη νέα ταινία του Άρι Άστερ για την A24. Ο δημιουργός των Hereditary, Midsommar και Beau Is Afraid επιστρέφει με πρωτότυπο σενάριο και ένα ακόμη μυστικό project, χωρίς να έχουν αποκαλυφθεί λεπτομέρειες για την πλοκή.
THE LIFO TEAM
«Η τέχνη της Ρωσίας είναι αίμα»: Οι Pussy Riot μπλόκαραν το ρωσικό περίπτερο στη Βενετία

Πολιτισμός / «Η τέχνη της Ρωσίας είναι αίμα»: Οι Pussy Riot μπλόκαραν το ρωσικό περίπτερο στη Βενετία

Οι Pussy Riot και η FEMEN διαδήλωσαν έξω από το ρωσικό περίπτερο της Μπιενάλε Βενετίας, καθυστερώντας την πρόσβαση για περίπου μισή ώρα. Η επιστροφή της Ρωσίας στη διοργάνωση έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και ευρωπαϊκές πιέσεις.
THE LIFO TEAM
Σαρλότ Γκενσμπούρ, Έντγκαρ Ραμίρες και Άναμπελ Γουάλις σε σατιρική κωμωδία με φόντο την Αντίπαρο

Πολιτισμός / Πλούσιοι, φάρσες και χάος στην Αντίπαρο: Η νέα ταινία του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου μοιάζει με ελληνικό εφιάλτη πολυτελείας

Σε μια πολυτελή βίλα στην Αντίπαρο, οι ειδυλλιακές διακοπές μιας παρέας πλούσιων Βρετανών μετατρέπονται σε χάος, όταν μια φάρσα πάει θεαματικά στραβά. Το Oh, How Fun!, η νέα σατιρική κωμωδία του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου, θα παρουσιαστεί στο Marché du Film των Καννών, με πρωταγωνιστές τη Σαρλότ Γκενσμπούρ, τον Έντγκαρ Ραμίρες και την Άναμπελ Γουάλις.
THE LIFO TEAM
Η Ροσαλία μετατρέπει την pop αρένα σε όπερα, μπαλέτο και τελετουργία

Πολιτισμός / Η Ροσαλία αποθεώνεται από τις κριτικές για το Lux Tour στο Λονδίνο

Οι δύο sold out εμφανίσεις της Ροσαλία στο O2 του Λονδίνου προκάλεσαν ενθουσιώδεις κριτικές, με το Lux Tour να περιγράφεται ως ένα απαιτητικό, θεαματικό και ασυνήθιστα φιλόδοξο pop show που ενώνει όπερα, μπαλέτο, techno ένταση, θρησκευτική εικονογραφία και την κλίμακα μιας μεγάλης συναυλιακής υπερπαραγωγής.
THE LIFO TEAM
Τα όμορφα αγόρια του Hernan Bas ταξιδεύουν σαν να μην υπάρχει κόσμος

Πολιτισμός / Τα όμορφα αγόρια του Hernan Bas ταξιδεύουν σαν να μην υπάρχει κόσμος

Η έκθεση The Visitors ανοίγει στις 7 Μαΐου στο Ca' Pesaro της Βενετίας, με πάνω από 30 νέους πίνακες του Κουβανοαμερικανού καλλιτέχνη. Οι νεαροί άνδρες του Hernan Bas, όμορφοι, αμήχανοι και συχνά ενοχλητικοί, γίνονται η εικόνα μιας εποχής που αγγίζει τον κόσμο σαν τουριστικό προϊόν.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ

σχόλια

1 σχόλια
α,ρε brad! εκτος απο το οτι δεν το αξιζες,δεν εχεις και χιουμορ!επρεπε να πεις κατι σαν: "ευχαριστω τον κουεντιν,ο οποιος εκτος απο τον ρολο μου,μου εγραψε και την ομιλια αποδοχης του οσκαρ!" ολη η αιθουσα θα γελουσε με τον αυτοσαρκασμο σου! why so serious?παντως,μπραβο σου που αναγνωρισες(πρωτιστως ο ταραντινο,δηλαδη)τα "αορατα" μελη του κινηματογραφικου συνεργειου. το χολυγουντ ειναι ΚΑΙ αυτοι!