Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο αποκαλεί τον Τραμπ «σκύλα», «τσογλάνι» και «άτομο χωρίς ίχνος ηθικής»

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο αποκαλεί τον Τραμπ «σκύλα», «τσογλάνι» και «άτομο χωρίς ίχνος ηθικής» Facebook Twitter
"Είναι φριχτό άτομο ο Τραμπ. Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο εξιλέωσης πάνω του και δεν το έχω πει αυτό ποτέ για κανένα χαρακτήρα" (Φωτο: Jack Davison / The New York Times)
0

Στη συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό των New York Times, ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο χαρακτήρισε τον Ντόναλντ Τραμπ «μικρή σκύλα», «τσογλάνι» και πολύ πιο ανήθικο από τον χειρότερο γκάνγκστερ στο σινεμά.

Η συνέντευξη έγινε στο πλαίσιο του αφιερώματος του New York Times Magazine στις κορυφαίες κινηματογραφικές ερμηνείες της χρονιάς, στις οποίες συμπεριλήφθηκε και ο ρόλος του 76χρονου ηθοποιού στην ταινία «Ο Ιρλανδός» του Μάρτιν Σκορσέζε.

«Ο κανόνας στην υποκριτική είναι ότι ποτέ δεν κρίνεις τον χαρακτήρα που υποδύεσαι», δηλώνει στη συνέντευξή του ο Ντε Νίρο. «Κάθε χαρακτήρας έχει τους λόγους του, και οφείλεις να τους κατανοήσεις. Ποτέ δεν σκέφτηκα ότι ο Φρανκ που υποδύομαι στον 'Ιρλανδό' ως ανήθικο. Ζει σε έναν κόσμο όπου η τιμωρία είναι σκληρή αν δεν κάνεις αυτό που πρέπει να κάνεις. Αν πει ότι θα κάνει κάτι, πρέπει να το κάνει. Δεν είναι ζήτημα ηθικής. Για μένα, άτομο χωρίς ίχνος ηθικής είναι ο Τραμπ. Δεν έχει ούτε ηθική, ούτε μπέσα, ούτε αίσθηση σωστού και λάθους. Είναι απλά κάποιος που παίζει μόνο βρώμικα».

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο αποκαλεί τον Τραμπ «σκύλα», «τσογλάνι» και «άτομο χωρίς ίχνος ηθικής» Facebook Twitter
Φωτο: Jack Davison / The New York Times

Ερωτώμενος αν θα μπορούσε να υποδυθεί τον Αμερικανό Πρόεδρο από τη στιγμή που έχει υποδυθεί άλλους κοινωνιοπαθείς και αμφιλεγόμενους χαρακτήρες στο σινεμά, ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο ήταν κατηγορηματικός: «Δεν θα μπορούσα να τον υποδυθώ με τίποτα. Είναι φριχτό άτομο. Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο εξιλέωσης πάνω του και δεν το έχω πει αυτό ποτέ για κανένα χαρακτήρα. Όσο κι αν ψάξεις, δεν θα βρεις ούτε μια στιγμή που να είπε 'συγνώμη, έκανα κάτι που δεν έπρεπε να είχα κάνει'...».

«Ο Τραμπ έχει ανθρώπους που τον ακολουθούν και είναι θεότρελοι και έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να κάνουν τρελά πράγματα. Υποτίθεται ότι ο Πρόεδρος της χώρας πρέπει να δίνει το σωστό παράδειγμα. Όχι να συμπεριφέρεται σαν μοχθηρή μικρή σκύλα [nasty little bitch]. Γιατί αυτό είναι. Ένα οξύθυμο τσογλάνι [petulant little punk]. Δεν μπορώ να αναγνωρίσω ούτε ένα ελαφρυντικό σ΄ αυτόν και στην οικογένειά του. Λαδώνονται κανονικά, αυτό κάνουν μόνο. Είναι ο ορισμός του γκάνγκστερ...»

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Chanel μεταμόρφωσε έναν εγκαταλελειμμένο σταθμό του μετρό σε πασαρέλα στη Νέα Υόρκη

Πολιτισμός / Η Chanel μεταμόρφωσε έναν εγκαταλελειμμένο σταθμό του μετρό σε πασαρέλα στη Νέα Υόρκη

Η επίδειξη Métiers d’Art, που η Chanel παρουσιάζει κάθε Δεκέμβριο σε κάποιον εντυπωσιακό προορισμό, από την Ιαπωνία μέχρι τη Σενεγάλη, είναι αφιερωμένη στα ιστορικά ατελιέ που έχει εντάξει στο δυναμικό της για να διατηρήσει ζωντανή την παραδοσιακή τεχνική
LIFO NEWSROOM
Είδαμε την έκθεση με τα 83 αριστουργήματα στο Μουσείο Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή

Πολιτισμός / Είδαμε την έκθεση με τα 83 αριστουργήματα στο Μουσείο Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή

Η εξέλιξη της τέχνης από τον ιμπρεσιονισμό έως την ποπ αρτ ξεδιπλώνεται μέσα από έργα 45 κορυφαίων δημιουργών της νεότερης και σύγχρονης τέχνης, συνθέτοντας ένα μοναδικό και συναρπαστικό εικαστικό πανόραμα.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ανδρέας Μαλλουρής: An Evening Botanist

Πολιτισμός / An Evening Botanist: Θεραπεία, επιθυμία και απόλαυση σε μια έκθεση

Στην έκθεση An Evening Botanist ο Ανδρέας Μαλλουρής εξετάζει πώς διαφορετικές πρακτικές που συνδέονται με τη θεραπεία, τη σωματική επιθυμία και την απόλαυση, ενεργοποιούν υλικότητες και μέσω αυτών, το κοινωνικό σώμα. Η έκθεση αναπτύσσεται στο όριο ανάμεσα στο χειρουργικό και το ερωτικό, μεταφέροντας κλινικές διαδικασίες σε ένα γλυπτικό λεξιλόγιο.
LIFO NEWSROOM
Ελληνικός …Ντίκενς, Μάικλ Κέιν και μια ταινία-σοκ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Ελληνικός …Ντίκενς, Μάικλ Κέιν και μια ταινία-σοκ από αύριο στους κινηματογράφους

Η «Φωνή της Χιντ Ρατζάμπ» που αφήνει τους θεατές συγκλονισμένους, η τελευταία παράσταση του Μάικλ Κέιν και της Γκλέντα Τζάκσον, μια ελληνική διασκευή της «Χριστουγεννιάτικης Ιστορίας» και μια ιρλανδική ιστορία ενηλικίωσης, υποψήφια για βραβείο LUX, στο κινηματογραφικό πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Σταύρος Ξαρχάκος: Η δήλωσή του υπέρ του Γιώργου Χατζιδάκι αναφορικά με την περιοδεία αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι

Πολιτισμός / Σταύρος Ξαρχάκος: «Η συζήτηση για τις συναυλίες πρέπει να τελειώνει εδώ - Τα υπόλοιπα είναι απλώς κουτσομπολιό»

Η δήλωση του Σταύρου Ξαρχάκου υπέρ του Γιώργου Χατζιδάκι, ο οποίος αντιδρά νομικά στην περιοδεία-αφιέρωμα στον πατέρα του, χωρίς την άδειά του
LIFO NEWSROOM
11ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου – τα βραβεία

Πολιτισμός / 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου – τα βραβεία

Με 77 ελληνικά και ξένα ντοκιμαντέρ, 32 ταινίες μικρού μήκους και μεγάλη προσέλευση κοινού ολοκληρώθηκε την Κυριακή στην Καλαμάτα το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου (21-30/11).
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Το CoMuseum του Μουσείου Μπενάκη γιορτάζει τα 15 χρόνια του με ελπίδα για το μέλλον

Πολιτισμός / Το CoMuseum του Μουσείου Μπενάκη γιορτάζει τα 15 χρόνια του με ελπίδα για το μέλλον

Με τον τίτλο «Μουσεία και Ελπίδα», το πετυχημένο διεθνές συνέδριο θα διερευνήσει τον ρόλο των μουσείων στη διαμόρφωση ενός πιο συμπεριληπτικού, δημοκρατικού και με περισσότερη ενσυναίσθηση κόσμου.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Η Σκάρλετ Γιόχανσον δέχεται πιέσεις ώστε να αποκλείσει αναφορές στο Ολοκαύτωμα από την ταινία της

Πολιτισμός / Σκάρλετ Γιόχανσον: Δέχεται πιέσεις ώστε να αποκλείσει αναφορές στο Ολοκαύτωμα από την ταινία της

Η Γιόχανσον ανέφερε ότι κατά τη φάση της προπαραγωγής ένας από τους χρηματοδότες της ταινίας απείλησε να αποσυρθεί, εκτός αν αφαιρούνταν τα στοιχεία της πλοκής που σχετίζονταν με το Ολοκαύτωμα
LIFO NEWSROOM
ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

Πολιτισμός / Μάνος Χατζιδάκις: «Η πλευρά Θεοδωράκη καλεί την οργανώτρια εταιρεία να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να λήξει η διαμάχη»

Η πλευρά Θεοδωράκη πήρε θέση για τις νομικές ενέργειες από πλευράς Γιώργου Χατζιδάκι, γιου του Μάνου Χατζιδάκι, σε βάρος της εταιρείας παραγωγής
LIFO NEWSROOM