Κέιτι Πέρι: Παπαράτσι της ζητούν 150.000$ επειδή ανέβασε φωτογραφία της χωρίς την άδειά τους

Κέιτι Πέρι: Παπαράτσι της ζητούν 150.000$ επειδή ανέβασε φωτογραφία της χωρίς την άδειά τους Facebook Twitter
0

Η Κέιτι Πέρι είναι η τελευταία σελέμπριτι που κυνηγούν νομικά παπαράτσι, επειδή ανάρτησε στα social media φωτογραφία της, χωρίς την άδειά τους.


Σύμφωνα με το Blast, η Κέιτι Πέρι οδηγείται σε δίκη σε ομοσπονδιακό δικαστήριο από το φωτογραφικό πρακτορείο Backgrid, επειδή δημοσίευσε φωτογραφία της, στην οποία είναι ντυμενη Χίλαρι Κλίντον σε ένα πάρτι Χάλογουιν το 2016.

Το πρακτορείο κατέθεσε αγωγή σε βάρος της τραγουδίστριας, η οποία μοιράστηκε το στιγμιότυπο στον λογαριασμό της στο Instagram της στις 29 Οκτωβρίου 2016 και ζητά 150.000 δολάρια για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων. Το Backgrid ανέφερε ότι επιχείρησε να επιλύσει τη διαφορά εξωδικαστικά με διαπραγματεύσεις με τους αντιπροσώπους της από τον Ιούλιο του 2017.

Στα δικαστικά έγγραφα του φωτογραφικού πρακτορείου αναφέρεται: «Ωστόσο, οι εναγόμενοι δεν κατόρθωσαν να εξασφαλίσουν άδεια χρήσης της φωτογραφίας από τον φωτογράφο του Backgrid, ακόμη και μετά την επισήμανσή τους ότι το Backgrid έχει την κυριότητα».

View this post on Instagram

hi are u comin to #jazzfest in nola I’m playing the main stage on saturday from 5:40-7pm x 💞

A post shared by KATY PERRY (@katyperry) on

«Οι εναγόμενοι χρησιμοποίησαν και συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τη φωτογραφία χωρίς άδεια ή εξουσιοδότηση από το Backgrid και αφού γνώριζαν την παράβαση» σημειώνεται. Σύμφωνα με τον νόμο για τα πνευματικά δικαιώματα ο φωτογράφος διατηρεί τα δικαιώματα της φωτογραφίας, εκτός αν τα έχει παραχωρήσει σε κάποιο τρίτο μέρος, όπως το πρακτορείο του ή ο εργοδότης του.


Ανάλογα νομικά προβλήματα έχουν αντιμετωπίσει η Αριάνα Γκράντε, ο Τζάστιν Μπίμπερ και η Τζίτζι Χαντίντ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM