Μέριλ Στριπ: Πέθανε κόσμος για να αποκαλυφθούν τα Panama Papers

Μέριλ Στριπ: Πέθανε κόσμος για να αποκαλυφθούν τα Panama Papers Facebook Twitter
0

H Μέριλ Στριπ, η σταρ του φιλμ «The Laundromat» που σκηνοθέτησε ο Στίβεν Σόντερμπεργκ και αφορά τη Mossack Fonseca, τη δικηγορική εταιρεία πίσω από το σκάνδαλο με τα Panama Papers, επαίνεσε τους δημοσιογράφους που αποκάλυψαν την ιστορία.

Στην ταινία του Σόντερμπεργκ, η Στριπ υποδύεται μια χήρα από το Τέξας, η οποία ερευνά την τύχη των αποταμιεύσεων του τελευταίου συζύγου της και τελικά εκθέτει τους διευθυντές της εταιρείας που υποδύονται οι Γκάρι Όλντμαν και Αντόνιο Μπαντέρας.

Μιλώντας στο Φεστιβάλ Βενετίας, με αφορμή την πρεμιέρα της ταινίας την Κυριακή, η Στριπ μίλησε για τους 300 διεθνείς ερευνητές δημοσιογράφους που αποκάλυψαν την ιστορία για τις εξωχώριες εταιρείες το 2016.

«Η ταινία, είναι ένας διασκεδαστικός και καυστικός τρόπος για να μιλήσει κανείς για ένα πολύ σκοτεινό αστείο εις βάρος όλων μας. Και πολλά από τα θύματα είναι δημοσιογράφοι που μίλησαν», είπε η Στριπ. 

 

Η ηθοποιός μίλησε ειδικά για Ντάφνι Γκαρουάνα Γκαλιζία την ερευνήτρια από τη Μάλτα που σκοτώθηκε από μια βόμβα στο αυτοκίνητο έξω από το σπίτι της το 2017. «Άνθρωποι πέθαναν και άνθρωποι πεθαίνουν ακόμα, για να κάνουν τις αποκαλύψεις. Αυτή η ταινία είναι διασκεδαστική και είναι αστεία, αλλά είναι πραγματικά, πραγματικά σημαντική», πρόσθεσε η Στριπ.

Ο Ολντμαν δήλωσε ότι ελπίζει ότι η ταινία θα έχει πραγματικό αντίκτυπο. «Είναι κάτι τόσο σοβαρό και θέλουμε να περάσει σε πολλούς ανθρώπους. Μπορεί η τέχνη να επιφέρει αλλαγές; Ναι, αν τη βλέπουν οι άνθρωποι. Και αυτή η ταινία θα φτάσει σε πολλούς ανθρώπους», είπε κάνοντας μια αναφορά στο Netflix που είναι ο διανομέας της ταινίας και θα την προβάλλει στην πλατφόρμα του. O Σόντερμπεργκ είπε με τη σειρά του πως επέλεξε να αφηγηθεί με μια μαύρη κωμωδία μια τόσο σημαντική υπόθεση γιατί θέλει το μήνυμα να περάσει σε αρκετούς ανθρώπους και πιστεύει πως αυτό θα γίνει αν τους ψυχαγωγήσεις και δεν τους κάνει να αισθανθούν πως είναι μια διδακτική ταινία.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το βιβλίο της Ανί Ερνό «Η εμμονή» είναι μια μικρή εποποιία της ζήλειας

Πολιτισμός / Το βιβλίο της Ανί Ερνό «Η εμμονή» είναι μια μικρή εποποιία της ζήλειας

Κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς κυκλοφόρησαν από το Μεταίχμιο δύο βιβλία της πολυδιαβασμένης στην Ελλάδα και στη Γαλλία Ανί Ερνό (Anni Ernaux, Νόμπελ Λογοτεχνίας 2022), σε μετάφραση Ρίτας Κολαΐτη
NEWSROOM