O πραγματικός «Λύκος της Wall Street» μήνυσε τους παραγωγούς της ταινίας και ζητά 300 εκατ. δολάρια

O πραγματικός «Λύκος της Wall Street» μήνυσε τους παραγωγούς της ταινίας και ζητά 300 εκατ. δολάρια Facebook Twitter
EPA
0

Το ποσό των 300 εκατομμυρίων δολαρίων διεκδικεί ο Τζόρνταν Μπέλφορτ, που η ιστορία του ενέπνευσε το «Ο λύκος της Wall Street», από την εταιρεία παραγωγής της ταινίας. 

Ο Τζόρνταν Μπέλφορτ υποστηρίζει ότι η Red Granite Productions είπε ψέμματα για τους τρόπους χρηματοδότησής της όταν εκείνος της πούλησε τα δικαιώματα της ιστορίας του. Ο δικηγόρος της εταιρείας έκανε λόγο για μία «απελπισμένη και άκρως ειρωνική» κίνηση του Μπέλφορτ. Σημειώνεται ότι Ρίζα Αζίζ, συνιδρυτής της Red Granite Productions, συνελήφθη πέρυσι κατηγορούμενος για ξέπλυμα χρήματος. Στην ταινία η οποία αποτέλεσε εισπρακτική επιτυχία και ήταν υποψήφια για Όσκαρ, ενσάρκωσε τον Μπέλφορτ ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο

Ο Μπέλφορτ, 57 ετών σήμερα, υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι ο Αζίζ απέκρυψε από εκείνον τις εγκληματικές του ενέργειες και τις πηγές χρηματοδότησης της εταιρείας του. Ο Ρίζα Αζίζ, που χρηματοδότησε την ταινία, είναι θετός γιος του πρώην πρωθυπουργού της Μαλαισίας Νατζίμπ Ραζάκ, και οι Αρχές του προσάπτουν ότι μετέφερε συνολικά 700 εκατομμύρια δολάρια από το κυβερνητικό ταμείο 1MDB, στους προσωπικούς του τραπεζικούς λογαριασμούς. 

Η ταινία, που αποτελεί τη μεγαλύτερη επιτυχία του Μάρτιν Σκορσέζε ως σήμερα, στηρίχθηκε στο αυτοβιογραφικό βιβλίο του Μπέλφορτ όπου περιγράφεται η ραγδαία άνοδος και η κατακόρυφη πτώση, του χρηματιστή στα τέλη της δεκαετίας του 1980 στη Νέα Υόρκη. Ο Μπέλφορτ, που πέρασε 22 μήνες στη φυλακή για εγκλήματα τα οποία αποτυπώθηκαν στη δικαστήρια, επιθυμεί να ακυρώσει τη συμφωνία πώλησης των δικαιωμάτων του, αναφέροντας ότι δεν θα την υπέγραφε ποτέ αν ήξερε την προέλευση των χρημάτων. Τα 300 εκατομμύρια δολάρια που ζητάει αντιστοιχούν στις κινηματογραφικές εισπράξεις της ταινίας. 

O πραγματικός «Λύκος της Wall Street» μήνυσε τους παραγωγούς της ταινίας και ζητά 300 εκατ. δολάρια Facebook Twitter
O Λεονάρντο Ντι Κάπριο στο «Ο Λύκος της Wall Street» του 2013

Σκληρή ήταν η απάντηση που έδωσε ο δικηγόρος της Red Granite Productions, Μάθιου Σβαρτζ. «Η αγωγή του Τζόρνταν Μπέλφορτ δεν είναι τίποτα από μία απελπισμένη και άκρως ειρωνική προσπάθεια για να βγει από μία συμφωνία που για πρώτη φορά στη ζωή του τον έκανε πλούσιο και διάσημο με νόμιμα μέσα». 

Με πληροφορίες από BBC/Guardian

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Μαρίνος: η πιο άγρια ντροπή της πίστας

Γιώργος Μαρίνος / Γιώργος Μαρίνος: Είσαι μεγάλος σταρ, αγάπη μου!

Ο Πάνος Μιχαήλ γράφει για τον Γιώργο Μαρίνο ως τον άνθρωπο που ξεστόμισε «εγώ κύριε είμαι ομοφυλόφιλος» όταν η λέξη μπορούσε να σε τελειώσει. Η Ελλάδα τον έκανε θέαμα για να τον αντέξει. Εκείνος όμως ανέβηκε στην πίστα και δεν μίκρυνε.
THE LIFO TEAM
10.000 συγγραφεις κυκλοφορησαν ενα αδειο βιβλιο διαμαρτυρομενοι για την AI

Πολιτισμός / 10.000 συγγραφείς κυκλοφόρησαν ένα άδειο βιβλίο διαμαρτυρόμενοι για την ΑΙ

Το Don’t Steal This Book, ένα «άδειο» βιβλίο με τα ονόματα περισσότερων από 10.000 συγγραφέων, κυκλοφόρησε ως διαμαρτυρία για τη χρήση έργων από εταιρείες AI χωρίς άδεια. Η κίνηση έρχεται τη στιγμή που το Ηνωμένο Βασίλειο εξετάζει αλλαγές στο καθεστώς των πνευματικών δικαιωμάτων.
THE LIFO TEAM